Skip to main content

OLS #1;

lama rasanya tak tulis entri mengenai perasaan dan hati pasal cinta. sebab I choosed not to share to everyone sangat pasal ni. aku simpan banyak dalam diri aku, untuk kami.tapi untuk entri malam ini, aku ingin buat luahan perasaan yang tak terbendung sudah sejak beberapa hari ini. and trust me, bukan pasal isu interim. aku dah redha semua itu.

isu di Lahad Datu and also Kesultanan Sulu dari what-so-ever his name Kiram or Tiram, and apa apa I don't even care telah membuatkan emosi aku sangat melonjak marah. first, gara gara dia interview SPP aku ditangguhkan. bila tangguh? posting akan semakin lambat, bukan? bila tak posting, maksudnya tiada gaji, right?

kedua, disebabkan beliau semua yang bertugas di bahagian keselamatan (PGA, TLDM, TUDM, askar, and you name it) semua bertugas siang malam, meninggalkan keluarga dan harus berkorban demi menjaga keselamatan negeri Sabah. yang lebih menyedihkan, ada anggota yang terkorban. 

ketiga, gara gara dia lah, aku rasa tak aman duduk di negeri sendiri. encik boyfie kena bertugas untuk negara dan menyebabkan kerisauan aku siang ke malam tak henti henti, makan pun aku tak ada selera sangat, if ada makanan pun aku telan telan demi isi perut, mahu tidur pun tak dapat, sebab aku sangat sangat risau ='(

sebab tu, aku memang sangat membenci Kiram ni. aku tak kisah la dia ni tua ka muda ka, but, dia buktikan dekat aku, yang dia memang layak untuk dibenci oleh seluruh rakyat Malaysia khususnya Sabah.

walau bagaimanapun,

since semua ni happened, aku punya expectation in love relationship memang bertukar 100%. untuk aku sekarang, satu sms itu sudah memadai, satu minit phone call sudah cukup buat aku happy. apatah lagi, aku tak kisah kami tak dapat jumpa beberapa bulan, a years, or more, asalkan dia di sana selamat. itu saja yang aku inginkan. aku tak mahu lebih. sungguh, cukup hanya mendengar dia di sana dalam keadaan selamat dan sihat.

*finally,dalam pada aku menulis entri ni, encik boyfie call and told me about his situation. lega sikit dapat dengar suara*

okay back to the stories.

alamak. apa mau tulis ni? ohmy, dapat cerita sama encik boyfie, terus lost bah memory.
sekian, saja, entri kali ini.
okbye!

saya sayang hero saya =')


Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;
sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.

bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='