Skip to main content

Posts

Showing posts from 2010

it's a 2010 wrap tag;

①Tell me what are the important events that happened to you in 2010?
+ i'm turning 21 on 14th August 2010
② Your favorite hit song for 2010?
+ Sugarland-Keep You

③What is the thing that really made you happy this year?
+ my friends and family

④There are some regretable experiences/choices you have made this year, what was it? Care to share?
+ hmmm.. ada few. tapi susah mahu share. it's a little bit personal

⑤Any 2010 new year’s resolution that you didn’t achieved this year?
+ untuk jadi kurus, hahaahahaha

⑥What are the strange things that unexpectedly happened to you in 2010?
+ fall in and out of love

⑦How about your attitude? Did it go more towards positivity or negativity?
+ half half.kwang kwang kwangggg

⑧Will you miss 2010?
+ maybe. but I just want to leave 2010 faster

⑨So what’s your new year’s resolution, or things that you want to achieve in 2011. Do you have any?
+ no resolution ;D

stories of 2010;

so,inilah entry aku berkaitan my 2010. believe me, 2010 is never a easy year for me. been there,done that. full of laugh,smile, and of course tears. but, aku tidak mahu merungut di atas semua itu, sebab bila 2011 datang, semua yang berlaku akan jadi kenangan dan memori.
JANUARY
this is an enchanted month for me. seawal 1.1.10,sudah aku tersenyum gembira. dan hati berbunga.I know nampak sangat macam novel, be in a relationship with the date,but it's true. so,this month is FULL OF LOVES.and i am so happy. dan this month,aku busy with orientasi KPLI Jan 2010 (yang sekarang sudah dapat tahu negeri posting dorang,happy for them!)
FEBRUARY
we made a vacation! to Pulau Manukan, the best vacation I ever had. pergi pulau,independent gitu.masak sendiri lagi.thanks to Rachel yang prepare apa yang mahu dimakan. kami pergi berempat, tapi makanan di bawa macam 10 orang rombongan. tapi,habis la juga semua tu. then smbung lg our vacation to Labuan. aku jadi tourist guide ja.so this month is ALL ABOUT…

upside down in 2010;

ada beberapa jam lagi, tirai 2010 akan dilabuhkan. sudah tentu, aku agak teruja teruja tanpa sebab ;p dan memang kalau orang tanya apa azam aku? memang aku tiada azam. bukan aku tiada pendirian or hala tuju.cuma, susah nya mahu pertahankan azam. which is, aku rasa, Allah juga yang tentukan segalanya. azam aku untuk tahun ini, bersepah merata-rata. dan ada yang berkecai begitu sahaja. so,untuk 2011,I really don't expect anything nice will happened to me. for sure, banyak lagi kesakitan yang akan aku dapat sepanjang melalui tahun 2011.
and aku ada baca mahu share sebenarnya apa yang berlaku almost 12 months ni. maybe I will save it to the next entry. as a wrap for 2010. to anyone yang ada azam, just make sure, kamu pertahankan dan buat betul-betul. kalau tidak, azam kamu akan sentiasa jadi azam untuk selamanya. *kenapakah banyak betul perkataan azam dalam entry ni*
aku buka 2010 dengan senyuman,dan aku tutup 2010 dengan sedikit kesedihan. adil dan saksama ketentuan hidup aku ni rupan…

the clock is running;

so, tonight mahu online puas-puas. mahu download movie untuk bekalan di ipg, download lagu mana2 yang aku berkenan, dan dengar lagu country full blast tanpa sebarang sekatan.
which is, i'm decided to deactivated my facebook account for a while. running away from the reality is the best way to do right now. there's nothing will changed, i guess. if it meant to be happened, it will be. so, either i'm online or not, if you really care about me and your feeling, there will be a way.
destiny is the bridge for love. and I guess, we should create the destiny for us.and only a few hours to go. and after that, there will be no chances.

blog girlfriend penjaga gol Malaysia;

susah betul mahu tidur,so, aku pun blogwalking la melawat dan membaca blog orang. menambah ilmu kununnya, dan mencari informasi terbaru. so,apa aku dapat,beribu-ribu lemon info yang buat aku speechless (konon)
tapi, ada satu blog, yang buat aku rasa, wah, bestnya, and aku baca entry2 dia yang sweet dan ada juga buat aku terharu tak tentu pasal. haha tiba2 emosi dengan cerita orang lain. eh, jangan salahkan aku, memang touching jo cerita dorang. dan blog itu adalah blog GIRLFRIEND KHAIRUL FAHMI CHE MAT yang menjadi kegilaan semua rakyat Malaysia sudah.
eh, mahu linknya. klik sini.
seriously, aku rasa memang dorang sangat sepadan. the way dorang jaga hubungan dorang memang best lah. cara dorang jumpa pun agak cute. dan yang paling penting cara Fahmi jaga hati dan perasaan girlfriend dia,si Elia.
dan sekarang, Fahmi, of course sudah semakin popular, and for sure, kalau Fahmi masih dengan perangai dia, aku boleh cakap la dorang the best couple in Malaysia mengalahkan yang lain. esehhh ;p
okay…

Blog Challenge: Day 30;

Day 30 – A photograph of youself today + three good things that have happened in the past 30 days
a) A photograph of yourself today
lihatlah, pandanglah,muka ku yang ..................(sila isi tempat kosong sendiri)
b)three good things that have happened in the past 30 days
i) jawab tag ni selama 30 hari banyak mengimbau kenangan lama. I mean, banyak benda yang selama ni aku tak sedar, memang ada dalam diri aku. such as: kekuatan aku untuk menyiapkan tag ini selama 30 hari tanpa sehari pun tertinggal. I tell you, bukan senang mahu siapkan semua. ada masanya aku rasa mahu give up jawab tu soalan, sebab agak peribadi, tapi aku jawab juga.
ii)and for sure, selama 30 hari ni, aku sedang bercuti, which is a good things for me. dapat download movie secara full blast, dengar radio country tanpa tersekat, and also dapat download lagu over and over again
iii)aku sedar, masa berubah dan sentiasa berjalan, tapi hati akan sentiasa berada di situ. dan aku tidak tahu adakah itu a good things or a bad th…
Have you ever tried sleeping with a broken heart?
Well you can try sleeping in my bed
Lonely, only, nobody ever shut it down like you
it's so hard for me to sleep +_+

Blog Challenge: Day 29;

Day 29 – Something you could never get tired of doing.
sudah semestinya adalah ONLINE. aku heran dengan otak dan mata aku ni. kalau online facebook, twitter, blogger ataupun tumblr, mana pandai penat ni. cubalah kalau minggu ni, minggu exam atau assignment,confirm aku mengantuk!! penat otak kunun ;p
pelik, kan? tidak lama lagi mahu balik kampus sudah, jadi for sure ni, aku sentiasa penat dan mengantuk disana selalu. tambah2 lagi line internet tidak sporting sama aku, naaaaaaa, lagi lah merungut saja aku tu. manusia suka merungut, dan aku tidak terkecuali +_+'
wah, tinggal satu hari lagi challenge ni akan habis. aku bangga dengan diri aku, langsung tak tinggal challenge walau sehari pun. yeaaaaaaahaaaaa..one more to go ;D

4th time in Wasaber's Poster;

okay, ini adalah ke-4 kali nama aku masuk, dan sangat gumbira :D walaupun aku nda masuk cerita sangat sana, sebab malu2 kusing ba sia T________T tapi,aku selalu tanya keadaan cuaca kawasan dorang. entah kenapa. hahahahahahah!!
ba,once again, terima kasih admin *baru aku sedar admin Wasaber's ni cute* hahahahahah

Blog Challenge: Day 28;

Day 28 – Your favorite movie.
kalau sebut pasal favorite movie, aku memang banyak yang aku suka.but mostly love stories lah. but yang paling aku suka adalah ni movie;

Ngayong Nandito Ka
aku tengok movie lama sudah. waktu tu kami beli VCD. tapi entah mana sudah tu VCD, dan sekarang teringin betul mahu tengok. haritu try download di torrent, tapi berhari2 nda siap, so aku pun delete lah balik. then aku try lah tengok d you tube, tanpa subtitle! haha tapi aku faham2 juga lah, dan ada part2 tu yang sedih betul, dan aku masih boleh meleleh air mata lagi.
kepada yang belum pernah tengok, mari aku share kenapa aku suka tengok ni movie dan bagi sinopsis sikit;
Garie (Kristine Hermosa) dan Rocky (Jericho Rosales) ni memang couple yang cinta mati lah. ke mana saja mesti sama-sama dan dorang ada tubuhkan band nyanyian.keluarga si Rocky ni ada kilang papan. dan si Garie ni keluarga yang biasa2 saja.dan, dorang ada submit lah band dorang ini untuk perform di Japan dan diterima. so, bila dorang mahu per…

tanya dengan rindu,rinduku sangsi;

Kasih-Awal Ashari, Adam AF2, Nas Adila dan Manik Purwakrisna
Kau dan aku perlukan kawan Teman ketawa dan menangis Melepaskan halang dan nafas rindu
Tanya dengan hati Hatiku sepi Tanya dengan bayu Bayu pun henti
Sebaris kalimah Masihku dambakan Menyulam asmara Bersamamu kasih
Tanya dengan alam Alamku sunyi Tanya dengan bayang Bayang pun lari
Di saat begini Apakah kau rasa Seperti ku sini Nak melamar kasih Tanya dengan diri Diriku lari Tanya dengan cinta Masih terperit
Tanya dengan rindu Rinduku sangsi Tanya dengan cermin Cerah sendiri

p/s;i just love this song so much. walaupun tidak popular sangat di telinga orang ramai.

Saya Blogger Labuan;

Nama: Nur Izzatie Nadia Subri
Status masih bujang :D
Cara hubungi facebook= http://www.facebook.com/ tumblr= http://nurizzatienadia.tumblr.com
Daerah/Jajahan W.P. Labuan
Tempat tinggal Perumahan LDA, Kg Sg Bedaun
Apa yang menarik di tempat anda #1: pulau bebas cukai. coklat, rokok, perfume murah ;D #2: negeri yang sangat bersih #3: sesuai untuk orang yang nak bercuti dengan aman damai
okay, yang masih belum join tu,mari pergi laman web ni http://blogpilihanmalaysia.blogspot.com :D

Blog Challenge: Day 27;

Day 27 – A picture of you last year and now and how have you changed since then?
my 2009 picture ;D
apa yang berubah dalam diri aku dan kehidupan aku?
#1; aku dulu kurus sikit, tapi sekarang bulat banyak ;p #2; most of the time, aku pakai tudung bawal, tapi this year, hampir semua shawl #3; my love relationship. time ni dengan tut, time 2010 dengan tut. "nama dirahsiakan" #4; masih agak childish, sekarang ada berubah, walaupun sikit ja. at least ada kemajuan ;D #5; tidak minat lagu country time ni. haha sebab aku fikir, bunyi2 koboi saja yang ada dalam country tu. sekali tidak juga bah #6; paling emo la dulu. sikit2 mahu marah, merajuk. sekarang macam tiada perasaan lah pula. marah dan merajuk paling jarang sudah aku buat #7; tidak pandai makan sayur dan buah. tapi sekarang, aku MAKAN! walaupun sikit =_=' #8; terlampau pentingkan perasaan orang lain. tapi sekarang, who cares la perasaan kau sana tu, yang penting aku bahagia. *erk, tapi aku belum tahap pentingkan diri lagi #9; dul…

Merry Christmas 2010;

Merry Christmas to all my reader's =) agak lambat wish sebab jam 8 malam sudah ni, but I think acceptable kan masih.
so, that picture above adalah karya aku. haha.. i know it's lame =_=' tapi, aku buat ni ikhlas, sebab aku mahu wish kawan2 dengan niat yang tulus dan ikhlas ;p ;p ;p *statement menggelikan*
and for today, lagu yang sesuai dengan mood krismas aku, walaupun aku tak sambut, tapi ni kan 1 Malaysia,jadi kenapalah kan? *merepek sudah balik*
Last Christmas
Last Christmas, I gave you my heart But the very next day, You gave it away This year, to save me from tears I'll give it to someone special
Once bitten and twice shy I keep my distance but you still catch my eye
okay..ini saja part yang aku balik2 nyanyi sebab, entah! haha that's the secret I will never tell ;p

Blog Challenge: Day 26;

Day 26 – A photo of somewhere you’ve been to.
my class trip to Sandakan. and gambar ni kami ambil lepas tengok Monyet Belanda di Labuk Bay. dan tempat ini adalah paling best untuk tengok dengan lebih dekat lagi tu monyet. rather than, pergi melawat sepilok, lagi bagus datang melawat disini. sebab kan jujur aku cakap, punya susah mahu tengok tu Orang Utan ;/

Blog Challenge: Day 25;

Day 25 – What’s in your purse?
1) CIMB atm card 2) BANK ISLAM atm card 3) my identification card 4) Couple Click Bussiness Card 5) one of my lecturer name card 6) KK-Menumbok bus card 7) one of the handphone shop in KK 8)Transtedar bussiness card 9) my matric card 10) my innocent face! hahahaahahaha 11) old cinema ticket from various cinema in the world ;p 12) my family picture 13) my previous boarding pass
okay, sangat tidak banyak barang dalam purse. sebab kalau aku jalan pun, memang paling jarang bawa purse. terlampau besar kan..haha mcm mahu tukar purse Hello Kitty ni one day. yang original punya. kihkihkih. harga beratus, mcm la aku mampu beli =_='

Blog Challenge: Day 24;

Day 24 – A photo of something that means a lot to you.
bukan harga rm406.85 yang buat aku happy, tapi this moment dalam tahun ini antara yang tidak boleh aku lupakan. celebrating my 21st birthday with them, sangat enjoy! with my roomate, amira, sahril, yusmail and also my abang2 KPLI. eventhough, baru kenal lepas MPPB, but yet, aku memang rapat to them. memang macam abang aku sendiri, dan yang best,even cuti2 ni masih get along lagi di facebook.
this photo are the most meaningful for me. bayangkan, gara2 aku minta spend di sini, everyone willing to spend their money makan mahal untuk berbuka puasa. and dalam berbelas kami tu, naa..sampai rm400++ jugalah semua. I really cherish this moment, and will never ever forget for the rest of my life.
no birthday cake, but I think the thought that count =)

friendship award;

1. listkan nama-nama sahabat baik anda
SITI ZULAIKHA A.RAHMAN SITI MASRINA NIAN
2. kawan-kawan baik sekolah tadika
TADIKA ST.ANNE
aku macam lupa siapa kawan baik, tapi kalau yang duduk sebelah, selalu share makanan, selalu main sama2 adalah:
ELFIEZAN ZAINORDIN
3. kawan-kawan baik sekolah rendah
SK ST.ANNE,LABUAN
of course, my powerpuff girl gang
NURHAYATI SURANTO (blossom) SITI NADIAH JUMAT (buttercup) SITI HANIZAH HJ YUSOF(buttercup) and of course, SITI ZULAIKHA A.RAHMAN
4. kawan-kawan baik sekolah menengah
SMK LABUAN (FORM 1-3)
NURNAZIAH ALI OSMAN SITI NOR LIYANA ABD LATIFF BLEDRAM NORSELAMAH MOHAMAD
SMK LABUAN (FORM 4-5)
SITI ZULAIKHA A.RAHMAN NURNAZIAH ALI OSMAN NORFEAIZAH AWANG NOR NADIA MOHAMAD
5. Kawan baik di kampus
INSTITUT PENDIDIKAN GURU KAMPUS TAWAU
SITI MASRINA NIAN NURAINI USMAN RACHEL LIM LEE PING AMIRAH AZMI LUQMAN HAKIM ROMLI
and of course, my abang2 sekalian.
=)

be patient;

all of us have difference eating habits;

and it's happened to our life, right? =)

Blog Challenge: Day 23;

Day 23 – 15 facts about you.
#1; most of my friends call me "zati" eventhough my name is super duper long.
#2; internet addict. *facebook,twitter,tumblr, and of course, blogspot"
#3; die hard fan of Hello Kitty
#4; teacher-to-be in two years from now
#5; I love cats but i'm afraid of them =_='
#6; a big fan of McD. and of course, double cheeseburger is one of my favorite
#7; prefer to listen country music
#8; people always said that I am arrogant, but I bet you, once you know me, you will always make fun of me. heh!
#9; I do have a lot of friends, but only 2 or 3 are my bestfriends forever
#10; being friend with boys are more enjoy,rather than to be friend with girl.
#11; I don't like shopping and also i don't love to buy new dress, or clothes, or shoes,and etc
#12; I love to wear shawl eventhough everyone says that I look chubby when I wear it. sometimes, I really don't care what people said, as long as I want to wear it
#13; I am a sentimental person. love to c…

3rd time in Wasaber's Poster;

hehe nama aku masih ada walaupun hitam2 sudah, maksudnya nda berapa aktif wakakakaka sorry aa kawan2 wasaber's jiwa kacau ba lately, sampai status sendiri pun aku update, then delete

tag dari si ebak;

aku telah di tag oleh seorang lelaki yang mempunyai blog nama perempuan. haha! terima kasih atas tag anda yer encik EBAK. aku memang hantu tag ni. aku pun nda taw la kenapa. best lah jawab2 soalan macam artis sikit ;p okay, let's start it.
1) Apakah status anda?
artis akan jawab: " No Komen", dan Siti Nurhaliza jawab: "Biarlah Rahsia, dan Nabil jawab: "Lu, fikirlah sendiri", dan Aku jawab: No Komen, Biarlah Rahsia. Lu Fikirlah Sendiri ;p hahaha!!
2) Ceritakan tentang diri anda?
aku normal tapi tidak sempurna :)
3) Ceritakan tentang blog anda?
aku sudah start blog dari tahun 2007 lagi, tapi aku delete semua. haha! then aku start tulis balik bulan Jun 2010, dan belum delete apa2 lagi. tapi mungkin akan di delete, tahun depan. haha dan start lagi menulis.
4) Apa pandangan anda tentang dunia blog?
hmmm.ada orang tulis blog share info, tulis blog untuk dapat duit, dan apa2 pun dunia blog ini sangat meriah. dan aku tulis blog tentang hidup aku saja. daily dairy :)
5) Nas…

Blog Challenge: Day 22;

Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.
hmmm..berfikir sepuluh kali samaada mahu buat challenge ni betul2 ka tidak. memang challenge ni aku rasa antara yang paling susah aku mahu tulis. tapi apa salahnya aku teruskan saja. sudah lebih 20 hari, aku tulis dengan penuh kejujuran,then right now, teruskan lagi.
dear you,
you really hurt me. i mean it's really hurt to face this life. I can smile everyday, but no one know, what I really feel deep inside of me. I can pretend that I am okay,because I don't want everyone know, what my problem is. since the day, i made my decision, to walk away, every step that I take, is really painful. that's all, I really can't write to much. better to keep it by myself.
sincerely, zati. aku tidak boleh tulis panjang2. im sorry. it's really hard.

yesterday and today;

yesterday, it's raining all day long
today, is hot and the view is really great.
the weather is really like our mood. sometimes we are happy,and sometimes we are sad. but no matter what my mood are, I am still me.
I love taking pictures no matter where I go.

Please don't be in love with someone else;

Enchanted-Taylor Swift
There I was again tonight forcing laughter, faking smiles Same old tired, lonely place Walls of insincerity Shifiting eyes and vancancy vanished when I saw your face All I can say is it was enchanting to meet you
Your eyes whispered "have we met?" Across the room your silhouette starts to make it's way to me The playful conversation starts Counter all your quick remarks like passing notes in secrecy And it was enchanting to meet you All I can say is I was enchanted to meet you
This night is sparkling, don't you let it go I'm wonderstruck, blushing all the way home I'll spend forever wondering if you knew I was enchanted to meet you
The lingering question kept me up 2am, who do you love? I wonder till I'm wide awake Now I'm pacing back and forth, wishing you were at my door I'd open up and you would say, It was enchanting to meet you All I know is I was enchanted to meet you
This night is sparkling, don't you let it go I'm wonderstruck, blus…

Blog Challenge; Day 21;

Day 21 – A photo of something that makes you happy.
HAHA. aku pun nda taw kenapa aku happy bila tengok ni kek. tapi kan, asal ja tengok ni kek, terus aku punya senyuman lebar sampai ke telinga. maw wish ni kek la sebagai kek birthday aku next year.

i remember;

Blog Challenge: Day 20;

Day 20 – The meaning behind your blog name
COLOUR
hmmm..colour adalah warna kan dalam bahasa kita. banyak jenis warna terang, dan gelap. begitulah juga maksud aku.. hidup aku ni memang penuh warna. kejap terang,kejap lagi terang. so, memang aku rasa colour ni sesuai dengan aku.
MY
bermaksud aku. jadi blog aku memang berkaitan dengan aku, ataupun relate sikit sama orang lain, tapi memang aku juga lah. aku tidak cakap sangat pasal orang lain. semua pasal diri aku, hidup aku hari2,dan memang AKU.
WORLD
of course, world itu dunia. semua yang berlaku dalam hidup aku berlaku didunia la kan. haha tidak lah berlaku time aku di planet lain.

Kesimpulannya, Colour My World bermaksud pelbagai warna dalam kehidupan yang berlaku hari-hari selama aku hidup di dunia ini =)

the only way to make things right;

the confession;

Blog Challenge: Day 19;

Day 19 – Another picture of yourself
new haircut :D

Blog Challenge: Day 17;

Day 17 – A photo of you and your family.

Blog Challenge: Day 16;

Day 16 – Your celebrity crush
my celebrity crush;
tak layan tak bukan encik KAER AF2.
urgh, i miss him. kemana lah dia pergi sekarang. cepat2 lah buat show,confirm aku datang tu biarpun ko berada di KL, dan aku d Labuan. itupun kalau aku ada duit la kan mahu pergi ;p
*entri sikit,asal jawab challenge saja.muahahahah hilang semangat tulis blog skrang =_='

Blog Challenge: Day 15;

Day 15 – Something you don’t leave the house without.
so, barang yang aku tidak boleh lupa untuk bawa of course;
1) Handphone. sangat wajib la ni. kalau tinggal, sanggup putar balik pergi ambil
2) perfume.mana taw pergi makan d kedai mamak or apa2 yang bau melekat d baju, bole spray terus
3) vaseline. kalau dulu, mana la bawa sangat.sekarang mcm sangat2 perlu since bibir aku merekah tidak tentu pasal ni
4) compact powder. untuk tacap2 muka.supaya tidak berminyak :D
5) IC. mana tahu ada checking tengah jalan, tidak pasal2 nanti kena tangkap sebab di cop orang asing
6) dompet. haha kenapa aku nda tulis awal2? sebab dompet ni memang jarang aku bawa. duit akan bersepah begitu dalam handbag.

Blog Challenge: Day 14;

Day 14 – A TV show you’re currently addicted to
GLEE. my current addiction :)
why? 1) suka semua lagu yang dorang cover 2) storyline yang simple tapi best 3) actor/actress sangat fabulous 4) sangat funny :D

2nd time in Wasaber's Poster;

thanks WASABER'S ada lagi nama aku untuk kali ini so inilah yang kali kedua :D

seriously, join ini group, memang tambah banyak kawan dalam dunia blog terutama yang dari Sabah kalau yang masih belum join, jom lah :D
cari ja di facebook We Are Sabahan Blogger

Blog Challenge: Day 13;

Day 13 – Your favorite musician and why?
I dont have any specific musician I like but most of them are in country music. I love; Taylor Swift, Carrie Underwood, Rascall Flatt, George Strait and of course Sugarland.
why do I love country song so much? sebab lagunya semua best. dengar lagu tu buat aku rasa mahu pakai but, pakai topi koboi, naik kuda, main gitar, dan menyanyi sambil chill2 saja. and of course kalau penyanyi country ni dorang feel betul ba bila perform. yang paling best lagu If I Were A Boy bila Reba yang nyanyi. lebih feel dan soulful habis dari Beyonce. try la dengar (:
everyday aku online, terus buka AOL Radio, cari country song punya channel. best. tengah malam lagi layan lagu begini. aduii..memang lentok habis! haha if kamu pun antara pencinta lagu jiwang, try la dengar lagu country. of course, kepuasan tidak terhingga.
sila klik sini, jika anda rasa2 mahu layan lagu country online.

Blog Challenge: Day 12;

Day 12 – A photograph of the town you live in.

WILAYAH PERSEKUTUAN LABUAN :) walaupun kecik saja, tapi, inilah negeri paling best paling aman. paling bersih. dan paling best dari segala-galanya la
"dimana bumi dipijak,disitu langit dijunjung" *tiba-tiba teringat bait2 kata penceramah 1Malaysia tadi

Blog Challenge: Day 11;

Day 11 – What’s in your makeup bag?

ini bag makeup aku polka dot pink murah saja ni aku beli rm10 hahahahaha
di atas beg mekap, semua yang macam panjang2 dan kurus2 pnya benda mcm maskara, lipstick, eyeliner
dan yang dibawah, of course yang saiz nya besar2. ahahahha
ini yang ada di dalam
atas kiri; 1) bedak johnson -kdg2 datang mintapuji tu, aku berbedak la juga 2) bedak sejuk yang khas untuk resdung 3) conditioner tidak payah bilas pantene-selalu kuar dating, baru pakai haha 4) make up remover silkygirl. the best ever! 5) deodarant-nivea whitening 6) perfume mist.pakai khas untuk jalan2 biasa saja.kadang2 jadi spray bilik untuk asrama ;p 6) sisir ku pink yg ngam untuk rambut tebal
bawah kiri; 1) eyeshadow MAC and IN2IT 2) MAC mascara 3) cream muka POP yg sangat bagus 4) eyeliner IN2IT 5) Sunblock muka 6) Sendayu Tinggi Compact Powder 7) cermin Hello Kitty 8) menstrual pain killer-sangat penting untuk aku 9) minyak kayu putih 10) lipstick-paling jarang dipakai

always be a checkpoint;

the best thing about my life
People come and go, left me behind, and made me one of their memories and made me miserable each and every day trying to be strong, and happy again
and there's nothing special about it.

Blog Challenge: Day 10;

Day 10 – A photo of our favorite place to eat.
bertemu kembali ke challenge hari ke-10, oh "OUR FAVORITE"? hmmmmm..maksudnya aku dengan siapa ni? hahahahaha since aku selalu keluar makan with my bebeh. our fave restaurant saja la aku cerita
1) Secret Recipe
1) sangat cosy and privacy for both of us 2) kami jarang keluar, bila mahu dinner, for sure pilih tempat gini 3) romantic 4) chicken cordon bleu-our favorite menu. 5) my 21st birthday, celebrate here, with him and his and my friend
2) Sabah Chicken Rice
1) paling cepat order sampai 2) nasi ayam macam sudah full package untuk makan 3) affordable yet cosy place

life is hard,but let's have faith

serius aku cakap hidup ini susah. bukan aku marah apa yang ditentukan. cuma, entahlah. aku mahu buat satu pilihan, takut salah lagi.serba salah aku dibuatnya.keliru, sudah tentulah.kalaulah boleh balik waktu zaman budak2 dulu tu, confirm aku mahu. balik ke zaman aku tidak tahu apa-apa melainkan bangun, pergi sekolah, main dan tidur.
hidup ini susah. but have a faith. I guess everything will be okay.

Blog Challenge: Day 9;

Day 9 – A photo of the item you last purchased
Strawberry Sundae di McDonald.
p/s: sorry, sikit saja aku mahu ulas pasal challenge harini. super duper tired la sekarang.

Hello Kitty Mandi;

ini adalah entry merapu dari aku. hahahahah kepada sesiapa yang pentingkan kelogikan cerita, dari kefantasian, sila lah blah cepat2 dari blog aku
Hello Kitty yang bermata satu punya cerita, dikasi mandi, dikasi bersih, the first time in her life!
dia dimasukkan ke dalam mesin sabar yer HK sayang *aku rasa sangat sedih waktu ni entah kenapa,so stupid HAHAHAHAHA
sedikit demi sedikit, air membasahinya dan ia tenggelam
dia berputar bersama sabun2 cuci badannya supaya lebih putih dan gebu
siap dibasuh masa untuk dikeringkan
dikeringkan di dalam mesin tumble dryer supaya lebih cepat kering dan tidak berbau hapak :D
dan, apa rupa Hello Kitty ku selepas itu? kita tunggu di episod seterusnya hahahahahahaha

Blog Challenge: Day 8;

Day 8 – A song to match your mood
Sugarland-Keep You

We said goodbye, tried her hand at magic We couldn't make us disappear Not a day goes by I don't wish I had you So in a way I'm glad you're still here
It's a bittersweet victory Lovin' the ghost in front of me
Now I can't laugh, can't cry And I can't run, can't hide
What do I gotta do? What do I gotta do to keep you? What do I gotta do to keep you From doin' this to me?
I wrote a couple of notes One in love, one in anger They're lyin' there Dyin' in the dresser drawer
Lived louder than my voice Struggled through a stranger He loved me 'Til I loved you even more
It's a bittersweet victory Lovin' someone else who wanted me
Now I can't laugh, can't cry And I can't run, can't hide You get used to the pain and numb to the sting 'Til you can't feel anything
You tried to explain, but I couldn't hear it As if your words were my tears Flowin' freely, warm and quiet From the…

Salam Maal Hijrah;

Salam Maal Hijrah buat semua.
Semoga tahun ini adalah tahun yang lebih baik daripada tahun yang sebelumnya. Jadikan apa yang berlaku pada tahun lalu dapat dijadikan pengajaran buat kita untuk tahun ini. Saya cuma berharap agar tahun ini saya diberi kebahagiaan, dan mudah untuk menjalani kehidupan yang mendatang.
Insya Allah.

Grill and Steamboat;

so,last night, this is what happened to my life me, my mom and zana pergi rumah Aunty Sahria up in the hill, but the view is really great. dan we had grill and steamboat night :D
outside her house, ada pondok ni, then sana la kami grill and steamboat
this is what we grill grill and chill baby~ hahahahah
the soup.
:)
dan setelah sejam lebih bergrill2, inilah saja yang tinggal
my mom buat Zebra Cheesecake dan bawa ke sini sebagai pencuci mulut
setelah perut kenyang, dan makan cheesecake, cerita2 lah lagi dalam rumah
*rindu mahu makan steamboat with classmates and him.

Blog Challenge: Day 7;

Day 7 – Your dream wedding.
soalan ni antara yang paling mencabar kepala hotak aku, dari siang aku online sampai sekarang, aku masih tiada idea. bukan aku tiada dream wedding mungkin wedding2 lum aku terfikir lagi sekarang
1) aku mahukan wedding yang simple dan akan jemput keluarga terdekat dan kawan rapat sahaja
2) for sure, aku mahu akad nikah baju kurung putih lace kaler merah, hitam or pink.
3) setiap tetamu yang datang, akan diberikan cupcakes
4) aku mahu cake 3 tingkat. (strawberry chocolate)
5) less money on wedding, more on HONEYMOON. haha!
6) hantaran kepada lelaki, mostly semua wishlist my future husband. begitu juga untuk aku punya hantaran. boleh ka begitu?
7) nikah di rumah. while sanding dan lain-lain, tempah hotel. wah! haha ataupun dewan jer
8) cincin kawin: EMAS PUTIH ;p
9) tema perkahwinan: zaman hang tuah dan tunteja. behhhhhhhhhhhh ;p
10) and of course, pink segalanya

setiap ahad, piknik;

kelmarin petang, me,mama, zana and kak nonong pergi piknik, kalau dulu di Waterpark, sekarang di Mawilla Beach
muka ekcited aku picnic lagi yehaaaaaaaa :D

my favorite mama punya mee hoon goreng dimana2 tidak jumpa apatah lagi di kampus ku itu
my mom sedang kasi keluar semua makanan yang dibawa dari rumah
since kak nonong off day ahad, so, bawa lah sekali dia piknik
aku yang kontrol kiut disana
FOODDDDDDDDDDDDDD
selepas makan, turun ke pantai gambar2 time
zana, kak nonong and my mom
till the next entry, =)
malam ni, kami BARBEQUE :) yeah!