Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011
why I hate the most in this world?
pretending to be someone else to please someone else.
masuk dalam some group, and suka apa yang dorang suka, while deep inside our heart, semua tu bukan kita suka. tapi gara-gara mahu please dan gembira dan diterima ramai, kita mesti suka. I'm done with those things. 
I realized now, just be yourself, and ignore some shitty things was the best thing ever actually. It never easy but that the best for us, actually.

Classmates Trip to Ranggu Rainforest Waterfall;

PERJALANAN MASUK KE RANGGU RAINFOREST WATERFALL

PERSEKITARAN RANGGU RAINFOREST WATERFALL
MAKANAN-MAKANAN
AKTIVITI AKTIVITI
GAMBAR PENUTUP
baru sedar, aku punya entri kali ini macam buat laporan sesuatu aktiviti secara rasmi. sorry guys, aku memang tiada ayat yang cute/best/ekstravangza untuk kali ini.apa yang penting kami semua have fun, kepenatan, dan kesakitan badan selepas itu. ya la, jarang sekali berenang sekali balik habis semua cramp dan lenguh badan.
and also kami berjaya menghabiskan ayam 8kg, nasi 5kg, sosej 8 pek, buntut ayam 1 kg, memang perut dan mulut T-REX. at first, memang sudah plan if tak habis sambung masak di asrama, tapi sekalinya semuanya habis di baham di situ juga. sangat unbelievable. 17 orang makan begitu banyak! =D
overall, memang best and cannot wait for the next trip before kami semua berpecah tahun depan lepas posting =')

Sambutan Hari Raya dan Pelancaran Minggu Ko-Kum 2011;

last friday, kampus kami mengadakan 3 aktiviti serentak. which is antara yang terbesar sekali for this year. Sambutan Hari Raya, Hari Keluarga and also Pelancaran Minggu Ko-Kurikulum. semuanya kami lakukan bersama-sama but the best thing is ialah kami sekelas bersama-sama masak Daging Kurma. yehaaa, nice team work everyone.
seawal jam 7.30 pagi lagi, kami semua pergi ke Surau. sebab lokasi memasak di sana. potong bawang dan blender, potong potato, chillies, and so on. then perkara utama memasak. and of course, aku excited gila eh. tukang gaul2 bawang, gaul2 daging. and seriously, bikin sakit mata juga tu asap kawah. tapi, overall, memang sangat best pengalaman tu.
then, habis memasak, jam 1.30 petang kami berkumpul di Kafeteria for the event. me and Sunardi ditugaskan untuk jadi MC/DJ untuk sambutan hari raya. while everyone sibuk makan-makan, kami sibuk bercakap,only some of the people layan kami, while the other's sibuk makan. if I were them pun, bagus berbaris pergi makan kan.…

Happy Birthday Mama;

my mom is turning 48th today, but she is always young and beautiful in my heart =) I made this card last night using Photoscape. seriously, macam buruk ni. ketara ba amatur. tapi biarlah yang penting niat aku adalah untuk memberika sesuatu yang lebih dari sekadar ayat. esehhhhhh~
mama selalu menjadi yang terbaik buat aku. kalau kamu rapat and know me well, mesti kamu akan tahu macamana life aku with my mom. dari apa yang aku pakai terutama baju, shawl, beg, jam and so on, memang aku tak pandai beli, aku mesti akan suruh my mom beli, sebab I know, what she choose always the best for me. she know me well rather than I know myself. haha 
tapi bab cari boyfriend, inda lah aku suruh mama cari. cuma if I found someone, I will let her know. samaada dia suka atau tidak. if dia suka, kan senang hati juga mahu continue tu relationship.
to my mom, thank you kerana melahirkan aku di muka bumi ini kerana kalau tidak mana mungkin aku akan melihat dunia yang penuh pancaroba ini. I love you and baba…

Raya at Kampung Balung Cocos;

and there is my "keluarga angkat". back at the night, we attended our keluarga angkat open house. the open house basically just for us. even though almost one year, we didn't visit them, but they are still nice to us. just like a real family =)
there's a lot of food, and of course, the common dish for Cocos is Ikan Masak Brengkes. yummy, super duper delicious. I couldn't resist myself to take more. other than that, there are Satay Kambing, Sambal Pecal, Ketupat and Kuah Kacang, Air Buah, and Ayam Panggang. and I eat until I feel my stomach were about to explode. HAHAHA
and to Bapa Takun and his family, thanks a lot for inviting us, and still remembering us even though we are like "anak angkat derhaka" to them. I hope this relationship will last longer even if I'm not in Tawau anymore. Insya Allah.

jalan jalan ambil gambar;

last friday, me, Shahril, Syl, Rosa and Dera keluar pergi outdoor photoshoot kunun. which is antara first experience aku. ya la, orang baru baru dalam bidang menggambar ni, besa lah =p kami memang plan lamaaa sudah, cuma baru hari itu, ianya menjadi kenyataan. hoooraaaayy!
seawal jam 10 pagi, kami gerak menuju ke Pantai Inderasabah. dekat saja dekat kampus aku, dalam masa 20 minit boleh sampai. sampai saja sana, keluarkan my hubby nikon, sekalinya lupa batteri la pula! hilang mood aku kejap. ya la, semangat sudah mahu mengambil gambar, sekalinya itu battery di bilik berampai-ampai. frust okay!
after dari pantai tu, kami kembali semula ke asrama, dan ambil battery aku. yeahhh, mood kembali tenang dan terus menuju ke bandar untuk lunch. as usual, tempat yang paling kenyang kalau makan ialah Sabah Chicken Rice. just order kuey teow and teh C ping.
after dari lunch, kami singgah beli barang keperluan. and for me, singgah di CC untuk isi borang kemasukan asrama penuh. ya la, if isi guna w…

JcRechealdera;

she is one of my junior. tapi kami sama umur! =) she have an innocent look and that's why taking a picture of her was the best experience ever. haha sumpah, aku ambil gambar, then edit sikit, sangat sikit. bukan sebab aku sudah hebat, tapi sebab aku suka ambil gambar, tapi I hate the fact, we need to edit untuk buat gambar lebih cantik dari yang diambil =_='
still, aku masih orang yang paling baru dalam dunia mengambil2 gambar. thanks to Shahril, sebab bawa aku sekali untuk ikut projek ni. kami sama-sama bermula dari bawah. and dapat share ilmu together2. for the next entry, aku akan upload some of the picture what we did yesterday =) stay tuned!

Asrama Terbuka IPG Kampus Tawau;

last week, kampus kami mengadakan Program Asrama Terbuka. which is antara program yang julung kali diadakan sepanjang aku 4 tahun berada di kampus ni. pengisian program ni adalah melawat bilik kawan anda, tak kisah girls or boys, makan-makan, and so much more. just let the picture talk =)
maybe next year boleh buat lagi, haha cuma if di buat lagi, i will lock my room. haha =p