Skip to main content

Checklist Perkahwinan Izan & Izzatie;

after tunang, sudah tentu lah menyusul majlis kahwin. and aku memang stuck habis dalam perancangan ni. hahahaha and apa yang confirm cuma ini:

Tarikh: 14 September 2014 (Ahad)
Nikah: 9.00 pagi at Kinabalu Room, Ming Garden Hotel & Residences
Resepsi: 7.00 malam at Grand Ballroom, Ming Garden Hotel & Residences

other than that, memang blur. wakakakakkaa ades. tak percaya, lihatlah senarai semak perkahwinan ku di bawah ini;

Legal Documents

Kursus Kahwin - DONE
Borang kebenaran nikah - KIV
Test HIV - KIV
Jurunikah - urusan dari encik tunang
Duit untuk jurunikah dan saksi - urusan dari encik tunang

Outfit

Baju Nikah~ kain dah beli
Tudung Nikah ~ inner dah beli
Veil Nikah ~ dah beli
Kasut Nikah ~ belum cari
Aksesori Nikah ~ not so sure about that

Baju Resepsi ~ kain dah beli
Tudung Resepsi ~ inner dah beli
Veil Resepsi ~dah beli
Kasut Resepsi ~belum cari
Aksesori Resepsi ~no idea at all

Baju Potong Kek-kain dah beli, encik tunang pakai baju istiadat
Tudung~ inner dah beli
Veil ~ dah beli
Kasut ~ pakai yang resepsi punya saja

Pelamin

Nikah - tengah tunggu design final dari KK Bridal House. tema lum final lagi decide
Resepsi - same goes to Nikah pnya pelamin. but tema mmg Vintage Garden

MUA

Nikah & Resepsi - Kak Noora

Official Photographer (OP) & Videographer (VP)

Monat Photography
Prewedding: June 2014. tarikh belum decide still waiting encik tunang punya jadual
Nikah
Resepsi

Katering


Nikah & Resepsi: Ming Garden Hotel & Residences

Doorgift

Nikah: Yaasin Customize Book - still looking for the best price
Resepsi: masih mencari..

Kad Kahwin

Masih cari design yang rare. wakakakakak dimana lah mau cari tu.

Inai

belum cari design yang paling rare juga

Warna Tema

Parents & Siblings Theme Colour: belum decide
Family Theme: Mint Colour
Bridesmaid & Friends: Dark Purple
In Law Theme: not sure lagi. encik tunang belum decide

Photobooth

dah jumpa design cuma belum final lagi bajet berapa 

Karaoke Set

abah yang in charge

Persembahan Artis

belum deposit lagi. sebab still arrange perjalanan majlis

Pengacara Majlis

my ex-classmate in IPG. Syazwanti.

Bridesmaid

my bestfriends in SMK Labuan & IPG Kampus Tawau

Homestay

on the day of event stay kat Ming, and hari lain belum decide dimana

Honeymoon

dalam Sabah juga lah ow. sebab macam susah sikit mau jauh2.

Senarai Tetamu

in progress

Wedding Cake

dalam pakej Ming Hotel haritu. dummy cake saja lah.

Corsage

belum cari lagi.


KESIMPULANNYA,
aku punya urusan wedding baru 5-10% siap. hahahaha ada 6 month lagi ni nak wedding, and aku sangat clueless :P i dont know where to start, what to buy, what design I should choose, and bla bla bla. 

lucky me, I have my mom yang support habis. because what the best in her eyes, memang terbaik juga di mata aku. to my wedding planner, Radzi who always give me the best idea also. haih. baju pun belum sukat lagi ni. tunggu cuti sekolah yang panjang juga lah ni.

and my new dilemma, and stress: CARI KAD KAHWIN. hahaha sangat choosy aku part ni. since aku tak mahu yang kartun2, and yang macam biasa tu.  i want yang lain  daripada lain. entah dimana lah mau cari tu

gahhhhhhhhhhhhhhhh.


and also, aku kalau bab emosi dan pemarah makin menjadi2 lepas bertunang ni. kesian encik tunang kesayanganku ni. bersabar lah ah :D

Comments

please share information on pax di ming berapa... hehe..

btw, bride to be is getting busy.
S Dmiza said…
Salam. Just dropping by kalau-kalau tengah cari doorgift, jemputlah baca. :)
http://bilakuinginshare.blogspot.com/2014/04/doorgift-fridge-magnet-comel-dan-murah.html

Nanti ada update jugak pasal kad kahwin. Simple dan murah je. :)

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …