Skip to main content

Checklist Perkahwinan Izan & Izzatie Part 2;

Okay, kembali semula selepas mau 6 bulan aku menyepi, now aku akan buat checklist part 2. and aku punya wedding ada less than a month!!!!!!!!!! okay, kalau ada nominasi bridezilla, memang aku lah tu. tension sepanjang masa grrr

Legal Documents

Kursus Kahwin - DONE
Borang kebenaran nikah - baru siap isi, belum hantar hahahaha
Test HIV - sarawak x payah buat. tapi encik tunang dah siap
Jurunikah - urusan dari encik tunang
Duit untuk jurunikah dan saksi - urusan dari encik tunang


Outfit

Baju Nikah~ encik tunang dah setel
Tudung Nikah ~ on process
Veil Nikah ~ on process
Kasut Nikah ~ not sure since kaki aku ni x boleh pakai heels dah. urat sewel . grr
Aksesori Nikah ~ DONE


Baju Resepsi ~ on process
Tudung Resepsi ~ on process
Veil Resepsi ~ on process
Kasut Resepsi ~ DONE
Aksesori Resepsi ~ DONE


Baju Potong Kek-mine masih on process, tapi encik tunang dah SETTLE
Tudung~ on process
Veil ~ on process
Kasut ~ not sure. alamaaaaaaaak


Pelamin

*kira mo suprise. tapi kasi teaser saja lah sini

Nikah - Pelamin All White. hahahaha aku yang suka2 kasi nama
Resepsi - Pelamin Vintage Garden. semua based on wood and rumput haha


MUA


Nikah & Resepsi - Kak Noora

Official Photographer (OP) & Videographer (VP)


Monat Photography
Prewedding: June 2014. tarikh belum decide still waiting encik tunang punya jadual
Nikah
Resepsi


Katering

Nikah & Resepsi: Ming Garden Hotel & Residences


Doorgift


Nikah: Candy Box. tapi box nya belum lagi dibuat. hahahaha suruh murid buat boleh ka?
Resepsi: DONE


Kad Kahwin

DONE. from www.kadlawo.com . i love my wedding card design :D


Inai

Eveia Ivy Edwin (Kota Kinabalu)


Warna Tema


Parents & Siblings Theme Colour: mustard
Family Theme: Mint Colour
Bridesmaid & Friends: Dark Purple
In Law Theme: not sure lagi. encik tunang belum decide


Photobooth

DONE. satu pakej dengan bridal hehe

Karaoke Set

DONE. sewa dari bridal juga


Persembahan Artis

DONE. nantikan ye siapa artis itu :)


Pengacara Majlis


my ex-classmate in IPG. Syazwanti.


Bridesmaid


my bestfriends in SMK Labuan & IPG Kampus Tawau


Homestay


jumaat malam stay hotel yang dekat2 airport sebab sampai terus mau rehat saja, or perhaps cari yang dekat mall2, supaya senang aku mau buat urusan spa, eseeeeeeeeh :p

Honeymoon

sudah beli tiket ke Kuching. cuma, macam kemalasan pula mau ke sana. hahaahhaa


Senarai Tetamu

DONE. part ini paling stress sekali. urghh


Wedding Cake

DONE


Corsage


belum cari lagi.


KESIMPULAN:

Kawin less than a month. persiapan baru 60% siap
KBYEEEEEEEEEEE
semangat x i nak kawin kalau persiapan mcmni?

HAHAHAHAHAHAHAHA

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …