Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2010

its too late;

sejak dua menjak ni saya asyik cakap pasal orang yang tipu saya.

baru sebentar tadi saya buka inbox facebook saya. baca messages dari seorang kawan yang minta maaf di atas semua pembohongan dia dengan saya.saya tak tahu nak balas apa, saya tak tahu samaada saya boleh memaafkan begitu saja.

sekali saya bagi kepercayaan saya, dan sekali itu dia hancurkan, mana mungkin saya melupakan.susah untuk saya terima,dia yang saya percaya akan buat saya begini.mungkin saya ni kejam, tapi saya betul2 tidak boleh.

maafkan saya kalau saya begini, tapi kadang kala pengalaman lalu mengajar saya untuk berhenti memikirkan perasaan orang lain. and the words 'its too late too apologize', its true for the situation right now

Brunei, Here I am;

hey, right now I am at Brunei Darussalam with my mom and my little sister ;)

untuk hari ini, rasanya hanya berehat di rumah. well, its okay. sebab saya pun masih lagi rasa kepenanatan perjalanan kan. asyik-asyik bersin saja, I dont know either its my resdung ataupun my flu sudah menyerang. badan pun panas sudah. sakit kepala jangan lah cakap, macam mahu hentak kepala ke lantai sudah ni.

tonight ada keramaian with relatives at Lumut. ada karaoke, cabutan bertuah and so much more. my mama suruh saya menyanyi. adehhh tengah berfikir ni mahu cari lagu apa pula malam ni? kalau di kenduri kahwin before this, mostly semua lagu saya about break up, kesedihan jiwa melanda2, (walaupun time tu tengah love is in the air). tapi saya rasa lagu yang kesedihan macam tu lebih senang dinyanyikan.

perhaps, malam ni saya cuba lagu dangdut. hahahahahahahah :D no way!! nanti kena suruh berdangdut gerudi, grr..mati lah. well, depends on my mood tonight lah.

off to play Baking Life on Facebook :)

it's holiday time;

im home ;D

happy gila walaupun perjalanan saya sangat memenatkan. dalam bas saya tidur berabis sampai orang sebelah yang nak turun di destinasi dia pun terpaksa bangunkan saya. sungguh memalukan. entah macamana lah gaya saya tidur tu. perjalanan saya kalah-kalah saya study di Kuala Lumpur.

Tawau ke Kota Kinabalu menaiki bas Transtedar (8 jam)
Kota Kinabalu ke Menumbok menaiki bas (2 jam)
Menumbok ke Labuan menaiki speedboat (45 minit)
Labuan to Brunei menaiki feri (1 Jam)

grrr..macam mengikuti Amazing Race. hahahaha...tapi tidak apa lah yang penting dapat jalan jalan sambil mereleasekan semua tension di kampus. semua hal kampus saya mahu dilupakan buat sementara waktu.

untuk semua, Selamat Bercuti
Selamat Menyambut Pesta Kaamatan dan Gawai.
yeahhh..finally, setelah satu semester suka dan duka dilalui di kampus tawau, saya sudah menghabiskan semester tiga dengan jayanya. dan kejap lagi akan pulang naik bas.

oh no, agen bas baru call, dia cakap bas saya jalan sudah dari bandar. bye bye semua.

our study group;

tadi petang, lepas hantar buku yang dipinjam dari Library, singgah la kejap kat pameran yang jual Bahan Bantu Mengajar ni. seriously, memang sangat best lah. dapat juga jimat duit sikit. ada manilakad yang boleh guna dan boleh dipadam terus. colourful dan banyak saiz. sekali dengan whiteboard bergerak yang nipis. harga pakej rm110. tapi boleh bayar secara ansuran.

saya dan Seri tidak fikir banyak lagi. barang untuk praktikum, memang harus disediakan awal. jadi tidak lah kelam kabut sangat nanti mahu guna bahan bantu mengajar yang macamana.

then, dek kerana gatal betul tangan ni mahu guna barang baru dibeli, saya putuskan untuk guna sebagai cara kami study group. saya dan seri menerangkan serba sedikit pasal subjek ni guna whiteboard ni. macam mikroteaching pun ada juga ni.

lukisan jantung oleh Seri. sistem peredaran darah terbahagi kepada pulmonari dan sistemik. dan bla bla bla...sambil tulis blog sambil ingat balik mekanisme pergerakan

ni lukisan peparu yang memang tidak nampak macam pep…

soalan spot yang 'whatever!';

saya benci soalan spot (tapi, saya mahu juga!)

dua paper yang lalu saya dapat soalan spot berserta skema jawapan lagi. sekali tidak keluar apa apa pun. sikit2 saja ni. adeiiii terus saya merasakan untuk paper hari ini bukan soalan spot yang keluar. jadi, saya baca benda yang lain lah. soalan spot saya abaikan

BUT THEN....

kertas harini, memang bulat bulat soalan spot!! arghhh..punyalah sakit hati. kalau saya tahu, saya hafal sudah semua jawapan dengan baik. dan bolehlah saya keluar exam dengan penuh riang gembira

then, luckily, saya dapat juga ingat sedikit. dan dapatlah menjawab paper tadi dengan baik lah juga. tapi tak lah baik sangat dan as usual keluar dari dewan dengan awal berserta geng yang lain.

exam all around the corner;

selesai dengan paper kedua tadi, Pendidikan Pembangunan Lestari. and luckily, all the question, I have done my best. tapi tidak tahu la betul ka tidak :P tadi jumpa dengan En Mus dia kata, paper kitorang teruk. gahh :( risau gila eh. tapi biar lah dulu, yang berlalu sudah pun berlalu, yang penting sekarang ni. untuk esok, lusa dan tulat.

untuk ketiga-tiga paper ini, lansung TIADA soalan spot. maksudnya saya kena baca from A to Z dalam masa berapa jam saja ni. belum tolak waktu tidur, waktu facebook, waktu melepak lagi. entah2 ada dalam sejam saja mungkin waktu untuk study.

fikiran sudah sangat merewang jauh untuk bercuti. macam nampak2 sudah Pulau Labuan bah. dengan suasana rumah yang sangat cosy, banyak makanan lagi. ohhh no, mood holiday sangat menguasai diri ini sekarang.

buka saja semester, kami akan didatangi oleh PPISMP dan KPLI Jun 2010. makin bertambah warga IPG Kampus Tawau. Yusmail bagitahu tadi yang saya akan menjadi one of the AJK. nasib baik bukan AJK Makanan lagi. rasanya s…

its heaven!;

kenapa perlu berbelanja lebih jika anda mampu membelinya dengan harga yang murah?

haritu waktu jalan hari rabu lepas, selipar saya putus lah di tengah jalan. nasib baik putus di dekat dengan kedai kasut. terus kami pun masuk lah mencari selipar yang sesuai. mula mula mahu beli selipar ala ala jepun saja, tapi bila fikir balik, ada lagi yang menarik dengan harga yang sangat murah.

then, saya nampak kasut pinkish ada bulu bulu ni. beli kerana ianya warna pink dan berharga rm10! haha serius waktu tu, hanya fikir mahu beli saja. pakai ke mana dan untuk apa, belakang kira. luckily, ada dinner baru baru ni, saya pakai lah terus. ada juga fungsinya kasut itu. Ain sangat tidak menyukai kasut pink ini kerana ada bulu-bulu :P

pastu yang dibawah tu pun harga nya rm10 juga. biarpun butang merah tu macam mahu tercabut, masih boleh jahit kan. not bad beli dengan harga gitu dan boleh pakai untuk semua function. dengan jeans boleh, dengan baju kurung pun boleh. pakai pergi kuliah, nanti tanya exco disip…

stress sangat;

tekanan exam sangat memuncak pada hari ini. saya ada empat paper lagi untuk dilalui sebelum sebulan bercuti. saya rasa sangat stress sampai rasa nak hempas kepala kat dinding sebab tak pandai faham. 4 paper yang akan saya cintai sepanjang minggu ini dan yang akan buat saya gila ialah;

a) Pendidikan Pembangunan Lestari
b) Politik dan Kerajaan
c) Anatomi dan Fisiologi
d) Pendidikan Seni Visual

wish me luck everyone. mood juga sangat tidak stabil sebab tengah mengalami kedatangan bulan purnama. argghhhhhhh mahu senyum pun malas sekarang ni.

liars is always a liars;

saya kan paling anti ba kalau ada orang tipu saya, adui sakit hati ni. memang tidak boleh dimaafkan lah kalau saya kena tipu, terus penipuan tu saya tahu dari orang lain. menyakitkan betul. kalau tahu sendiri lagi, jangan cakap la kan.

sebab sejak dua menjak ni saya rasa saya kena tipu saja. bukan saya rasa, memang saya kena tipu pun. ada yang saya tahu sendiri kebenaran, dan ada yang orang lain kasitahu. sadis bah saya rasa.

apa apa pun, saya memang tidak suka kena tipu. biarpun kebenaran kadangkala menyakitkan tapi sebenarnya lagi bagus dari ditipu hidup hidup. saya mahu marah pun tidak guna, tapi geram memang sangat-sangat lah. tapi one thing for sure, what goes around, comes around. hidup ini ada karma, kan? tunggu masanya akan tiba, manatahu next time, orang yang menipu itu berada di tempat saya?

everything went well;

malam tadi, kitorang yang Ahli Lembaga Koperasi IPG Kampus Tawau ada dinner kat MB Hotel. bertolak dari kampus dalam jam 7 lebih ikut kereta Puan Maimunah. then sampai saja, terus saya kena suruh jadi pengacara majlis bidan terjun. nasib baik tak lah formal sangat. takut juga ni sebab jemputan VIP kami ialah Dr Hj Mohd Johan Zakaria selaku Pengerusi koperasi kami. but lucily everything went well.

semua AJK perlu sediakan speech pendek masing-masing. heee..lucu juga tengok muka ajk yang lain. fikir mahu cakap apa kan. after speech, penyampaian cenderamata. kitorang dapat tshirt (sangat canthek!), keychain dan juga brooch. dan tidak dilupakan duit gaji selama berkerja di sana. (semakin banyak duit yang diterima, maka anda seorang AJK yang rajin) haha jangan tanya berapa saya dapat. sebab saya rasa saya ahli lelap, apatah lagi sejak masuk JPP, extravangaza busy, koperasi pun terabai. itu salah saya (=,=)'

makanan kat hotel not bad. sangat puas hati juga. nasi, black pepper beef,sweet a…

craving is over;

finally, selepas saya berhempas pulas craving for cheesecake, saya, Seri,Amira dan Luqman menyerbu Hotel Promenade pada hari rabu lalu untuk mencari cake. for sure, saya ambil cheesecake kan. Seri ambil Brownies Cake, Amira Double Chocolate Cake dan Luqman blackforest cake. kalau ada masa dan datang craving saya, confirm saya akan serbu Hotel Promenade lagi!!

Tiba-tiba ingat kenangan makan cheesecake sama someone di Rafflesia Chicken Hut. arghhh ada rahsia yang harus kami kongsi bersama sahaja :P kalau terbongkar,habis lah saya.

saya mahu bercuti!;

hari jumaat yang sangat santai buat saya, bangun terus cari maggi. sebab kafe belum buka. then, buka facebook, cari jawapan untuk semua soalan spot subjek hari Isnin. sambil contact boyfriend guna facebook (kami mengamalkan dasar berjimat cermat, jadi penggunaan handphone adalah tiada sama sekali) sambil tu juga kepala kusut cari maklumat.

dalam jam 5 petang terus pergi ke kafe. makan nasi campur (sayur petola,nuget dan ayam) dan balik ke bilik sambung lagi cari maklumat. malam ni kitorang ada study group. memang kena study group supaya boleh tukar2 idea untuk subjek ni.

famili saya semua ada di KL! adoiiii berjalan sakan dorang. kalau saya tiada paper minggu ni, rasanya saya pun ikut sekali juga. tadi call, dorang baru sampai MidValley selepas menjenguk Universiti Malaya tempat adik saya akan belajar. time ni berada di kedai Nike lagi tu. confirm mencari baju atau kasut.Zana sempat lagi kasitahu dorang baru saja habis beli perfume adidas yang world cup punya edition. ehem ehem, for me …

its random;

so here I am at the library campus with Seri and Ain.

memang dah lama plan, hari ini memang akan pergi ke kuliah sebab esok paper dah nak mula, dan kena jumpa Miss Sefiah yang ajar kitorang subjek Pengurusan Bilik Darjah. tanya soalan dan minta tips macamana mahu jawab soalan besok.

cuaca sangat membantu hari ini. sebab dah tak ada hujan. so, kalau memang tak dapat hibernate seperti hari sebelumnya. asal hujan, alasan susah mahu belajar. sebab lagi bagus tidur dan mimpi yang indah indah. dek kerana cuaca sangat panas terik, saya dan Seri ambil peluang belajar di Library ada aircond lagi. waaaaaaaa....apasal mengantuk pula ni..suasana sangat selesa untuk melelapkan mata (=,=)'

dan Rasyidin come along and join us. so, time ni memang ramai orang yang pergi interview. ngam2 kitorang duduk dekat cermin. so memang nampak la kan ibu bapa yang tunggu anak dorang. wuwwuuwuwuw sedih taw tengok muka dorang yang penuh harapan lagi,ada there's one uncle ni, memang macam sayu betul muka dia.

te…

buat minah yang ku benci hari demi hari;

naaaa...ambil kamurang entry dalam tulisan merah!

ada sorang minah (saja tak nak cakap dia perempuan, sebab saya dah tak suka sangat kat dia ni) yang sangat menyakitkan hati sampai saya rasa nak tampar jer muka dia dengan tempe. ish...i know, saya emosi sekarang,tapi seriously, I dont like her!

well minah ni memang satu kampus dengan saya. satu kelas?batch?senior?junior? its a secret i would never tell. saya jarang nak tulis ketidaksukaan saya sama orang dalam blog secara mendadak, tapi bila tahu apa yang dia telah buat, saya rasa macam "hey, jangan jatuhkan maruah perempuan, boleh tak?"

dia ni bukan juga hodoh sangat pun. cute lah juga. kegemaran lelaki-lelaki getek yang cuba mengambil kesempatan or maybe memang lelaki tu buta dan bodoh tak nampak perangai dia sebenar. for sure, saya dulu pun cakap dia ni cute juga. tapi lama-lama, apa guna muka cute kalau hati macam tapir?

satu hal yang saya tak suka, jangan fitnah orang lain kalau tidak tahu hal sebenar. terima kasih kerana f…

tagging for fun;

Sejak beberapa hari tak masuk kelas, rindu pula sama classmate sendiri. gambar di atas ni buat saya tersenyum sebab ada nampak watak classmate ni. (dpt picture ni dari Afiq punya FB)

So, where I am and who are they?

barisan paling atas sekali;
1) orang yang selalu dengar earphone ni rasanya macam Nelly
2) yang selalu masuk kelas untuk main rasanya Nuraini
3) yang tidur selalu dalam kelas for sure Syazwanti
4) yang kasi ketawa orang tidur dan macam nakal2 ni si Rina
5) yang main game ja ni rasanya si Kenneth dan Jeffrey

barisan kedua;
1) yang buat hal sendiri macam si Otai
2) yang alone alone macam ni si Heidi
3) yang kuat bergosip or always together ni macam Semua lah. tiada ketua.
4) yang jadi stalker ni si Rachel dan Luqman

barisan ketiga;
1) dengan kukunya ni tiada kot. boleh ganti pergi rambut? sebab yang ni kami ada Helika
2) dengan mekapnya sentiasa si Patricia dan Seri
3) dengan handphone dan benda pink2 ni macam Saya. sebab balik2 dengan handphone sebab selalu dapat call atas urusan JPP. s/u,…

need you now;

Lady Antebellum-Need You Now

Picture perfect memories,
Scattered all around the floor.
Reaching for the phone cause, I can't fight it any more.
And I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time.

It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now.
Said I wouldn't call but I lost all control and I need you now.
And I don't know how I can do without, I just need you now.

Another shot of whiskey, can't stop looking at the door.
Wishing you'd come sweeping in the way you did before.
And I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time.

It's a quarter after one, I'm a little drunk,
And I need you now.
Said I wouldn't call but I lost all control and I need you now.
And I don't know how I can do without, I just need you now.

Yes I'd rather hurt than feel nothing at all.
It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now.
And I said I wouldn't call but I'm a little drunk and I need you now.
And …

kebosanan melanda diriku;

apa yang saya buat hari ini yang boleh saya katakan berfaedah;

1) bangun seawal jam 5 pagi. (okay, ada unsur penipuan disitu). waktu bangun adalah dirahsiakan. jangan salahkan saya, salahkan cuaca yang sangat indah dan sangat kondusif untuk tidur.

2) bangun dari tidur, tiba tiba rasa bad mood. tapi bad mood yang kejap saja, sebab rasa tak ada guna nak marah pun. buat sakit hati diri sendiri saja

3) makan maggi asam laksa dan white coffee sebagai Brunch. breakfast+lunch, dan sekarang sakit perut gila gila.

4) mama call tanya balik cuti nanti guna flight atau bas? pergi KK guna bas ramai2. hopefully jalan raya okay. dan balik Labuan guna flight MasWing jam 10 pagi.

5)Ain datang masuk bilik tiba-tiba dan terus duduk depan pintu untuk potong kuku. oh no, bilik saya bilik untuk potong kuku ke? then ajak roomate saya untuk potong kuku sekali sambil Ain menerangkan cara memotong kuku yang sebenar. ciss, sempat kutuk kuku saya lagi tu.

6) Tiba-tiba, datang Azilah (roomate Ain). gitaw yang dia baru …

exam make me dizzy;

meja study saya yang sudah hilang cerianya gara-gara study week. study sambil pasang laptop dengar lagu guna earphone. oh no, saya sudah pening mahu baca semua teori. ni baru belajar satu subjek. belum lagi paper pembangunan lestari,politik kerajaan, anatomi fisiologi, pendidikan seni visual. argghhh too many to go. keep on moving, zaty!

craving;

I am craving for this two;

Zebra Cheesecake


McD Double Cheeseburger

tengah mengira waktu holiday yang lambat betul mahu sampai. teringin gila mahu makan.

double work;

sepanjang semester ni, saya memang kurang masuk dalam kelas kalau pensyarah mengajar dan saya tahu saya tertinggal banyak pelajaran yang penting. tapi macamana juga, bila saya harus melaksanakan komitmen yang lain.

saya korbankan yang satu untuk teruskan tugas yang satu lagi. oleh sebab itu, sekarang ni, saya kena belajar lebih. saya kena cari banyak ilmu untuk kejar semua kawan-kawan yang lain. saya harap saya boleh, dan saya boleh buktikan biarpun saya tertinggal banyak pelajaran yang penting dalam kelas, saya juga boleh berjaya.

doakan yang terbaik buat saya untuk peperiksaan kali ini.
Insya Allah.

Selamat Hari Guru;

16 Mei
Selamat Hari Guru buat semua.

saya bersyukur ke hadrat ilahi sebab saya sendiri tergolong dalam profesion keguruan ini. mungkin belum secara rasmi tapi saya ke arah itu. dari dulu memang cita cita saya untuk menjadi seorang guru. kalau waktu kecil dulu, saya memang rapat dengan guru guru. kira kalau dulu minta puji la kan, sapa rapat sama cikgu, kunun dia lah hebat.

disebabkan itu, saya memang rajin tolong cikgu. bukan mahu bangga, tapi memang itu benda yang saya selalu buat. nampak saja cikgu kegemaran keluar dari kereta, terus berlari pergi cikgu tu, tanya apa yang boleh saya bantu. saya juga memang suka ni kalau kena lantik jadi Ketua Kelas ka, Ketua Kebersihan ka, yang penting dapat selalu tolong cikgu. selalunya saya buat memang kerana saya suka, bukan untuk terima sebarang ganjaran.

cikgu kegemaran saya memang banyak. yang paling diingat tu ada beberapa, terutama cikgu cikgu ni;

1) Cikgu Rosmah; cikgu ni ajar saya waktu darjah 3. time ni rasanya beliau tengah buat praktikal. m…

daily journal;

bangun tadi, mandi terus menuju ke kafe. luckily, cafe kitorang dah insaf. tak dera kitorang lagi. banyak makanan. terus mata pun tak tahu nak pilih apa. dah la cuaca sejuk, perut memang sangat lapar. I tell you!

then balik bilik, buka buku, salin nota PBDTL, baca sikit2. then tiba tiba teringat yang ISL PBD belum siap pun. so, apa lagi, buka laptop menyiapkan ISL. yang paling menyakitkan hati ialah printer. saya tahulah saya guna kertas yang murah. beli dari Giant. tapi printer ni tak boleh terima kenyataan lah yang saya guna kertas murahan. nak juga kertas DOUBLE A. baru lah tak melekat. arghhhhhhhhhhh punyalah tension. dua jam saya menyelesaikan, walaupun sebenarnya semua kerja boleh siap dalam sejam ja.

pastu siap, nak release tension, tengok movie. tiba2 datang Nuraini bawa saya exercise. hahahahaha..baru sekejap saya nampak dia tengah mengemas sampah sarap depan bilik dia, then datang tiba2 bawa orang exercise. tapi time tu memang malas gila sebab mood masih tak okay gara gara pri…

off to bed;

jam menunjukkan 4.28 pagi.
dah menguap berdozen kali.
mata dah sangat kuyu umpama mashi maro.
suasana bilik sangat kondusif untuk tidur ditambah dengan lampu samar.

lepas ni, disconnect broadband.
masukkan simkad broadband dalam handphone.
sebab kalau bangun, terus dapat online FB tanpa buka laptop.
then, off laptop.off suis laptop.

ambil teddybear kesayangan saya.
*terus rindu seseorang yang ada di KK*
tarik selimut hello kitty.
try tutup mata, sambil berangan2 sikit
tak pun buat refleksi diri
tak pun ingat kisah kisah dulu
tak pun kira kambing,
tak pun kira hello kitty,
tak pun, apa apa ja la.

so, im off to bed. see you till the next entry.
i miss someone. wish to hear your voices :(

entry luahan perasaan yang terpendam sejak di zaman dahulu kala;

ehh sekarang dah jam 4 pagi? ehhh.ketuk kepala nanti, belum tidur lagi mak enon ni?? pergi tidur. jam berapa mahu bangun lagi ni? jam 12 tengahari? lari boyfriend nanti, ko juga menangis sehari semalam sampai keluar airmata darah. cetttttttttttttt ehh..apasal marah2 ni? meroyan pagi pagi buta ni?

tak salah kan saya tengah marah diri sendiri sebab dah jam 4 pagi masih lagi menghadap laptop sambil pasang earphone (pinjam roomate) dan balik balik dengar lagu yang sama. lagu apa? Terlalu Cepat Mencintaimu by Keyla. dah lah bilik ni wangi softlan, pening kepala. gara gara baju yang bergantung ni lah. iskk..nasib baik lah cuaca di luar sana tidak mengizinkan anda berada di jemuran.

nak merepek kejap, boleh tak?;

1) rasa macam nak mengamuk-tak-hengat-dhunia sekarang. dah lah balik2 kena tipu, terkantoi lagi orang tu. adoooiii sakit kepala lah. kalau dia tipu, saya tak tahu x apa, ni terkantoi lagi, sapa tak sakit hati kan? eeeerrrgggghhhhhhh rasa nak bunuh, tak juga, tapi rasa nak cili-cili mu…

maybe yellow is the new pink;

Hellloooowwww Yelllllooooowwww :D

apakah jadi sudah sama saya punya blog? saya tiada idea sudah mahu tukar layout mana satu. last-last begini la jadinya. saya pun blurrr..kuning kunun tulisannya. mata saya terus berpinar-pinar.
ya la sudah jam 3 pagi. apasal belum tidur? sebab berabis sekarang ni mahu download apa yang patut. kalau siang, mana kuat sudah line kan. berkorban la mata. heee..padahal siang asyik tidur saja sebab hujan, jadi godaan untuk melelapkan mata memang berganda

saya dan roomate umpama sleeping beauty sudah. balik balik tidur. malam bangun, baru buka buku. masalah disiplin, pengurusan bilik darjah, ciri-ciri guru efektif. okay, silakan tanya saya soalan, for sure, saya boleh jawab. jawab memang la dapat,betul ka tidak, tak tahu lah :P

bilik saya umpama laundry dah. ya la,asyik hujan ja kan. terpaksa jemur kain dalam bilik. dari hujung ke hujung diikatkan tali, then gantung semua baju. nasib baik cuci guna mesin jadi kering juga kain tu. tiada titisan air. kain2 ini dah …

jauh untuk dicapai;

biar seribu kali saya disakiti, saya tetap bertahan. bukan kerana saya bodoh, tapi kerana saya ingin temukan jawapan semua ini. kenapa saya diperlakukan seperti ini? kenapa saya dilayan seperti ini?

saya sama seperti perempuan lain. rasa ingin disayangi dan segalanya. namun jalan saya mungkin susah, jauh berliku dari yang lain untuk saya capai.

terlalu cepat menyanyangimu
tak cukup bercerita
namun terlanjur ku mencintaimu
mesti aku tak mengenalimu
hingga akhirnya ku terjebak
dalam kesalahan ku mencintaimu
hingga kini aku tak mampu
untuk melepas diriku
dan melupakanmu

what I have learned;

I've learned that someone can love you a lot and not know how to show it

I've learned that some questions ("does this pimple look terrible?") should not be answered

I've learned crying can make you feel better.

I've learned everyone comes into your life for a reason.

I've learned that regardless of how much you argue with your parents, you miss them when you're far away from them

I've learned that when the door say push, I shouldn't pull

I've learned not all love are forever

I've learned that looking back on tears can make you laugh, and looking back on laugh can make you cry

I've learned love can make you crazy

I've learned to pay attention to the doors that have been opened to you.

I've learned that just because someone smiles, its doesn't mean that he or she is happy.

I've learned that if you want to cheer yourself, cheers someone else

I've learned that its pay to believe in miracles

I've learned that I still have a l…

Steamboat Moment;

Seperti dijanjikan, ini dia cerita perjalanan makan makan tak hengat dunia :D

kelmarin keluar ke bandar untuk membeli barang jualan untuk Hari Guru. so, ronda bandar terus berjanji taat setia mahu makan steamboat untuk release tension dan sebagai cara untuk meningkat motivasi untuk berkerja 3 upcoming event yang akan datang.

keluar guna kereta kecil yang dimuatkan dengan enam orang sahabat handai. macam biasa sesi sardin menyardin memang berlaku sepanjang hari kelmarin. pancit ja tayar tu inda. hehhee

the barbeque.weee...yang paling best ada kambing black pepper.. awwwwwwww

itu dia saya sedang membakar2 menunjukkan saya adalah bakal isteri solehah.hahahahaha

jagung anyone? mesti romantik kan kalau makan dengan boyfriend :)

presenting the Queen of Barbeque, Amirah hahahahahahaha

mereka yang sedang bergembira memasak

surrender awal sudah roomate saya. terlampau kenyang kali tu kan

sila teka perut siapakah ini?

tadaaaaaaaa..selepas habism memasak dan makan. ini barulah makan2 tak hengat dunia

pukul dua pagi;

its 2 o'clock in the morning, *jadi kenapalah?*

saya masih lagi bertahan bersama roomate menyiapkan laporan Audit Hijau kami, dan sempat lagi saya update fail Kelab Rukun Negara. memang sangat banyak kerja bertindih sampai saya blurr mahu buat mana satu.

eh, nak cakap ni, berkesan betul lah sabun muka yang saya pakai ni. sabun yang diberi nama Sabun Tahan Mengantuk :D sampai jam 2 saya belum lagi menguap malahan saya masih aktif lagi. nak suruh saya joging satu kampus sekarang? boleh bah.hahahahaha percaya dengan kata2 saya? mesti muntah darah lah kalau korang nampak saya joging di kampus ni.

sebenarnya yang buat saya bertahan stay up ni, adalah kerana memakai klip hello kitty. tettt..ini tiada kaitan langsung. mesti korang heran, napa saya bangga sangat stay up ni kan. sebab saya memang orang yang tak suka lambat2 tidur ni.lebih baik tak siap kerja, dari tak tidur, wakakakakkaka langsung tak bermotivasi kan saya.

tapi sejak dua menjak ni, entah dari mana turunnya cahaya keimanan nur …

love just aint enough;

lagu ni memang lagu lama. dalam zaman 90-an lagi. tapi, first time malam ni baru dengar.sibuk buat assignment, sambil pasang lagu. then tiba2 lagu ni main, terus macam best lirik dia. ada kena mengena sikit dengan diri, so, balik-balik lah saya dengar lagu ni ja.

Sometimes Love Just Aint Enough by Patty Smyth

Now, I don't want to lose you,
but I don't want to use you
just to have somebody by my side.
And I don't want to hate you,
I don't want to take you,
but I don't want to be the one to cry.
And that don't really matter to anyone anymore.
But like a fool I keep losing my place
and I keep seeing you walk through that door.

But there's a danger in loving somebody too much,
and it's sad when you know it's your heart you can't trust.
There's a reason why people don't stay where they are.
Baby, sometimes, love just aint enough.

Now, I could never change you, I don't want to blame you.
Baby, you don't have to take the fall.
Yes, I may have hurt you, …

macam diari harian sudah ni;

okay, abaikan entry yang dulu. berapa hari try tulis entri baru d blog, tidak dapat publish. punya lah sakit hati. sekali tulis yang entry before this dapat la pula, grrrr...sabar zaty. sabar.

kejap lagi, ada perjumpaan pengakap kali terakhir for this semester. wuwuwuwuwuw menangis2 sampai keluar air mata darah :P sangat have fun ikut pengakap. kalau tahu, dari dulu lagi join pengakap, ini tidak, sekolah rendah ye la pengakap, tiba2 tukar pergi PBSM time sekolah menengah. kan kalau sapa ikut PBSM, dikecualikan dari perbarisan :P

saya kan jaga muka. kuang kuang kuang..takut hitam kunun. takut muka terkupas. macam cantik sangat pun :p padahal saja tu masuk PBSM dapat mengurat abang-abang macho..tetttttt...statement kontroversi. eh, saya jadi PBSM sampai ikut2 camping lagi taw..tapi satu kemahiran pun nda dapat, apa la~~

malam ni pula, kami ada meeting untuk Pertandingan Debat Zon Sabah. so, kami yang JPP ni terpaksa dibahagikan kepada dua kumpulan. satu urus debat, satu lagi urus hari guru…

ga,ga,oh,la,la;

sweet and sour day for me,

first of all, rasa gembira and terkejut gila bila bilik saya dan seri menang bilik perempuan tercantik di IPG Kampus Tawau. awwww...memang speechless, tidak terkata ni. sudah lah bilik saya selalu bersepah terutamanya waktu assignment memuncak. mana lagi kerja setiausaha saya. inda pa la, nasib sudah kan. by the way, thanks sebab memilih :)

dan baru dapat tahu hari ni, Debat IPG Zon Sabah akan diadakan pada 10 Mei ini. serius, kami semua yang di JPP tidak tahu dan sudah bercanggah dengan program sukaneka, so, sukaneka berpindah ke hari jumaat ini, dan memang akan banyak kerja habis-habisan.

rabu, exam UAK. gahhhhhhhhhhhh~~matai lah kerja bertimbun. tapi apa yang boleh saya buat, relaks, take a deep breath, be positive, and smile :)

im back;

hello world, Im back :D cis, saya suka betul merajuk kan sama ni blog, asal apa2 ja, mesti terus tidak mahu menulis. bukan apa bah, takut kalau mood inda okay, nanti tertulis pula benda-benda yang kasi malu diri sendiri.

well, today wake up early gila,sebab takut tiada air. luckily, air masih dalam tahap yang banyak, saya mandi pun dalam keadaan riang dan gembira. dan banyak juga masa untuk diri sendiri sebenarnya. patut lah, ada orang tu suka betul bangun awal. now,saya faham :)

apa yang telah,sedang,dan akan berlaku dalam hidup saya;

1) Pesta Kaamatan dan Gawai IPG Kampus Tawau berjalan dengan sangat baik. walaupun habis majlis dalam jam 1130 malam tu, tapi saya sangat gembira. my exco melakukan kerja yang sangat baik. well done everyone!

2) saya ada exam Hubungan Etnik rabu ni. wish me luck :) *kalau wish saya luck saja, tapi tiada effort dari saya, sama juga tiada apa2 tu kan.heee...*

3) Congratulations Mohd Syafiq Subri @ my adik :) sebab dapat masuk Universiti Malaya untuk PASUM Sain…