Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

thanks Ebi AF5 for sharing my picture;

okay. aku excited petang ni bersebab. ya la, bila mana aku rasa gambar yang aku ambil, di appreciate dan di share oleh orang yang terkenal, makanya, aku punya semangat mahu ambil gambar lagi bertambah-tambah. ya la, aku ni kan masi lagi amatur. tiada siapa pun kenal photographer macam aku. well, apa lagi orang mahu appreciate apa aku ambil. memang aku sangat rendah diri. untuk aku upload di facebook gambar yang aku capture dan edit, take time juga tu. berfikir sejuta kali. should I? should I?
Thanks Ebi AF5 sebab bagi aku rasa excited dengan gambar yang ko share di facebook mu. anda buat aku semakin bersemangat mahu ambil gambar! yehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;)

It's never wrong to be fall in love over and over again;

it's been a long time, tidak berjiwang di dalam blog sendiri, kan? paling2 pun cerita benda yang umum saja pasal life. so, today, since aku tiada apa2 kerja mahu buat melainkan kejap lagi mahu tidur dan bangun pada hari ahad (ahahahha tidur berhari2 ;p), wanna share something pasal keadaan hati aku lately;
aku pernah kecewa, mengecewakan, dikecewakan,sampai satu tahap aku tidak percaya lagi sama cinta ni. well, just a stupid thing untuk remaja di usia aku. aku rasa mungkin belum tibanya lagi untuk aku serius dalam hal seperti ini. walhal kawan-kawan yang lain, boleh pula bahagia bertahun2 dengan orang yang sama, tapi kenapa aku yang asyik putus di tengah jalan kan? mungkin aku yang silap juga. tapi, sebenarnya bila fikir balik, semua itu adalah ketentuan dari Allah s.w.t. bercinta bagai nak rak pun, kalau tiada jodoh, tak kemana juga memang lah masa awal2 break up tu, Allah saja yang tahu betapa sakitnya hati. apatah lagi, bila orang yang kasi tinggal.kalau menangis tu jangan cakapl…

Green Morning;

Good Morning Everyoneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! =)
hari ini hari jumaat, so, harini harus pakai jubah warna hijau. motif pergi kelas? tiada.aku pun tak tahu napa aku pergi kelas harini. okay, aku memang bukan contoh guru pelatih yang baik. since tiada pensyarah datang, dan kehadiran kelas pun ada rompang sana sini, semua buat hal masing-masing. like me, and the other boys, sibuk menghadap laptop, ada yang main PSP, ada yang tidur, and the others buat group untuk story2 time.
mesti kalau orang bijak pandai akan cakap; "kalau tiada pensyarah, ambil lah masa untuk study, kan tak lama lagi exam?"
WAHAHAHAHAHAHHAA, aku study awal? aku?  belum ada kesedaran okay.
dari dulu pun bukan otak study, kalau semua orang nervous dup dap dup dap, sampai sakit perut mahu terberak, aku no feeling betul. entah lah kenapa. aku tahu juga apa kesan kalau tak study kan, tapi sometimes aku rasa, kalau life ko d kampus hanya tertumpu untuk exam, untuk dapat pointer tinggi, untuk apa lah? banyak l…

Would You?

sometimes, I sound really stupid when I write or speak in English. haha but, that's the true. I really want to expert in English, but always my grammar mistakes makes me so stupid. gahhhhhhhhhhhhhh ='( back to the main point for this entry, just wanna share with you my thought for tonight. this picture I took yesterday. just a wood bench in that golf club.
and again I asked you,  would you be there next to me whenever I need you? 

swim swim swim;

this is what I do this evening. and the result; seluruh badan aku sakit. tangan ya ampun punyalah lenguh tak terkata.right now, macam mahu menangis ja menahan sakit. swimming is one of my hobbies dulu time kecik-kecik, sampai la ke remaja. tapi since masuk ipg, memang mahu swimming tu tidak dapat lagi lah.ngam-ngam Amira ajak untuk swimming tadi time lunch, aku pun okay ja lah. berkobar-kobar eh perasaan mahu berenang!
dari apa yang dapat dilihat dari gambar diatas, sudah cukup untuk ku gambarkan apa yang dibuat di sana. terjun, berenang, dan bersantai.perghhhh bestnya perasaan tu.dari 3.30 petang sampai lah 7 malam. haha non stop okay! balik dari swimming, aku pula kena pergi meeting d rumah En Ismail pasal dinner UB untuk majlis persaraan one of my lecturer.
dengan sakit2 badan, aku pergi juga. bincang2 sikit, main2 banyak. haha sempat lagi makan untuk supper. kalau dikira, hari ini, aku makan lebih dari 3 kali. sangat tak bagus untuk kesihatan, tapi sekali sekala, apa salahnya kan.
ok…

it's been a long time;

holaaaaaaaaaaaaaaaaaaa =)
pergh, punya lama tak update blog. sorry, agak busy with campus activities and plus no idea untuk tulis apa, mahu share apa. masa zaman-zaman awal blogging dulu, memang lah idea ku mencurah-curah, kalau boleh satu hari 10 entri pun boleh tulis. kahkahkah! sekarang, punya la buntu. and for this entry, aku just tulis beberapa point pasal what happened lately in life and apa yang aku mahu membebel and luahkan. so here it is;
#1; yesterday, kami ada larian 1 Malaysia, dan dengan bangganya (should I?) membatalkan larian. kwang kwang kwang. separuh kampus pun aku x lari. aku lari-lari anak dalam 2-3 minutes, then, aku jalan lenggang kangkung, dan buat muka penuh keyakinan duduk di astaka semula =_=' please, jangan ikut perangai ini, ini bukan contoh guru pelatih yang baik.
#2; and also, not only membatalkan larian, me and my six other classmates, dengan itu membuat kes melimpas padang tanpa segan silu. urgggggh! paling stupid punya pilihan. kenapa selama ni rela …

my room sweet room;

selepas berhempas pulas sebulan dengan praktikum, dan balik semula ke asrama, berhempas pulas dengan tiga assignment yang perlu dihantar dalam minggu yang sama, dengan bilik macam kena rompak, bersempah sana sini, pergggghh, mantap kehidupan ku terus. tapi, start saja khamis petang kelmarin, terus aku kemas bilik aku. tak boleh diteruskan kekotoran bilik ni. sudah la aku tinggal sendiri dalam bilik  ni kan, kalau bersepah2 agak pelik juga.



and today, bilik ni agak messy balik. sebab aku ada kerja yang perlukan space yang banyak untuk buat. hehe

Persiapan penari SK Bandar Tawau 2;

anak murid cikgu yang cantik =)

diari praktikum pending;

diari praktikum masih pending lagi. memang banyak mahu share. tapi serious, aku tiada masa mahu update. tambah2 lagi esok hari last di sekolah. sob..sob..sob.. sedih la pula ='( eventhough tadi one of my class buat farewell party, tapi sempat juga aku mengamuk.naik darah aku tatkala berparti. bukan aku sahaja, kawan praktikum aku Seri pun naik darah di kelas dia juga. 
malas mahu ulas panjang pasal naik darah ni semua. tapi one thing for sure, jadi cikgu terutama cikgu sekolah rendah dengan murid yang nauzubillah nakalnya, perlukan KESABARAN yang tinggi. setakat ni belum sampai aku mengeluarkan air mata lagi pun, cuma ada masanya aku tak dapat keluarkan suara aku. aku mahu teriak, tapi masih tak di dengari ni. adushhhhhhhhhhhhh~
okay, i'm so tired! esok my lecturer akan datang untuk bincang markah praktikum aku yang last. please please, be good markah ku semua. sebab kalau mahu mengharap akademik ku, apa lah sangat kepala otak aku ni. wahahaha itulah aku berabis betul untuk prak…

Practicum Diary: Day 17 & 18;

boleh tak malas mahu update diary praktikum sendiri. of course lah bolehkan, memang sudah blog kau, jadi sukatimu lah kan. *merepek!* buat dalam bentuk point saja lah apa yang terjadi for the past two days.
#1; Isnin perhimpunan terakhir di sekolah. dalam mood sedih, sebab next monday, perhimpunan di kampus sudah =_=' #2; hari yang penuh bad mood di sekolah. kesimpulannya, I HATE YOU!
#3; murid2 aku balik remind pasal farewell party dorang untuk aku this thursday. so plan aku, belikan dorang kek untuk party tu
#4; aku fkir dorang ada ujian sepanjang minggu, rupanya selasa dan rabu saja. maksudnya, aku belum merdeka lagi. kwang kwang kwang
#5; dan esok aku ada kelas PSK dengan 5 Kreatif. penat ja cakap "hari ni last cikgu mengajar" last week. haha rupanya esok mengajar lagi. so plan aku, semua orang perlu BERLAKON. yehaa, cannot wait for tommorow
#6; update2 fail praktikum tadi. and oh, fail gerko masih jongang lagi. grrr. hari rabu sudah esok =(
#7; belum beli hadiah for m…

le love;

When I met you
I really didn't like you
First impression was that you were somebody who
Walked right by when I waved at you and say 'Hi'
But they say
Bad beginnings make happy endings
And now that I know you I begin to understands things
Turn around a hundred and eighty degrees
I found my missing piece

There something 'bout you
That's like the sun
You warm up my heart, when I come undone
You're like my soul mate
And on those days,
When I hurt
When I break
Mhm
You are my band aid You are, you are
When I hurt
When I break
You are You are, you are
When I hurt
When I break
You are

When I get caught in the rain
And it feels like
There is no one in the world who understands my
Complications that I face everyday
As I talk it through with you
No matter how I try to hide
Just see straight from my disguise
You know how to fix me
You are my therapy
Baby oh

There something 'bout you
That's like the sun
You warm up my heart when I come undone
You like my soul mate
And all tho…

Time is Golden?

sorry, agak susah sikit mahu update blog ni. penat lately dengan projek di sekolah. dan serius macam tiada masa. what I can said right now, Masa Itu Emas!

Practicum Diary-Day 16in;

malas mahu elaborate banyak harini. mengantuk sangat. plus, aku flu sudah gara2 berhujan tadi siapkan mural. aku share dalam bentuk point ja la harini.

awal pagi, ada perjumpaan UB Pengakap. kami ajar satu lagu iaitu "Masa Billy" then cikgu yang lain sambung untuk ajar semua murid pasal teknik ikatan. which is aku sangat tidak pakar, dan sama-sama belajar juga dengan murid. wahahahahahathen, tolong UB PPIM ambil gambar untuk majlis perpisahan dengan seorang guru yang bersara wajib. ikut jamuan makan dorang. nasib baik. kalau tak, kelaparan sampai petang tak makan, sebab kantin sekolah tutup dan tiada kedai makan terdekat sekitar sekolahmelukis mural dalam kehujanan. tapi apa boleh buat. kami teruskan juga dengan bantuan beberapa orang murid yang sanggup stay sampai jam 3 petang untuk tolong kami. terharu eh.and today, rasa sangat berterima kasih sama murid lelaki sorang ni yang tolong kami dari pagi sampai petang, tak merungut, malah dia lagi tolong kasi bersih semua warna, b…

Beautiful Flower;

it's raining today. from morning until now. and now I can't stop sneezing. and my body are so cold and hot at the same time. my body is so exhausted. but I know, even there's rain, we could not be so lazy. don't let the weather control us. just like the flower above, even it's raining, still beautiful with it's colour

Practicum Diary- Day 15;

hari ini jumaat. jadi hari ini hari penuh mulia. jadi saya gembira. tapi saya sedih sebab tak lama lagi mahu habis praktikum. jadi saya mahu menangis. tapi saya rasa macam pelik mahu menangis. jadi saya pendam. saya simpan air mata untuk masa depan.
okay, agak sot permulaan entri kali ini. sila abaikan!
hari ini datang awal ke sekolah. awal dari biasa sebab aku stay dengan dorang kak rohainah dan kak azrina kan. punch card pun relaks saja ni. haha kalau lambat tu, punyalah berlarian pergi punch. risau kalau lambat. 
iklan kejap " wei, kenapa ba ni kawasan perumahan ni membakar2 terbuka time malam,mahu update blog pun susah. aku ni resdung, so kalau terhidu asap begini confirm lah aku akan bersin2. argh, i hate it"
okay sambung, today juga kami buat pengajaran bersama untuk subjek PSK. so this is my story di dalam kelas. kelas 5 Inovatif, one of my favorite class sebab even dorang ni bukan kelas yang top dalam ranking akademik, tapi dorang punya hormat dengan aku sangatlah tinggi…

Practicum Diary: Day 14;

awal pagi tadi, angkat BBM rumah aku yang besar gedabak, pastu berlarian2 mahu punch card. sampai bilik guru, atas meja ada surat guru ganti untuk kelas 4 bestari. yehaaaa, happy aku, ya la, boleh lah aku brainwash dulu murid2 aku before my last observation today.

ada hati mahu brainwash, padahal bukan pandai dengar cakap pun dorang tadi. berabis aku suruh dorang diam, tak juga mahu. last2 aku bawa dorang bergambar, barulah dengar cakap sikit.


after dari kelas tu, terus masuk bilik guru ajak seri untuk sarapan. lapar kan. pastu menyiapkan diri, check balik semua bbm, langkah pengajaran dan practise and so on untuk masuk mengajar dan last observation.ngam2 kak azrina ganti kelas dorang ni, jadi dapatlah aku masuk awal kelas ni untuk pasang LCD and so on.

time masuk kelas ni, aku tengok dorang punya adrenalin naik gila. memang aktif. aku marah2 pun tiada feeling sudah dorang. last2 aku suruh buka buku dan jawab soalan dan baru diam ni.then baru aku angkat bbm rumah aku sebab aku tahu kal…

Practicum Diary: Day 13;

baru ada masa update sebab busy okay siapkan semua kerja untuk final observation. setakat ni, happy dengan markah observe yang lalu from pensyarah and guru pembimbing tapi tak bermakna, saya berhenti untuk berusaha kan. so, kena fighting lebih dan all out for besok. semua teguran harus diperbaiki besok. wish me lucks!
awal pagi, darah aku dah naik berabis. sebab aku dan Seri kena ganti kelas untuk kelas *tet*. nama kelas dirahsiakan. ngam2 kelas PJ tadi kami ganti, so ajak lah dorang main2. punyalah susah mahu kawal. kau teriak lah, kau marah lah dorang, no feeling ni. masih boleh ketawa. masih boleh bertumbuk2 lagi sesama sendiri. suppose to be aku mahu ajar banyak game, tapi hujan kan, terpaksa masuk kelas. time ni lah dorang semua sangat tidak dapat dicontrol. semua lah juga mahu pergi tandas, pergi cuci tangan. omg, memang aku marah gila lah. sikit2 mahu bertumbuk, bergaduh lah apa lah. then ada juga yang sengaja mintapuji buat hal untuk dimarah. argh............. memang tension g…