Skip to main content

OLS #2;

today, dah lebih dari tiga bulan kami tak jumpa. haih. actually, tiada la plan selama ini untuk tak jumpa tapi since apa yang terjadi di Lahad Datu, memang makin lama lah. selagi tak settle, mana mungkin dia dapat cuti dan datang Labuan. 

but it's okay, nama juga Long Distance Relationship. so, ini la one of the biggest cabaran. sudah lah jauh, kami jarang dapat contact. only early in the morning sebab time tu dia baru balik kerja. pastu before pergi kerja. that's all.

then kalau ada masa lebih, dia memang akan bawa webcam.ya la, rindu punya pasal. wiwiwiwiwiwiwi tu pun bukan lah hari hari, sebulan sekali saja. ya la, tunggu dia tak busy kan.

that's why la LDR ini sebenarnya bukan suatu yang senang. ya la, banyak benda tak dapat buat sama sama. memang sangat terhad. perlu banyak sabar, dan perlu percaya lah (which is paling susah aku buat, due ke-trauma-an dari previous relationship, but I try my best) dan juga banyak dugaan yang tidak sangka. satu hal settle, datang lagi. but above all, that's what make us stronger each and every day =') tanpa kematangan beliau melayan perangai aku yang 'angin kus kus' selalu ni, mana mungkin sampai sekarang.




I remember, kami first kenal pun dalam alam maya. lepastu malam tu dah boleh call. then mula sudah call, texting, chatting lama lama sampai pagi. decide untuk jumpa a week after, lepastu declare. haha since that day, hari hari kami jumpa. memang akan dinner sama-sama. masa tu ada bulan terakhir aku belajar di Tawau, ada exam ka, minggu study ka, tak kira ni, memang akan jumpa. sekali keluar result, perrghh meletup pula berbanding semester sebelumnya. ya la, senang mau study kalau dalam mood love is in the air.

so, kami pernah berada dekat.
now, berjauhan.

but one day, Insya Allah kalau ada jodoh, jarak tu bukan lagi satu penghalang untuk kami.
=')
p/s; semoga dear hubby selamat menjalankan tugas menguruskan operasi untuk Ops Daulat yer 

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='