Skip to main content

Sambutan Hari Raya dan Pelancaran Minggu Ko-Kum 2011;


yehaa, it's me.
our beloved Pengarah, Puan Hajah Masni Binti Madat
Azilah tengah pindahkan daging kurma
Rendang Daging
classmates, with Pengarah, with junior
makan-makan time
Miss Naima and Encik Ismail
really VIP!
Pelancaran Minggu Ko-Kurikulum
last friday, kampus kami mengadakan 3 aktiviti serentak. which is antara yang terbesar sekali for this year. Sambutan Hari Raya, Hari Keluarga and also Pelancaran Minggu Ko-Kurikulum. semuanya kami lakukan bersama-sama but the best thing is ialah kami sekelas bersama-sama masak Daging Kurma. yehaaa, nice team work everyone.

seawal jam 7.30 pagi lagi, kami semua pergi ke Surau. sebab lokasi memasak di sana. potong bawang dan blender, potong potato, chillies, and so on. then perkara utama memasak. and of course, aku excited gila eh. tukang gaul2 bawang, gaul2 daging. and seriously, bikin sakit mata juga tu asap kawah. tapi, overall, memang sangat best pengalaman tu.

then, habis memasak, jam 1.30 petang kami berkumpul di Kafeteria for the event. me and Sunardi ditugaskan untuk jadi MC/DJ untuk sambutan hari raya. while everyone sibuk makan-makan, kami sibuk bercakap,only some of the people layan kami, while the other's sibuk makan. if I were them pun, bagus berbaris pergi makan kan. haha sambil makan, ada persembahan karaoke from the students, and lecturer.

habis sambutan raya, continue dengan Pelancaran Minggu Ko-Kurikulum. ada persembahan tarian and also ala-ala fashion show tapi ianya pasal pakaian bersukan untuk setiap Sukan, Persatuan dan Unit Beruniform. sangat interesting and I must said event yang berjaya.

p/s; event macam ni memang best kalau semua orang BERSATU HATI DAN BERKERJASAMA. for me, sebolehnya aku tak mahu tinggal pun satu event di kampus ni, sebab aku cuma ada setahun lebih lagi di kampus. I don't want to regret anything =) 

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…