Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

Should i called today is beautiful?;

Tajuk entry entah apa2. Tapi point utama maybe sebab aku sudah gembira kerana elaun masuk. Ya la, kalau elaun da masuk, hidup pun ceria saja. Biar hujan ribut petir, hati maintain okay.

Bangun pagi tadi, dapat sms dari Nelly, gitau elaun masuk. Terus di sms kawan2 yang lain minta confirmation, dan ternyata ianya benar. Mau plan outing tiada kereta pula, so ajak Wanti turun bandar dan esok terus turun Semporna.

Now, kat bandar Tawau. Beli apa2 yang kurang. Untuk keperluan praktikum akan dibeli kemudian sebab tunggu kawan praktikum balik dari chinese new year and tunggu our kereta sewa ada.

To all my friends yang dah dapat elaun, berjimat2 lah yer!
posted from Bloggeroid

What is love?;

Cinta dalam percintaan semuanya kelihatan cantik,semua mimpi mimpi menjadi kenyataan,semua matlamat bertukar arah,angin pun mula menukar perjalanannya, mata mula mencari warna.Setiap detik,setiap masa,hanya ada satu nama dibibir.

-Kal Ho Naa Ho

Bored day;

What a bored day for me :(

Sampai tidur pun dah sangat membosankan. Bangun terus cari apa mahu makan,then tengok movie, tak pun cuci kain, kemas bilik, pastu kembali bosan. Aigoooo mau balik labuan,tapi ni hati belum ready lagi lah. Huhuuuuuu

elaun cepatlah dikau keluar,
Oooooooo elaunnnnn :(

what I do lately;

hye guys,
akan buat summary apa yang aku buat sampai ketiadaan masa update blog sampai saja kampus, fikir mula kelas, boleh lugai2, cerita2 apa buat time cuti. sekalinya dikejutkan dengan kelas Kajian Tindakan. terus hari pertama fikir objektif, tajuk and so on. boleh terbeliak juga bijik mata time tu. kalau sudah set kepala lain, then sampai kelas lain, memang haru biru juga kepala ni.and semester ni jadi Penolong Ketua Unit kepada Seri. yeah! saja ja tu volunteer since aku rasa tak juga banyak kerja. just helping her contact lecturer and so on.semester ni juga kami belajar Bimbingan Kaunseling. serius subjek ni best. cuma tu timing nda ngam la. mana lagi pressure mau kasi siap AR, sana juga kami study benda ni. memang tak masuk otak oo =( 10 hari mau siapkan proposal AR memang sesuatu yang gila! tak cukup rujukan, tak cukup ilmu di dada. memang tekanan. expectation memang tinggi. mana lagi nervous kena bomb time bentang, memang la sandi tu perasaan. ada dua tiga kali juga aku menangis…

2012;

Pertama sekali, suda semestinya mau cakap Happy New Year to all =)
so, setahun berlalu, dan aku masi lagi dalam keadaan yang sihat, di mana buka saja sihat tapi bertambah2 "sihat". spend new year kelmarin dengan besties2 aku. dan kami memang have fun to the max la! biar tak semua kami berjumpa, as long as ada beberapa kawan tu da kira okay untuk aku =)
malamnya pula keluar tengok bunga api. and walaupun bunga api di Labuan besa-besa saja, x semeriah macam tahun sebelumnya, tapi bukan itu yang buat aku rasa new year ni best. tapi maybe sebab tahun 2012 ni merupakan tahun terakir aku berada di IPG Kampus Tawau. bila suda terakhir maksudnya tak lama lagi mau kerja!
Azam 2011 aku memang tercapai. dan Azam 2012 aku memang masi sama dengan Azam 2011 =) so harap2 semuanya akan berjalan dengan lancar~
aku memang mau upload gambar, tapi macam malas la dulu. ok guys! bye bye.
p/s; esok balik KK, lusa balik Tawau. emmmmmm