Skip to main content

Apa yang mereka search, dan jumpa blog aku?;

memandangkan hari ni first of April, so aku pun check la di nuffnang apa2 juga yang sudah orang search di google sehingga mereka jumpa blog aku. agak funny, dan agak pelik juga dengan apa yang dorang search di google. jom sama-sama kita tengok apa yang ada;

1
ada orang search "breakfast cake romantik hotel usa image" lagitu. dan entah apa pernah tulis dalam entry blog aku sampai orang yang search ni jumpa blog aku. "ikatan tali pengakap" hahahaha lagi la, tak pernah la aku mahu post di blog apatah lagi mahu buat tutorialnya aa. and, itu "kain kanvas untuk melukis?" erk... lagi la tak pernah. haha

2
wow. once again orang search pasal "promenade hotel tawau cake" ada 4 kali lagi tu sampai jumpa blog aku. hahaha aduiii.. then apakah "jumaat yang mulia" sampai jumpa blog aku. sudah lah blog aku jarang ada unsur keislaman =( tapi yang paling banyak oranh search adalah "mee rojak" kihkih sorry kalau anda cari resipi mee rojak memang tiada. tapi yang aku pelik ada juga yang search "kambing tiktok". haha apa tu kambing tiktok sebenarnya?

3
and the last one, itu "praktikum kpli" sangat tak sure nampak boleh jumpa blog aku, and also "aku tidak bisa benci" erk, aku pernah tulis entry jiwang begini ka? adui malunya sampai orang boleh terjumpa blog aku ni. haha tapi itu lawatan tengok ayam memang aku pernah buat entry gini.

okay, that's all. tunggu hujang bulan April pula,apa pula orang akan search dan jumpa blog aku

Comments

malcom said…
ada ko mengajar di skola si Gulam dulu ? hahahaha.
wahahah kenapa ko tnya?
manada ku mgajar sana

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …