Skip to main content

Rain and Rainbow;

Sejak semalam, aku tengok balik drama Nora Elena ni. one of my favorite malay drama actually. ya la, jarang tengok TV kan. jadi dalam banyak2 yang sempat aku ikuti adalah Nora Elena ja. tambah2 lagi ada yang dowload drama ni, jadi boleh la tengok banyak kali. *itupun tengok part yang aku suka saja*

antara beberapa dialog yang aku suka dan berkesan di jiwa sanubari aku ialah;


Rupanya Tuhan turunkan hujan untuk hadiahkan pelangi

kalau kamu selalu baca blog aku ini, mesti korang perasan lately, aku punya entri semuanya berkaitan dengan jiwa dan perasaan. well, biasalah musim hujan kan sekarang, itu yang feeling lebih tu HAHAHAHA. walhal memang dari dulu pun aku ni orang yang jiwang. even my mom and dad pun tahu, akulah anak mereka yang paling jiwang sekali. I don't know why, adakah ianya mengalir dari gen atau pun keadaan sekeliling yang buatkan aku jiwang. or maybe faktor media massa! =p

lagipun sekarang ni balik2 aku teringat pasal dulu, bukan lah apa, cuma aku sedar how different I am, my life and also my relationship. seriously, aku memang sangat bersyukur kepada Allah. ALHAMDULLILAH sebab bagi aku kebahagiaan yang selama ini aku cari-cari.

I always said to my friend;
"balik-balik juga kan aku break-up"
"selalu hubungan aku bertahan 3 bulan saja"

"kenapa ni ada badi ka dalam diri aku"
"orang lain bercinta bertahun2 juga, aku balik2 juga break"


see, betapa teruknya ada perasaan macam tu. bila sekarang, when this relationship turn to be 15 months old, sangat2 bersyukur ke hadrat ilahi. it's not easy for me untuk bertahan macam tu. and of course, aku sendiri tak boleh jamin sampai mana Allah bagi aku kebahagiaan macam ni, kalau buat selamanya, Syukran Syukran.

p/s; life is not about love relationship between he and she, but it's all about collecting all the love from the people around you (Izzatie,2011)

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…