Skip to main content

Our First Holiday Part 1;

as promised, kali ini adalah entri mengenai his first journey to Labuan and to my house. (cerita tiga bulan lalu la ni, iaitu Disember 2012 tapi baru mau update dalam blog) we did planned pasal benda ni sejak di Tawau lagi cuma masa tu belum ada exactly date since dia ada stuck dengan kerja and belum dapat cuti.

so, until la dua hari before dia datang, baru lah confirm semua tu. so, waktu tu baru lah aku cari kereta, and plan our vacation bagus bagus. dia naik bas dari Tawau to KK, and naik bas lagi ke Menumbok, and then naik speedboat ke Labuan, baru sampai. haha kesian ni. tapi dia perlu rasa semua yang aku lalui semasa aku belajar di Tawau. and it's not easy kan jalan jauh-jauh. boleh sakit jadinya.

tapi yeah, sepanjang aku berulang alik lima tahun tu, aku gagah juga. tak ada lagi sakit sakit ;D tapi sian kat dia, datang Labuan terus sakit. tu lah, mesti tak isi perut before lalui long journey macamni.

sampai Labuan dalam jam 11 pagi macam tu, and me and mama fetched him di terminal. masa tu, memang debar debar juga. ya la, lama tak jumpa. nampak muka dia dekat arrival door terus senyum2 ni. happy gila! actually mau juga cover diri, konon, cool lah, tapi aiyah, fail! 

then, kami breakfast dulu, baru balik rumah, kasi fresh diri dlu. mandi lepas a long journey. then baru kami jalan untuk lunch. memandangkan aku ada free voucher untuk lunch di Tiara Hotel jadi kami pergi la sama. we did enjoy our lunch together. makan, cerita, ketawa. seriously, happy to the max

set lunch
after lunch, kami menuju ke UK (nickname untuk Ujana Kewangan). kat sana borong coklat, jalan ronda2 sikit. tak lama dekat sini, sebab tiada juga apa apa mau buat selain beli coklat. so, plan ambil Zana dekat rumah dan bawa dia jalan. the first place, McDonald! haha macam tak ada tempat lain kan. ya la, kami dua ni jenis kuat makan, jadi sasaran utama selalunya tempat makan.

always like this, selalunya dia akan busy dengan makanan, dan aku busy dengan handphone
habis makan, aku ajak dia dan zana ronda Airport Labuan. haha saja ja tu, sebab kan dalam airport sejuk. tu lah best kalau jalan jalan sana. tak berpeluh tau =p and selalu aku rasa tempat dating paling best adalah airport. selalu ada sentimental value disitu. 

and aku tak tahu la kenapa aku pakai selipar jepun jalan jalan ni.haha
bahasa yang kami faham adalah bahasa yang ada di plak tu. haha tu la ambil gambar sini
habis ronda airport, aku bawa pula ke Botanical Garden. spot selalu untuk joging. dulu, masa sekolah rendah tempat ni kami buat kelas PJK. haha since sekolah aku depan taman tu saja. SK St.Anne kan tiada padang, jadi tiap kali PJ, kami akan lari2 sekitar taman. best ni. haha 

kau ada PJ dekat sebuah taman? =p

US.
then, tak lengkap ke Labuan tanpa jenguk pantai, so Waterpark Labuan is the place.

my sis and his future bro in law. Insya Allah
always, always, be his childish girlfriend. tengah mencuba la ni berubah jadi matang siiiiikkiitt  =p

ini gambar kesukaan saya sebab saya kurus!
actually ada banyak gambar kami ambil. tapi if aku tak berkenan gambar tu aku delete terus. haha and dia as usual akan kasi sedap hati and cakap

'tak juga sayang gemuk dalam gambar tu'

and whatever, aku tak mahu juga gambar tu. hahaha! tak payah kasi sedap hati, sebab each and everyday aku gain weight tanpa rasa bersalah. ni kalau lepas ni kami jumpa aku rasa dia boleh pengsan. haha atau pun dia tak kenal aku langsung? sebab dah bertambah bam bam. 

lepas ronda Labuan, balik rumah kejap untuk prepare diri dinner. malam tu kami makan kat Medan Selera sekali dengan abah sebab abah masa tu baru balik dari KK. makan, balik rumah, tidur, sebab esoknya kami akan ke KK pula untuk vacation one family.

so, till the next entry, guys!

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='