Skip to main content

Wedding Q Tags;

1. How old are you?
In August 14, 24 years old. ( aku kira lagi ni balik, sebab aku sendiri macam tak percaya aku dah 24) haha

2. Are you single?
In Relationship

3. At what age do you think you’ll get married?
25 or 26 paling lambat. Insya Allah

4. Do you think you’ll marry the person you are with now?
Dengan izin Allah, iya kot

5. If not, who do you want to marry?
someone yang sama macam dia, or maybe siapa siapa yang terbaik yang Allah tentukan untuk aku.

6. Who will be your bridesmaid & bestman?
of course my bestfriend (dari sekolah & ipg friends)

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
aku lebih suka wedding yang tak juga modern tak juga tradisional sangat. tengah2

8. Where do you plan to go on honeymoon?
erk? belum ada dalam planning lagi. sebab belum rancang pun mau kawin. haha tapi if diberi peluang, aku mau juga ke Korea ke, China ke, haha

9. How many guest do you think you’ll invite?
honestly, aku plan wedding aku dalam keadaan yang tertutup. aku terhadkan kepada 200-300 guests macamtu saja. only close family and friends will invited =)

11. How many layers of cake do you want?
3-4 layers macamtu. aku mau kek aku rasa red velvet haha

12. When do you want to get married, morning or evening?
akad nikah aku prefer pagi macamtu, sebab petang boleh buat photoshoot =p

13. Name of song/tune you’d like to play at your wedding?
semua lagu lagu kami. tak kisah rentak macamana asalkan lirik itu ngam dengan wedding

14. Your wedding colour theme?
dalam kepala aku, aku tak nak juga pink. sebab terlalu kebanyakkan. haha so, aku minat blue campur yellow. hahahaha lain daripada lain =p

15. Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork? knife?
normal la pakai sudu garfu je. kalo pakai tangan pun apa salahnya. haha

16. Champagne or red wine?
haha sorry. tak minum semua tu kekekeke

17. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
days after the wedding lah baru sesuai

18. Money or household item?
Household item …

19. How many kids would you like to have?
dalam dunia dan ekonomi sekarang, 2-3 dah cukup

21. Your dream present from your future husband?
sebuah rumah :D

22. Whose wedding plan would you like to know next?
anyone yang baca blog ni =D

Comments

lilies.john said…
ok, i'm doing this. :-)

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='