Skip to main content

30 Day LDR Challenge;

sepatutnya ianya adalah 30 Day LDR Challenge. so kena 30 hari buat satu entri. but then, rasanya agak lucu juga untuk buat hari-hari so, aku gabung ja semua sekali, dan buat dalam satu entri. tee-hee! (walhal sebenarnya malas mo update entri setiap hari) okay, let's started!

Day 1: Your name and his/her name

My Name is Nur Izzatie Nadia Subri
His Name is Dzul Izan Sabri

and yeah, nama bapa kami hampir sama kan. perbezaanya cuma pada vokal a & u =D

Day 2: Your ages

Mine; 23 yrs old. Him; 30 yrs old, perbezaan dalam 7 years gitu.

Day 3: Your locations

I live in Labuan while him in Tawau.

Day 4: How did you meet?

HAHA! social networking yang paling ramai sekali di kunjungi manusia, iaitu FACEBOOK. he added me as a friend, then I approved. chat, call, meet and dating.

Day 5: Since when have you been together?

still new. but seems like we have know for ages. haha

Day 6: What is the most random thing you know about him/her?

wherever he go, rambut mesti mau dikasi urus dulu. sangat mementingkan rambut. haha

Day 7: How do you communicate with each other?

Phonecall

Day 8: Favourite thing you’ve given him/her?

rasanya belum bagi apa apa pun. haha! tapi akan bagi, on the next dating

Day 9: Favourite thing she/he has given you?

rantai yang ada huruf D. and dia pula guna yang huruf I. D adalah huruf pertama dalam nama dia, while I is for Izzatie =)

Day 10: Favourite thing about him/her?

his smile, his dimples, his laughter. and almost everything about him.

Day 11: Pick one thing you miss (I know there are 19238923842039402394 things) and describe it in detail.

I miss the moment he cooked for me, dan I was his sidekick. haha tukang kupas bawang, cuci piring and also kasi hidang makan. and after that, we eat together. really miss that!

Day 12: How would you define love?

Love? satu perasaan yang timbul tanpa kita sedari dan tidak perlu sebab untuk terus mencinta. cukup untuk kita sendiri yang faham. cinta juga apabila kita menerima baik dan buruk diri seseorang dan mencintai kekurangan diri dan saling melengkapi antara satu sama lain =)

Day 13: What do you think is the hardest thing about distance?

not being able to meet him always. even ada beberapa moment, mau share sama2, tapi since jauh, just dapat buat semua sendiri.

Day 14: Describe a moment you had with him/her last time you were together. (If you haven’t met, describe how the perfect moment would be)

last moment in Airport Tawau. sempat lunch sama2, ambil gambar, we talked to each other, buat janji untuk masa depan and so on. and yet, paling sedih, sebab the moment masuk dalam departure hall, and watching him outside, wave goodbye, and lepastu, rasa macam mau keluar balik. but then, kena lah berpijak di bumi yang nyata. kena balik Labuan juga sebab I miss my parents, zana and home so much!

Day 15: Favourite love (LDR or not) song?

our love song; Pilihan Hati (Hello Band)

Day 16: Favourite love (LDR or not) movie?

too many! sampai I couldn't pick one. haha

Day 17: Favorite love (LDR or not) quote?

If something’s meant to happen, it will happen.. Right time, right person, and for the best reason!

Day 18: Post a picture of the two of you together. (If you don’t have one, post a picture of something you can/could relate to)

benci ah tengok tudung aku ditiup angin ni. grr!

Day 19: I know there’s not one thing, but choose one of your favorite things to hear her/him say.

sayaaaaaaaangggggg 

Day 20: Is there something you regret? (either about the relationship or something you have done)

Hmm. No, I don’t think so.

Day 21: Give us a little insight (as much as you’re comfortable) on your sex life (either with this person physically, or your general history, or over the phone ha, whatever you want)

aiii!!! apa ni soalan! duh. next Q please.

Day 22: Share something cute. (A story, something either of you have done, a song, memory, wish, dream).

oh! bila aku request bagi aku sesuatu untuk aku bawa balik Labuan, just a sign about our relationship, (dalam pada tu, aku punya feeling memang lain, sebab aku sangat2 malu cakap begitu!!!!!), and time tu dia cuma senyum and said memang dia akan bagi pun tanpa aku cakap. and I still remember what he said 'B tau juga sayang apa B perlu buat' sambil senyum. haha! I'm just asking ba that time, bukan nya aku tuduh dia tak tau apa2. and on the day, aku balik, we search for the necklace. and he help me to wear the necklace. that is the thing yang aku rasa cute for now =)

Day 23: Do you have a song? Which one is it? (If you don’t, then what is something that always reminds you of him/her)?

yeps. 
#1; Pilihan Hati (HelloBand)
#2; I Miss You (Irwansyah & Zaskia Sungkar)
#3; Jaga Selalu Hatimu (Seventeen)
#4; Rasa DiHatiku (Micel)

and semua lagu tu adalah pilihan dia.

Day 24: Describe him/her physically and emotionally/personality-wise.

Physically – tinggi dari aku, kurus yang akan ke berisi since I know dia kuat makan sekarang, when he smile, ada dimples. ada spikey hair that makes him more cute. haha! okay, aku tak tau mo describe banyak2 sebenarnya ni. adeeiiii

Emotionally – dia sangat matang. sangat sangat matang. the way he plan for our future together and so on, the way he treated me. sangat gentlemen. even aku adalah type perempuan yang suka marah, nagging tak tentu pasal, and plus kuat cemburu, tapi sedikit pun dia tidak pernah melawan, or tinggikan suara. even if ada masalah, dia jenis yang suka slow talk while me terus emosi nda tentu pasal. so it's good for us sebab masalah selalunya akan selesai cepat. love kids, sangat loving, manja, and I know he is the type of family person, yang memang aku perlukan dalam hidup =)

Day 25: One thing that he/she does that pisses you off (even if that smile will get you every time)?

buat masa ini, tiada juga. hehe

Day 26: Sweetest thing he/she has done for you.

hmph! he is the type of guy yang romantic so there is many thing yang sweet dia buat. cuma paling sweet adalah bila dia buat video about us. it really make me happy, and plus terharu juga =)

Day 27: If you had the money/time/connections/whatever to get him/her any gift in the world, what would it be? (ANY) gift?

a car! haha boleh pula bagi kereta kan. sebab I know, he really love car so much.

Day 28: If you could have him/her with you physically for the next 5 hours, what would you do?

memasak dan makan bersama. haha! yeah, both of us kuat makan. so dating life pun semua pasal food food and food!

Day 29: When will you see her/him next?

next month. on the 18th. Insya Allah, gah! I can't wait.

Day 30: Where do you see your future going with him/her?

honestly, aku nampak future aku dengan dia menuju ke suatu hubungan yang halal dan kekal hingga ke Jannah. it's not easy, but kalau sudah Allah mengizinkan dengan niat kita yang baik, Insya Allah semuanya akan menjadi kenyataan. just pray for Us =)

Comments

Deedee Meymel said…
awwww~ sweet la bca post sis ne. hehe. sy doakan y tbaek bt sis & si dia. semoga smpi ke jinjang plamin yer? hehe. :D
hahaha malu pla sis terus =D tq ah. harap2 la jodoh panjang bole sampai ke tahap itu. doa2 kan ah.
Khairieah said…
Happy for u :) I wish someday I can write things like this too :)
Bah, enjoy the 18th dec! Hehe
Deedee Meymel said…
akn didoakan sis. :) jgn lupa jemput ya nti? eheh.
khairieah, thanks. Insya Allah. the time will come =)

deedee meymel, if kaka jmpa, you must come okeh! hahahahaha

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='