Skip to main content

50 First Reactions;

dapat ni dari blog kak iza. jom baca. kalau rajin jawab la juga.

This is called 50 FIRST REACTIONS… type what comes to your mind FIRST whenever you hear these 50 words. Don’t think and don’t go back and change. Doesn’t matter how random just type it! Repost it for all of your (bored) friends.

1. Beer: rutbir
2. Food: cheesecake
3. Relationship: with him
4. Crush: aaron aziz
5. Power Rangers: pink
6. Life: is difficult
7. The President: who?
8. Yummy: chocolate muffin
9. Car: proton persona
10. Movie: 10 things I hate about you
11. Halloween: tak ambil kisah
12. Sex: female
13. Religion: Islam
14. Hate: lipas
15. Fear: Allah
16. Marriage: soon
17. Blondes: org putih
18. Slippers: selipar jepun p tandas ku warna oren
19. Shoes: nike tinggal di labuan. huh
20. Asians: me
21. Pass time: sometimes still haunting me
22. One night stand: gila ke
23. My cell Phone: nokia n79
24. Smoke: smokers tegar adalah abah dan juga him
25. Fantasy: akademi fantasia? haha
26. College: matrikulasi ada di labuan
27. High school Life: super duper best dari campus life
28. Pajamas: bikin best tidur
29. Star: twinkle2 little star
30. Center: centrepoint
31. Alcohol: murah di labuan
32. The word LOVE: is when you and me together
33. Friends: best friend only exist 1-2 person
34. Money: kurang berduit ni
35. Heartache: bila terlebih tidur
36. Time: 12.18 am
37. Divorce: minta2 dijauhkan
38. Dogs: anjing kurap di asrama
39. Undies: warna merah best pakai. haha tiba2
40. Parents: my mom beside me, and my dad at labuan
41. Babies: cute
42. Ex: they should move on
43. Song: underneath your clothes-shakira
44. Color: pink
45. Wedding: 3 years later
46. Pizza: hawaiian cheese
47. Hangout: beach
48. Rest: i need it now
49. Goal: football
50. Inspiration: bole cari di tumblr

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='