Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2013

haih!;

aku orang yang sukar untuk dipenuhi apa yang aku mahu. mungkin hari ini aku cakap ya, mungkin esok aku akan cakap tidak.
sebab, aku tak suka buat decision. Hahaha 
biar masa buat keputusan untuk aku. bak kata pepatah, "biar lambat, asalkan selamat"
:)

because your sadness is someone happiness;

give up.
the best thing to do.
for now.
or forever.

spesies manusia cas negatif;

hidup di dunia ni untuk kau puaskan semua manusia memang mustahil. sebab tu, dalam hidup kita akan jumpa banyak spesies yang buat kau cakap "eh ada juga orang macamni?"
aku dah biasa jumpa manusia yang gunting dalam lipatan, yang talam dua muka, yang mulut bau longkang, yang tukang jaga tepi kain orang, semua aku dah jumpa. 
cuma sampai sekarang aku malas ah nak cari penyelesaian macamana nak handle orang macamni. cara terbaik, buat tak tahu saja lah.
sebab one thing for sure,
dorang tak bagi kau makan pun! semua bil kau juga bayar sendiri. so untuk apa, ambil kisah sangat :) 
tapi kalau dah balik balik,
haih, you have lost my respect.
aku mungkin tiada apa apa sekarang hingga boleh diperkotak katikkan. aku sedang anggap aku dicabar. 
tak selamanya aku tiada kereta, tiada rumah, tiada segalanya!
percayalah, hanya orang yang susah faham orang susah yang tiada harta benda.
sabar. akan aku buktikan. cepat atau lambat.
hanya perlu masa.
*dalam dunia ni kalau asyik ungkit atas apa jasa kita bu…

Kursus Pendidikan Muzik KSSR Tahun 4 PPD Miri;

minggu ni minggu yang best. sebab kursus muzik kssr untuk daerah Miri telah aku attend dengan jayanya gitu.
bukan itu saja, input yang aku dapat sangat best! dari buta muzik akhirnya aku berubah menjadi rabun muzik hahaha masih samar samar lagi bah. belum lagi tahap sampai boleh jadi guru muzik AF. 
cikai cikai punya cikgu muzik boleh lah. asal boleh deliver ilmu dengan betul, okay lah kan. 

seriously, paling last belajar muzik masa aku sekolah rendah. lukis2 not smua ni. memang aku suka lukis not muzik sebab kiut. bila jadi cikgu kena ajar muzik memang kasi ketawa diri sendiri dulu. hahahaha mcam lucu bah

the first day tu kami kena bagi asaimen untuk create muzik dengan barang yang ada di sekeliling. huahuahua ngam2 juga bawa body spray ni, aku ketuk2 saja lah guna pen. ini bukan kreatif, ini aku hantam saja lah labuuuuu

apatah lagi tiup rekoder ni. aku memang fail tahap tertinggi lah. asal tiup memang sumbang. tapi rekoder aku juga lah paling menarik perhatian sebab corak2 kayu. aku sebe…

takut buat langkah yang besar;

aku sentiasa terfikir, macamana seseorang itu boleh ready untuk buat bigger step dalam hidup?
benda yang paling aku takut sebenarnya dalam dunia ialah too attach sama orang. pegang komitmen yang tinggi tinggi.
mungkin aku tak macam orang lain. impian aku iaitu khas untuk aku masih banyak lagi.
aku sendiri belum ada Master, belum keluar negara, belum ada kereta, belum ada rumah, and so much more!
I'm sorry.  sebab belum sedia untuk benda yang besar.
saya 24 tahun, and Im still young.
hidup bukan panjang, please ourself first
:)

loving my job;

i love my job as a teacher. bila balik balik kena turun kursus dan tinggalkan murid, memang rasa rindu mengajar. serius.
apa lagi bila bagitahu murid "esok,khamis dan jumaat cikgu kursus ya"
dan murid jawab "alaaaa cikgu, tak payah lah pergi kursus, boring kami"
haih. sayu saja rasa hati.
kalau saja cikgu boleh pilih untuk tetap mengajar, memang akan stay, tapi untuk turun kursus dapat ilmu baru juga penting untuk masa depan mereka.


Jejakkan kaki dalam bidang pendidikan bukan satu kesilapan untuk aku. normal lah ada ketika aku merungut dengan bebas tugas, tapi kerja apa juga senang?
jadi pencuri pun kena kerja keras juga untuk tidak kantoi dari ditangkap.
Hahaha! perumpaan yang salah kot.