Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2011

The Memories of 2011;

seperti yang aku janjikan, aku akan update semua kenangan aku sepanjang 2011 ni. sweet and sour aku campur sekali.perhatian, ENTRI INI PANJANG SEKALI. JADI SILA BERSEDIA =P
1/1/11 dimulakan bersama orang yang tersayang la for sure. malas la mau cerita apa yang aku buat dan di mana dan apaka yang berlaku. cukup untuk cakap itu pengalaman yang satu dalam sejuta. lepas ni mesti tak dapat buat lagi semua tu.
tahun 2011 juga merupakan tahun ketiga aku sebagai seorang pelajar ijazah sarjana muda.dan suda semestinya, aku excited! =) bukan aku saja yang excited, for sure all my classmate pun excited sama~
dalam kami bergembira, dapat news one of our beloved lecturer pindah IPG. for sure, sedih, because dia di antara lecturer yang sangat sporting dan paling faham kami sepanjang kami berada di IPG tu. and we did make some farewell dinner, and all his last speech semua sedih

and tugas menjadi fasilitator untuk MPPB masi lagi aku lakukan. and time tu kami kena urus pendaftaran untuk pelajar KPLI J-Q…

a promise;

finally 2011 mau melabuhkan tirainya pula. and of course sebagai blogger sejati, harus ada preview pasal kehidupan sepanjang tahun 2011. so, i will update itu semua dalam masa terdekat ni. still cari ayat dan cerita yang sesuai sekarang.
till then everyone, have a nice day
*benci la keyboard ilang uruf "h" ni, trpaksa copy paste selalu =(

MASA.

biar MASA yang tentukan semua.
saya tidak mau buat keputusan.
saya tidak mau fikir
saya tidak mau terima akibatnya

kata saya PENGECUT.
ya, saya PENGECUT DAN PENAKUT.

first cut, always the hardest;

aku baru saja abis tengok cerita Biar Mimpi Sampai Ke Bintang. overall, cerita tu okay la. sweet. tapi malas mau komen macam2 sebab aku ni bukanla pakar filem2 ni. untuk tengok saja2, and layan malam memang bole la =)
and sebab tengok cerita tu, aku pop-up something dalam kepala ni.
kadang kala kita mau tau ka kita ni suda move on atau tidak dari previous relationship. for me, senang saja, if masi lagi kita ada perasaan marah dan benci tu, maksudnya kita masi ada sisa cinta lagi sama orang tu. masi ada memori yang mengikat diri.
sebab tu kalau da break up tu, jalan paling senang, just forgive dan forget. tapi bukan la kasi lupa tu orang. i mean all the memories ja la. dalam hidup aku senang saja, the past is really the past!
ingat entri aku lalu pasal berkawan dengan ex anda bukan jalan yang terbaik? actually, aku pun confuse lepas aku tulis tu =D ya la, actually most of my ex are my friend right now. even kami masi dapat cerita macam biasa tanpa ada feeling. and some of them ada yang s…

who to choose?;

kamu pernah berada di suatu dilemma? keliru mau pilih mana satu yang terbaik untuk kebahagiaan diri sendiri?
samada memilih; 1) orang yang kita sayang 2) atau orang yang sayang kita
dalam konteks ni kita selalu akan lebihkan yang nombor 1, sebab memang dia yang kita sayang. yang nombor 2 ni, kita macam tak pasti sangat. sebab da lebihkan perasaan tu ke nombor 1. tapi yang kita pasti nombor 2 sayang kita sangat-sangat. macam kita saja orang yang bole dia jumpa di muka bumi ini.
orang kata, pili orang yang sayang kita. dan saya rasa ianya benar.
well it happened to me,honestly. dari sakit ati fikir pasal orang yang kita sayang tapi masa depan belum tentu lagi baik kita pergi dengan orang yang sayang kita. ada reason for all that.
Allah hantar orang seperti itu untuk lengkapkan segala kekurangan kita. apa yang kita minta belum tentu yang terbaik. Allah know best.

p/s;Azam 2011 saya cuma satu "kekalkan Azam yang saya ada", dan mau abis taun ni, Azam tu masi ada =) Alhamdullilah. dan sa…

dimana saya dapat nama Tunteja?;

actually da lama nak gtau dengan semua orang dimana aku dapat nickname tu sampai almost my friend kat kampus bagi aku dengan nama Teja. and today, aku cerita la juga. sebab aku tengah cari waktu dan moment yang sesuai juga untuk cerita semua tu. and entah tiba-tiba arini, aku terdetik pula google satu telemovie ni yang bertajuk Cinta 3 Musim.
movie ni lakonan Amy Mastura dan Aqasyah. dan dulu, aku memang minat gila gila dengan movie ni. siap 3 vcd ni kami ada d ruma. now, tak tau dimana semua tu vcd. kalau la jumpa balik, kan best. dapat tengok balik. cari link mau download pun tiada di internet =_='
movie ni nama dia Cinta 3 Musim, sebab cinta dorang ni bermusim2 kot. ya la, bercinta pastu berpisah. and berapa kali pun dorang break up dorang akan jumpa juga balik. tapi kalau da takdir tentukan kita akan jumpa balik orang tu, mestila jumpa balik. even time tu kita dengan orang lain, if da jodoh kita dengan dia, tetap akan bersama juga. semua tu kuasa Allah

so back to the stories, …

First Love;

the first cut always the deepest. trust me. been there, done that.
even though, kita sudah move on with the other relationship, untuk melupakan cinta pertama bukan semudah yang kita sangka. perasaan mungkin sudah tiada langsung, tapi untuk lupa dan buang segala memori yang ada dalam kepala dan hati kita sudah semestinya bukan perkara yang mudah.
cinta pertama,adalah pertama kali kita jatuh cinta. dimana semuanya nampak indah dan seperti di filem filem romantis. cinta pertama saya adalah dengan seorang lelaki yang saya kenal masa di sekolah rendah dulu. and after that, dia pindah sekolah and jumpa balik when  I was on the middle school.
some said, itu cinta monyet. tapi for me, it was part of my true relationship. I tried so hard to win his heart, and apa-apa sajalah yang boleh buat dia suka aku. bila fikir balik apa yang aku buat dulu, macam desperate pun ada juga.
kadang kadang, bila kita berhenti berusaha, hasilnya ada. so, we did declare for once masa sekolah dulu. after 3 years cinta b…

it's too late to apologize;

loved you with a fire red-
Now it's turning blue, and you say...
"Sorry" like the angel heaven let me think was you
But I'm afraid...

It's too late to apologize, it's too late
I said it's too late to apologize, it's too late

p/s; kalau la senang nak cakap semua dengan lagu dan orang faham, kan bagus.

Nadia Engagement Day;

sebelum bermula ada beberapa point aku nak cakap
1) gambar ni semua gambar aku curik dari facebook tuan punya badan,and of course aku dah tanya kebenaran =)
2) tuan punya badan adalah my besties waktu di sekolah dulu sampai sekarang. and akan cerita pasal besties2 punya tu jap lagi
okay, back to the real stories. Finally, sayangku Nadia telah menjadi tunangan orang =') happy for you and bila tengok gambar2 tu i'm about to burst into tears. sebab terlalu happy! and sangat sedih, I couldn't make it to her engagement. padahal di Labuan juga. bukan sebab aku tak mau pergi, I really want to go. cuma the stupid flu and fever tiba2 menyerang. and aku memang tiada kekuatan untuk bergerak dari katil time tu. wuwuwuwuwuw so sad =(
Nadia is a friend of mine masa sekolah rendah. Kami ada group yang comel. wakakakaka The Powerpuff Girl. haha! comel, kan. *sila ketawa* actually, besa la tu zaman sekolah mudah terpengaruh dengan cartoon di TV tu. aku time tu jadi si Bubbles kunun. Nadia Butte…

Keep Moving Forward;

my evening was a blessed for me today. tak sangka movie Meet The Robinson adalah yang paling best. and of course, it will be the favorite 3d movie of mine. paling banyak pengajaran yang kita dapat such as kepentingan berfamili. dimana keluarga bukan sahaja yang ada kaitan sedarah dengan kita. and also, apa pun yang kita lakukan jangan pernah menyerah.
and also at the end ada quote dari Walt Disney yang boleh aku jadikan panduan untuk meneruskan hidup pada tahun depan.
"Around here, however, we don't look backwards for very long. We keep moving forward, opening up new doors and doing new things,  because we're curious..... And curiosity keeps leading us down new paths."
oh, of course, lagu ni sangat inspiring!

stupid decision?;

do you what the stupid decision ever?

jatuh cinta dengan orang yang sama lebih dari lima kali. walaupun lebih dari lima kali dia yang sakitkan hati kau, dia yang buat kau patah hati macam orang gila, dia yang buatkan air mata kau keluar tak henti henti dan dia segalanya yang buatkan kau rasa dunia ini seolah-olah tiada ertinya lagi.

syukur.
untuk kali entah ke berapa.
tiada lagi peluang untuk kamu.

*cerita ini sememangya TIADA KAITAN sama yang hidup mahupun mati dalam dunia aku*
sila percaya.

singgah sekejap;

hello everyone ;D

paling lama kan sudah tidak update blog. sorry. I really don't know what to share and story sama kamu semua. aku di rumah siang dan malam. menghadap laptop, facebook, twitter. so, apa juga aku mau cerita kan sama kamu. my life kinda bored ba.

so, till da next entry. jaga diri semua. banyak2 minum air. cuaca x okay sekarang. nanti sakit-sakit kamurang. ada tengok lunar eclipse?

sebagai motivasi untuk kamu semua sepanjang aku tak update blog. terimalah;

November Kota Kinabalu;

since lepas wedding tu, kami semua turun la KK. sebab ada majlis resepsi pihak Abg Veera pula. dan terus kami ambil kesempatan untuk jalan jalan ronda KK. makan, bergambar, and so on la. one nite tu kami dinner sana Papparich, serius bagi aku tak sedap mana pun. duit kau abis bertabur sebab makanan mahal, tapi rasa paling out di dunia *apa kes aku emo betul kat Papparich ni* maybe tak semua tempat la, tapi yang area Karamunsing memang aku tak puas ati langsung
esoknya pula, kami ke 1 Borneo. plan aku actually nak tengok wayang ngan my besties, Ika. tapi dia ada gotong royong kat tempat dia. so cancelled. dan jadinya kami pergi tengok Gempak Selebriti Astro pula. sanggup duduk depan pentas, macam die hard fan of Akademi Fantasia. still remember macam zaman dulu, aku sanggup naik pentas dan menari dengan pelajar AF2, and also smpt juga aku duet with Kaer. apakes dulu tak pandai malu betul ;p


dan esoknya lagi, aku keluar tengok wayang Breaking Dawn. itupun plan yang jadi tak jadi. kesimpul…

Majlis Resepsi Pihak Lelaki; Kak Nurul dan Abg Veera;

Majlis Resepsi; Kak Nurul dan Abg Veera

finally hari yang paling besar adalah hari persandingan. ya la, time ni ramai orang akan datang. aku bangun pun dah lambat time tu. jam 7.30 pagi. haha! sebab terlampau penat, tidur pun tak sedar-sedar. bangun terus turun untuk potong kek, and so on. pastu bersiap secepat mungkin sebab jam 9 pagi sudah tetamu datang.
aku in charge di bahagian depan. tukang bagi-bagi cenderahati. panas memang panas, tapi best juga ni. hehe banyak orang datang, and ada juga yang aku kenal, dan baru kenal. 
siap dari majlis ni, terus turun KK dan stay rumah mama Ani