Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2015

percaya pada ALLAH!;

Haih so many things happened today. and something yang FOREVER aku akan ingat. macamana lah aku boleh silap? urgh.
But! kalau bukan kerana kesilapan aku tadi, mana mungkin aku dapat pengalaman dan ilmu baru. and also mana lah mungkin aku terduduk sama berbincang bersama pegawai itu.
Aku sangat yakin. setiap apa yang terjadi itu ada hikmah disebaliknya. walau kadang kala, aku juga pandai lupa dan marah pada sesuatu takdir, tapi setelah itu, aku refleksi dalam diri. positif semula. aku kena percaya pada kuasa Allah.
Setakat ini aku percaya pada satu hal, "apabila kita kurang, maka lebih banyaklah memberi". and yeah. biar 10 sen kita beri, tapi jika kita ikhlas? itu lebih baik berbanding bagi rm100 pada orang then lepastu rasa tak puas hati dan rasa tak berbaloi.
Susah untuk sampai ke tahap ini. tapi, aku yakin Allah sayang aku ;') sebab itu dia berikan aku peluang untuk faham urusan dunia itu kekal didunia. 

Ucapan Selamat Hari Raya yang lambat!;

Mungkin tidak terlambat untuk aku wish kepada semua, Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin. mohon dihalalkan semua yang telah aku makan dan minum, dan segalanya. Raya tahun ini sangat berbeza kerana aku beraya bersama suami dan berjauhan dari ahli keluarga.
Ditambah pula encik suami aku bekerja sepanjang raya itu, dah most of the time aku dirumah sahaja. itu memang tidak banyak beza masa aku bujang sebenarnya,sebab asal raya jarang juga famili aku berabis2 untuk raya. HAHAHAHAHA. tapi yang sadis saja untuk kali ni, aku SEEEEEEPIIIII. 
ya la, sebelum ni kan walaupun kami tak ada lah beraya sakan, tapi dirumah ada semua. ada mama, babah, apik dan zana. bayangkan lah raya tahun ni sudah berjauhan dengan dorang, encik suami kerja, huwaaaaaaa sedih aku. emosi pun tak stabil terus.
and yang paling lucu, WE DIDNT HAVE ANY PROPER BAJU RAYA like other married couple. raya pertama aku scroll facebook, perrggggggggghhh semua of course lah menayang tema baju kan. then masa tu, lepas mandi pagi …