Skip to main content

swim swim swim;

Shan Shui Golf Club
that's Nurul
and this is Nurul's camera
that's me. haha 
Rinnie
splashhhhhhhhhh!

this is what I do this evening. and the result; seluruh badan aku sakit. tangan ya ampun punyalah lenguh tak terkata.right now, macam mahu menangis ja menahan sakit. swimming is one of my hobbies dulu time kecik-kecik, sampai la ke remaja. tapi since masuk ipg, memang mahu swimming tu tidak dapat lagi lah.ngam-ngam Amira ajak untuk swimming tadi time lunch, aku pun okay ja lah. berkobar-kobar eh perasaan mahu berenang!

dari apa yang dapat dilihat dari gambar diatas, sudah cukup untuk ku gambarkan apa yang dibuat di sana. terjun, berenang, dan bersantai.perghhhh bestnya perasaan tu.dari 3.30 petang sampai lah 7 malam. haha non stop okay! balik dari swimming, aku pula kena pergi meeting d rumah En Ismail pasal dinner UB untuk majlis persaraan one of my lecturer.

dengan sakit2 badan, aku pergi juga. bincang2 sikit, main2 banyak. haha sempat lagi makan untuk supper. kalau dikira, hari ini, aku makan lebih dari 3 kali. sangat tak bagus untuk kesihatan, tapi sekali sekala, apa salahnya kan.

okay. that's all. lenguh tangan.sangat penat. mahu tidur. babaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Comments

syafiq s. said…
omaigod bestnyeeee
mzn. said…
yeeeeee, ada kamera gue di situ. weehohoho.
afiq, giler pnya best... smpi aku x p kuliah harini. sakit tangan dan kaki

pinku, hehehe thanks :)

nurul, hahahah nice ko capture kamera ko. terus sa edit2 ja tu.then kasi upload sini blog hehe

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…