Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

a suprise card!;

wake up tadi pagi, and open my door to grab my towel, and suddenly nampak ada card hanging dekat ampaian baju aku. sudah time tu aku memang mamai tahap gaban, nak termuntah2 lagi. aku grab card tu dan aku baring di katil semula. aku letak kad tu di sebelah aku. 
dalam hati aku, mustahil lah ada orang hantar2 kad dengan aku ni. mungkin aku bermimpi kot. jadi aku sambung balik tidur dalam 5 minit. dan lepas tu aku bangun balik, dan kad tu masih ada di sebelah aku. eh eh memang aku ada dapat kad lah. 
aku buka kad tu, and read apa yang dia cakap, sangat terharu. tak sangka ni ada yang concern juga sama aku. Pemberi kad ni adalah Sanjit a/p Muniandy =) sangat tidak percaya okay dia bagi aku kad. since aku rasa aku sama Sanjit kalau di kampus bercakap pun maybe dalam sebulan boleh dikira saja, but dia boleh bagi aku kad mendoakan aku cepat sembuh.
sangat touching moment tu. rasa mahu menangis ni =')





not only dia bagi kad, dia ada bagi keychain juga yang comel macam dia. I do reallyyyyyyyy …

lack of updates;

sorry for the lack of updates. sangat busy dengan kemasukan pelajar baharu ke kampus kami. then dalam kesibukan tu, jatuh sakit la pula. mula-mula sakit kepala gila, after that, demam dan sekarang sakit tekak pula. kalau dulu, malas betul makan ubat, tapi sekarang harus rajin sudah. tak boleh malas-malas nanti jadi penyakit lain.
will updates later. ada banyak event and stories belum share dalam blog. to my loyal reader's, thanks sebab masih lagi keep in touch with my blog. till then everyone. mahu tidur dulu, mengantuk akibat ubat batuk ni.

MPPB PPISMP JUN 2011: Day 01;

mata mengantuk tahap cipan, tapi ambil masa update blog kejap.
just a random picture pasal MPPB hari ini.
ambil gambar pun yang asal ada. haha! macam tiada masa pegang mr nikon tadi.

oh ya, maybe some of you tak tahu apa tu MPPB.
MPPB stand for Minggu Pengurusan Pelajar Baharu, and kali ni khusus for my campus.
as usual, aku jadi AJK dalam ni program bersama 15 kawan yang lain.



till then everyone.
and not to forget,
WELCOME TO INSTITUT PENDIDIKAN GURU KAMPUS TAWAU, sekalian junior =)

p/s;result exam sudah keluar. feeling tiada! kan bagus kalau elaun yang keluar.WAHAHAHA
my life is colourful, what about you?

Lepak Kk;

so here I am, di bilik TV asrama Mawar. gahh, yes dah selamat sampai pun di Tawau. biarpun delay sejam dalam flight. nothing much to do tonight melainkan menonton cekerama di TV3. so this is some moment yang sempat aku capture sepanjang perjalanan ke Kota Kinabalu.


ini di Bukit Melingsung sana.. ada accident yang menyebabkan jam panjang sepanjang bukit. kereta masuk dalam tu gaung. scary okay. sebenarnya, ikutkan hati aku mahu juga tengok macamana keadaan tu kereta, mahu tahu orang tu selamat ka tidak and so on. sangat menimbulkan perasaan ingin tahu kalau tengok accident kan. #somalaysian.

then sampai KK,letak barang at my aunty house then pergi ke pasar borong sayur sana Penampang.


then kalau singgah KK, macam satu kemestian kan pergi Tanjung Aru, so lepak lagi sini untuk tengok sunset.


after dari Tanjung Aru, terus ke Perdana Park pula. lupa pula mahu story,me and my dad lepak2 di Kk dengan kawan sekerja dia juga. lepak here dalam 15 minit, sambil tengok air2 menari. haha


tadaaaaaaa…

malas mahu balik kampus;

going back to Tawau this Saturday! okay, sumpah aku bencik. 
kalau bukan sebab aku ada komitmen study, and also kena pergi praktikum because disana future aku, sorry lah aku mahu balik ke tempat yang aku rasa bukan kepala aku. tapi demi beberapa perkara yang aku rasa penting, aku kena balik juga dan study dan laksanakan tanggungjawab as a student.
nanti morning akan balik KK dulu dalam jam 10 pagi with my father. then tommorownya lagi baru flight balik Tawau. sebut ja Tawau for sure ingat kampus. Ingat ja kampus, for sure aku ingat benda-benda yang tak best. bukan lah semua x best, tapi hampir semua pun tak best. malas mahu story sangat karang kena fikir bukan-bukan lagi, kena cakap2 lagi.
will update soon. take care everyone.

McDonald Late Night;

Babu Mariah and Ain are going back to Brunei this afternoon, so, tengah malam tadi, my mom bawa mereka, me, apik, zana and nonong lepak di McDonald makan2 ice cream sambil cerita-cerita kosong.even sudah late night masih juga ramai orang. kena tunggu turn baru dapat duduk ni. 
just order fries, ice cream and online. *macam rumah tiada line wifi* haha and beberapa gambar untuk tatapan kalian semua.

the window shopping turn to be?;

kelmarin keluar jalan jalan dengan mama, babu mariah and also ain, her daughter. since babu mariah akan stay in Labuan for 3 days before going back to Brunei esok, my mom bawa lah jalan. earlier in the morning, my mom hantar both of them to saloon, so later at the noon, baru fetch dorang dari saloon bawa jalan sana Ujana Kewangan (shopping mall kebanggaan rakyat Labuan!) haha
sampai saja sana, kami pun pergi lepak satu kedai makan yang terhangat di Ujana iaitu restoran yang ada jual nasi penyet, nasi padang, and so on makanan-makanan jawa. if kamu datang Labuan, dan mencari restoran yang berbaloi untuk makan, sila lah cari restoran ni *sorry lupa nama restoran* honestly, tidak banyak choice untuk makan di Labuan ni, so harus pandai pilih supaya duit yang anda keluarkan tidak dibazirkan begitu sahaja.
lepas tu sambung jalan lagi,beli shawl, and also beli baju. haha sempat beli long skirt warna oren, a dress, and also a book. sudah lama aku tidak membaca. tak tahu kemana hilangnya kerajin…

This is my dinner today;

Macaroni Cheese

Nugget and Cheese Sausage

 French Fries

Cheese Mayonaise

Mixed Vegetable

Lemonade Juice

Sambal Udang by my dad!

Old Town White Coffee With Girlfriends;

as I promised all of you in my previous entry, this is my story with my primary school friend. They are Ika, Yatie and Niza. and hey, me and Ika are best friend since primary 1 until our high school. since there are no place that is so interesting to meet up and chit chatting, so Old Town is the best place.
Yatie brought along her daughter, and of course I am so excited. I miss my niece so much. hehe (since Yatie and Me are bestfriend, so her daughter will be my niece, right?) we enjoy our talk and there's so many of stories to catch up together.
Oh my God, we are already grown up! haha.

Taman Damai and Layangan Beach;

yesterday, ada dua date untuk keluar dengan girlfriend di sekolah rendah dan sekolah menengah. petang keluar dengan my high school friend iaitu Ika, Jiah and Pijah. we spent most our time picnic di Taman Damai and watch the sunset at Layangan Beach. we talked a lot, and of course some gossips. haha it's not easy for us to meet up like this because we have our commitment.
I don't put many picture of us, because you can see all the pictures in my facebook account (only if you are friend of mine in facebook, haha) okay,the next entry will be my picture and my friends during my primary school  =D