Skip to main content

jalan jalan ambil gambar;

last friday, me, Shahril, Syl, Rosa and Dera keluar pergi outdoor photoshoot kunun. which is antara first experience aku. ya la, orang baru baru dalam bidang menggambar ni, besa lah =p kami memang plan lamaaa sudah, cuma baru hari itu, ianya menjadi kenyataan. hoooraaaayy!

seawal jam 10 pagi, kami gerak menuju ke Pantai Inderasabah. dekat saja dekat kampus aku, dalam masa 20 minit boleh sampai. sampai saja sana, keluarkan my hubby nikon, sekalinya lupa batteri la pula! hilang mood aku kejap. ya la, semangat sudah mahu mengambil gambar, sekalinya itu battery di bilik berampai-ampai. frust okay!

after dari pantai tu, kami kembali semula ke asrama, dan ambil battery aku. yeahhh, mood kembali tenang dan terus menuju ke bandar untuk lunch. as usual, tempat yang paling kenyang kalau makan ialah Sabah Chicken Rice. just order kuey teow and teh C ping.


after dari lunch, kami singgah beli barang keperluan. and for me, singgah di CC untuk isi borang kemasukan asrama penuh. ya la, if isi guna wireless kampus, susah betul. terpaksa la isi di CC, siap terus print dan bayar =D and also sempat juga singgah di Eastern Plaza (one of the greatest shopping mall in Tawau, haha!) untuk mengurut2 kan diri.


selesai semua urusan di bandar, kami pun terus lah menuju ke Shan Shui Golf Club. ya, sini lah start mengambil2 gambar. di padang golf lagi tu. siap berbaring2 lagi model kami di padang golf. kalau lah ngam2 ada bola golf yang terbang, adeiii inda tau lah apa kejadian




tidak terkecuali, muka aku sendiri =D
then selepas penat mengambil gambar, kami pun decide untuk swimming. yeah what a great feeling masa tu. sudah penat, terus terjun masuk kolam. malam lagi sudah. memang best lah!

model majalah Mangga haha

then habis swimming, kami buat another project. haha project light trail. yehaa, first experience yang best. tapi seram juga. sebab di tempat gelap kan. mana la tahu tercapture, benda2 yang tak sepatutnya =)

melompat2 di parking lot
the crew!
haha cuba i love you ku yang cacat.
habis dari situ, turun semula ke bandar untuk pergi Fun Fair. bukan untuk main, cuma untuk ambil gambar and rasa feeling2 masuk fun fair. tiada la keberanian aku mahu cuba mesin2 dalam fun fair ni. bikin takut oo =/




if datang balik, aku mahu try naik ini saja haha
and that's all for this entry =)

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …