Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2011

saya wanita LEO;

Wanita leo merupakan wanita yg sangat yakin diri, apabila berjalan mereka seumpama ratu dan seperti tidak ada org lain di sekitar mereka. Mereka akan berhias mengikut cara mereka tersendiri dan tidak bergantung kepada mood. Jangan menghadiahkan mereka baju yg murah dan tidak mengambarkan kredibiliti, kerana mereka akan membencinya. Mereka sukakan aksesori yng pelik dan unik kerena mereka suka untuk tampil berbeza. Mereka merupakan wanita yg anggun, memiliki karisma yg hebat, maka anda sepatutnya bersedia menghadapi persaingan. Mereka merupakan wanita yg sangat percaya diri jadi jangan anda cuba menentang kepercayaan diri mereka. Jika mereka marah, kemarahan mereka adalah seperti ribut dan mereka juga mampu untuk menjadikan diri mereka innocent seperti kucing. Mereka gemar mengingati kenangan yg indah, jadi sekiranya anda menjumpai album yg penuh dengan gambar-gambar bekas kekasihnya, atau pun surat cinta yg boleh membuatkan anda muntah, jangan ambik terlalu serius kerana itu memang s…

it's LDR;

There’s another kind of love. One that gives you the courage to be better than you are, not less than you are. One that makes you feel that anything is possible. I want you to know that you could have that. I want you to hold out for it-(Nights in Rodanthe)
I found this quote really interesting. and now, I have to be in a long distance relationship that will challenge me for many things. some said, communication is a must when you are in this kind of relationship, but for my situation, only trust can make this things survive.
Right now, there will be no texting and calling often, we also don't have much time chatting through facebook, just once a day, of asking "how are you today?" "i love and miss you", it's already enough, for now =')

October Family Vacation Part 5;

finally,the last part dalam cerita holiday aku.

early in the morning, once again buffet breakfast di hotel emas. pastu baru kami semua pergi ke bundle. untuk beli cadar for babu mariah. and me pergi cari blazer. berbaloi juga, cutting cantik, tapi bole dapat harga yang sangat best.

h


then check out dari hotel, pastu terus pergi jumpa my mom punya kawan masa sekolah dulu for lunch di Indo Cafe area hotspring. sangat banyak orang, and kami terpaksa tunggu beberapa minit juga untuk dapat meja yang kosong


pas dari makan, menuju ke Giant dan terus balik asrama. since masi ada banyak masa lagi, sempat juga dorang stay bilik aku baring2, while abah terpaksa la stay dalam kereta saja. lelaki mana bole masuk asrama perempuan, kan.
so, that's the end for my holiday, sangat fun, dan sangat berharga buat aku =) maybe perlu ada next vacation lagi ni. dimana ka lokasi seterusnya?

October Family Vacation Part 4;

inilah big event yang kami celebrate actually time holiday ni.a surprise birthday event for my abah. abah dah 50 tahun, so mesti la kena celebrate kan. bukan selalu someone turn to 50yrs old, it's once in life. kami plan makan di steamboat di hotel emas. mula-mula,abah memang tak setuju makan disini, since kami insist juga mau, he had to follow us.
memang pilihan makanan disini tak banyak, daging kambing pun tiada =_=' and also cuma ada steamboat saja. tiada grill. berbeza dengan Daily Q. sangat banyak pilihan! tapi if mau tempat yang cozy dan mau sambut sesuatu event, disinilah tempat yang sesuai.



dekat mau abis suda kami makan, aku ambil cupcake yang disimpan dekat kaunter and bring to the table. for sure, abah terkejut. ya la, memang kami sengaja buat surprise. lagipun his birthday was on 7th October. aku yang urus ni cupcake,cari di google, mana-mana orang buat cupcake di area Tawau, and I found Kak Reena Cupcake Delight. if kamu area tawau, mau order cupcake, just search di…

October Family Vacation Part 3;

early in the morning, aku, zana dan ain menuju ke tempat makan di hotel tu. ya la, ada kena bagi free 2 kupon untuk breakfast. apa lagi, mesti la tak membuang rezeki yang diberikan itu. pilihan makanan biasa2 aja, tapi boleh la bagi 3 star begitu.


ini patung chef memang betul2 depan bilik kami. so, everytime keluar bilik mesti terkejut tengok dia ni.and sebab tu my mom and babu mariah ambil gambar kenangan with this. wakakaka even, keluar dari lif pun, memang ini yang nampak dulu.

pastu, abah, mama and babu mariah menuju ke pasar tanjung. while me sempat lagi sambung tidur di dalam hotel. malas betul ni mau ikut jalan. mata time tu tak sporting betul. asyik mau tertutup!



lepas abis dorang ronda Pasar Tanjung, balik semula ke hotel untuk kemas barang. dan pindah another hotel yang lebih murah iaitu di hotel emas.

on the evening pula, kami minum petang di restoran kayu manis. another place to hang out *padahal mau setahun juga aku x jejak restoran tu* the food was so nice! tapi service sa…

October Family Vacation Part 2;

seawal jam 5.30 pagi, kami suda berada di airport KK. luckily, kami suda breakfast di ruma nenek, jadi tak la lapar lagi. flight jam 7.30 pagi begitu, so, lepak2 ja awal, sambil snapping pictures.


kami sampai Tawau dalam jam 8 pagi. sampai sana ambil kereta yang kami sewa, kereta VIVA sehari rm80. so kira affordable la juga. condition kereta pun okay,aircond pun okay. so, tiada masalah sangat dengan kereta yang kami sewa.

plan pertama untuk pergi ke Semporna.tapi kena singgah ke asrama aku dulu untuk letak semua barang. well, you know, if satu family berjalan beg lagi banyak dari manusia :D so, untuk ada space dalam kereta, semua brang kena letak di bilik aku dulu. and sempat juga capture beberapa gambar di campus.

October Family Vacation Part 1;

from now on, akan update cerita pasal my family trip to Tawau and Semporna baru-baru ni. so, ianya akan ada beberapa part, so stay tuned for my stories k ;)
kami pergi ke KK menggunakan jalan Menumbok. before that kena tunggu my babu mariah and her daughter from Brunei dan baru sama-sama ke KK. pergi menumbok naik feri kereta, and sampai menumbok naik bas menuju ke KK.




sampai saja KK, my mom and Babu Mariah turun di KK, tapi aku, zana and ain turun di terminal bas dan menuju ke centre point. saja mau bawa jalan-jalan di sana. minum milky tea di Yoyo, makan crepe, beli barang di Kaison. then, baru my mom ambil untuk dinner di Kak Nong Restaurant.

we stayed at my grandma house. so, of course dapat jumpa my cute cousin, dzakirah. had fun played with her and tidur tak sampai 5 jam pun sebab kena bergegas ke airport jam 5.30 pagi.



to be continued...

soul mate;

Finding someone you love and who loves you back is a wonderful, wonderful feeling. But finding a true soul mate is an even better feeling. A soul mate is someone who understands you like no other, loves you like no other, will be there for you forever, no matter what. They say that nothing lasts forever, but I am a firm believer in the fact that for some, love lives on even after we’re goneP/S I Love You-Cecilia Ahern

Bye Home,only for three weeks;

tonight is my last night in Labuan. fuh, i'm going back to Tawau this thursday. feeling? confirm lah tidak best kan. tapi besok kena turun pergi KK dulu dan the next day baru our flight to Tawau? wah, ada perkataan "our" disitu, which is,my family except my brother and also my babu and her daughter from Brunei akan ke Tawau untuk berjalan2. 
memandangkan aku kira orang yang paling lama di Tawau ni, maka aku akan jadi ketua rombongan/program/ and so on lah. tapi yang malasnya, aku kena balik sana dan menghadapi exam. aku belum belajar satu pun untuk my upcoming exam. wahahahaha! serius, sindrom malas aku memang berleluasa di dalam diri ni.
aku sudah habis download How I Met Your Mother season 7, and sudah habis tengok pun. can't wait to know what will happen next.
okay, ciao dulu. aku belum packing barang lagi. sangat malas =_='

Mansau Labuan;

malas mahu tulis caption, lagi. haha