Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2011

to get it right;

What have I done? I wish I could run. Away from this ship going under Just trying to help, hurt everyone else Now I feel the weight of the world is On my shoulders
What can you do when your good isn't good enough? When all that you touch tumbles down? 'Cause my best intentions keep making a mess of things I just want to fix it somehow But how many times will it take? Oh, how many times will it take for me? To get it right To get it ri-igh-ight
Can I start again with my faith shaken? 'Cause I can't go back and undo this I just have to stay and face my mistakes But if I get stronger and wiser I'll get through this
What can you do when your good isn't good enough? When all that you touch tumbles down? 'Cause my best intentions keep making a mess of things I just wanna fix it somehow But how many times will it take? Oh, how many times will it take for me? To get it right
So I throw up my fist Throw a punch in the air And accept the truth, that sometimes life isn't fair Yeah, I'll…

penat fullblast;

wedding cousin sudah selesai tadi.
serius, aku sangat penat. kaki aku sakit.
tapi aku rasa semua tu tak juga besar kesannya sama aku. yang paling best, semua cousin berkumpul, buat kerja sama-sama, happy bersama, dan juga jumpa banyak orang.
untuk cerita pasal  wedding itu, aku postpone dulu k.
macam sukar rasanya mau update blog if tak guna laptop sendiri.

Aeroplane to Bus to Speedboat;

cuti akhir semester telah tiba, and confirm aku sangat tidak sabar. haha walaupun tak sabar, flight yang kampus bagi aku, adalah hari sabtu pagi. jadi mau tak mau aku bersabar juga ni. lucky me, ada bas yang diuruskan oleh Exco Pengangkutan untuk pergi ke airport. jadi dapat juga save budget.
seawal jam 5.30 pagi, aku sudah buat packing yang terakhir dan kemas bilik yang last, i'm not sure samaada bilik tu diiktiraf sudah kemas or not, sebab akan ada checking bilik samaada kami betul2 kasi kosong atau tidak. dalam aku bersiap tu, sempat juga aku breakfast dengan milo and butter bun. risau kalau terlapar nanti on the way ke KK.
urusan check in luggage selesai, tapi part mau security checking tu agak strict sikit. haha rasa macam nak ke luar negara. habis luggage aku kena selongkar. and end up dorang jumpa dalam tu amplang, hello kitty, beberapa jenis brooch, and make-up. heh.
aku saja masuk lambat dalam flight sebab aku punya seat depan sekali.mula-mula, aku kecewa sebab aku dapat tik…

Farewell Dinner & Hari Anugerah Cemerlang IPG Kampus Tawau;

ini adalah program terakhir di kampus untuk tahun 2011. iaitu majlis makan malam perpisahan dan hari anugerah kecemerlangan. and itu juga la job terakhir aku di kampus untuk tahun ni. ceeeyy, job kunun,padahal jadi MC saja. macam biasa, aku tak akan jadi MC yang perfect. mesti ada cacat cela tu. malas mau cakap sini,sebab semua suda berlalu juga.
dinner tu bagi aku tetap meriah walaupun bukan semua orang datang. ya la, maybe sebab esok mau balik kan, jadi malam tu for sure, orang tengah packing barang and so on. to all my senior, semoga berjaya di kehidupan guru yang sebenar,and gonna miss you all so much =') tak dilupakan juga KPLI Jan 11, walaupun tak banyak interaksi kita, tapi kamu tetap best in your own way!
and rasanya aku tak sentuh pun makanan malam tu. aku lupa. bolehnya kan lupa untuk dinner =_=' the next day;
aku bangun sangat lambat untuk hari anugerah tu. sangat sangat sangat lambat! aku bergegas macam apa saja, terus tu bilik dalam keadaan messy. ikutkan hati memang …

Selamat Pengantin Baru Encik Sham;

memang mau update blog pasal majlis kenduri kahwin one of my lecturer, tapi since busy with exam, jadi malam ni baru dapat. kenduri ni ngam2 dalam exam week, dimana esoknya adalah paper pertama kami. ikutkan hati memang mau stay lama, tapi since ada komitmen yang lebih penting, tu yang kena balik awal.
datang2 pun aku blurr, mau tolong apa ni, mau buat apa ni, segan betul. wakakaka aku pula yang lebih2 segan, macam aku ni pengantin. and aku decide untuk ambil gambar saja untuk kenduri ni. so,aku snap snap random picture, and upload di facebook and dalam blog
SELAMAT PENGANTIN BARU Encik Shamsuddin and his wife semoga berbahagia hingga ke akhir hayat
perasaan ini lagi sakit dari putus cinta.

sangat perit
sangat berkecai

aku fikir tahun ni semua okay, but at the end,
semua pun macam bunuh aku saja.

please,
dengan siapa aku mau bergantung?

exam fever;

agak lama tak menulis di blog ini.
sorry, aku sibuk dengan minggu exam. walaupun aku tak lah study berabis. last minute semua. esok paper, malam berkakai. tu pun study dengan team aku; Ain dan Patricia. dimana macam hanya 20% dan selebihnya bergaduh, bercerita, makan, ketawa, dan ketawa dan ketawa.
apa yang dapat dipelajari mengenai exam semester ini
1) i/c bukan saja sebagai pengenalan diri untuk exam, tapi juga bole dijadikan pembaris!
2) bila belajar soalan spot semester lalu, semua tak keluar. bila tak percaya langsung soalan spot semester ni, semua keluar. urg!
semoga bertemu di entri yang seterusnya sebab aku masi belum update lagi mengenai kenduri kawin one of our lecturer.
ada 3 hari lagi sebelum tamatkan tahun ketiga di IPG Kampus Tawau. yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! =D

jangan persoalkan takdir itu;

ada orang tanya,
"pernahkah dalam setahun ko tak libatkan diri kau dalam relationship?"
and I said, dengan jujur
"belum pernah"
dia tanya lagi,
"mungkin kau ni tak mau untuk hidup sendiri dan tak berani jadi single"
aku jawab
"aku tak minta cinta itu datang. dan jauh sekali minta cinta itu pergi"

cukup.
aku malas mau ulas panjang pasal pertanyaan itu.

aku berfikir selepas itu. aku yang tak berani untuk hidup sendiri? atau semua orang yang hadir dalam hidup ini merupakan takdir buat aku? benar, aku tak minta cinta itu datang dan pergi. tapi siapa juga aku untuk mempersoalkan apa yang tertulis.

aku tak akan move on dari previous relationship, kalau aku tengok dia belum move on. most of the time, dorang sendiri yang akan ada pasangan baru, and gembira tanpa aku, so aku ada hak juga untuk pergi. kalau mereka pilih untuk bahagia dengan orang lain, kenapa bukan aku?

jadi jangan tanya aku soalan yang membuatkan kau sebenarnya yang persoalkan takdir hi…

tetap kuat;

harini saja, aku dengar dua berita dari dua kawan yang berbeza. satu kebahagiaan,  dan satu lagi kekecewaan.
hidup memang susah kadang kala, namun aku bersyukur, aku masih hidup dan bernafas seperti biasa. biar dulu aku ditimpa badai, ombak dan ribut yang selalu meruntun jiwa, membuat kan aku emo, dan membuatkan aku persoalkan mengenai hidup.
namun, sekarang, aku masih teguh. tetap kuat.

Saturday November Outing;

actually, outing arini bukan la aku plan akan jadi outing yang keluar tak ingat dunia, makan dan bergembira dan lupa exam.hampir aku mau batalkan niat juga sebab xda kawan pun mau kuar. but, dalam jam 10pg, Pat ketuk bilik dan cakap dia dan Seri jadi keluar. so, aku pun terus ja la bersiap dan keluar.
apa yang penting kalau sampai bandar, cari tempat makan. belum breakfast lagi. jadi pergi makan di Old Town saja la. paling dekat sikit sebelum sampai betul2 bandar.



lepastu dari makan, terus menuju ke terminal bas untuk urus tiket kawan sekampus balik cuti, singgah bundle untuk patung, singgah kedai yinyin, and so on. lepastu dalam kami berjalan kaki, terlimpas satu cafe yang memang sangat menarik perhatian untuk masuk.
so, kami decide before balik, singgah makan petang disini adalah jalan terbaik. and here we are di Wukka Cafe. serius, tempat ni cantik. macam vintage pun ada juga. selesa,bole baring2 juga.haha~ bole pilih untuk duduk di kerusi atau duduk di lantai saja. depends on our mo…

Cuti Raya Aidiladha: Part 5;

perkara paling tak best ialah bila perlu terima realiti, iaitu kena balik semula ke kampus dan ambil exam. so my flight ke tawau ikut jalan Miri. so, Miri-KK-Tawau. dua kali kena naik aeroplane. perasaan tak best langsung. 
since kami belum tau jalan ke airport Miri, Apik minta tolong la his friend untuk tunjukkan jalan. before tu, kami singgah dulu di E-Mart untuk breakfast. duduk di Sugarbun tapi tak order pun makanan sugarbun. beli saja makanan di gerai-gerai tu, and my mom sempat beli 3 biji durian.
kalau suda dia minat, tak bole di kawal lagi. jadi biarkan dan tengok saja la my mom makan durian berabis =D


sementara tunggu flite jam 2ptg, kami pergi ke shopping complex untuk ronda2 konon. tanpa sebarang pembelian. tapi sempat juga aku beli satu novel untuk di baca, beli beg di kedai Vietnam, and also some ladies stuff.
flite dari Miri to KK ambil masa yang sama dengan flite ke Tawau. sepanjang dalam flite, aku diam2 tengok tingkap saja. and ambil gambar ni sebab keadaan balik Tawau sa…

Cuti Raya Aidiladha: Part 4;

my babu mariah also bring us jalan2. kali ni pergi kuar makan di kedai mamak, pastu kami tengok bowling and cinema centre yang baru buka, dan pergi beli baju di Seria Plaza.




and pastu kami pergi ke Seria Plaza, and my cousin di jaga oleh apik makan di Jolibee. fast food restaurant yang popular di Brunei.