Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2010

craving is over;

after a never stop craving for cheese, finally petang tadi, once again, we going out. haha! i tell you, slagi apa yang di craving tu tidak tercapai, selagi itu akan dipaksa sampai menjumpai pizza. dua malam lalu, memang plan pergi pizza, ya, dan memang sampai pun ke dalam, siap duduk lagi.
but then, one of the waiter cakap, they are running out of stock! adeii punya lah kecewa. sanggup ni pergi bandar keluar dinner semata2 mahu rasa tu pizza, but then, jadi gitu.sudah la kan tiada stok, the service sangat la poooooooorrr! kami sudah duduk awal2 ba lagi, tapi dorang pergi serve orang lain yang baru ja sampai. sangat teda mood time sudah time tu.
after discuss, dimana mahu pergi dinner, suddenly, pop! jom pergi secret recipe. ada chicken cordon bleu. and for sure memang ada cheese di dalam. haha..then keluar dari pizza hut, muka arrogant sikit, haha well, customer always right, and bila service tak memuaskan, kami ada hak untuk tukar tempat.
tadi memang ada snap the real pizza, tapi malas …

my exam cycle;

HAHA!! dan ianya biasa berlaku kepada diriku tiap kali exam week =_=' and to all IPG student's all over Malaysia, GOOD LUCK, AND DO YOUR BEST ;D

five day tanpa update;

wah, 5 hari tanpa update. saya really running out of idea =_='
so, just a quick update. apa2 event yang happened in my life for the past 5 days
*Jamuan Makan Malam Pengakap KLM24 was totally awesome and sexy! haha.. makanan memang fullblast, tapi sayang ramai yang tidak sempat makan, sebab habis kan. saya rasa saya sudah beli lebih, tapi if sorang ambil lebih dari satu, confirm for sure tak cukup. mmm..bukan rezeki bah. bercakap pasal sexy, malam tu kami karaoke2 dekat lobi alamanda siap menari2 lagi. hahaha pesta yang best. and of course, once in a lifetime. dan that's the first time saya rasa enjoy dalam sesebuah majlis yang dibuat di kampus kami
*Minggu Exam is next week. saya, study berdasarkan soalan spot. haha mahu mengharap saya membaca buku yang tebal2 itu, it's so not me. bukan saya tambirang, tapi saya bukan type of student yang rajin pun. tapi bila pointer turun, stress sendiri. haha! ada 5 paper menunggu this semester. and semoga saya lulus dengan jayanya!
*saya su…

dua hari punya cerita;

apa yang telah dilakukan dua hari ini;
SABTU
830pagi; terbangun sbb dengar sudah suara komanden kawad dari kafe. omaigod, mmg lambat gila sudah dari support team pengakap. ya la, hujan punyalah best untuk tidur2 kan
10pagi; habis pertandingan kawad dan kami keluar makan di balung. with ain dan rumet dan juga bersama abang2 ku sekalian
1200tengahari sampai 6 petang: TIDDDDDDDDDDDDDDDDUURRRRR!!
7.30malam; lepak di bilik rekreasi aras 1 with my madu dan patricia
10.00malam; masuk bilik.layan movie.
1pagi; tidur
AHAD
10pagi;bangun dari tidur
12tengahari; bawa roomate makan p kafe
1petang; buat assignment
5petang; going out to bandar tawau :)
8malam; sampai ipg kampus tawau
1136malam;update blog

dua puluh dua oktober;

diari kehidupan ku yang tidak se-berapa untuk hari ini.
8.30pagi; bangun terkejut. haha ya la,plan mahu bangun jam 7 pagi. sebab mahu kasi siap backdrop dewan. sekali terlajak. apa bole buat la
9.30pagi; sampai di Medan Selera beli kuih sama nescafe. then terus ke HEP untuk urusan kertas kerja ku yang tak pandai lah siap2 ni. ish!
11.30pagi; balik semula ke asrama. dan berehat2 kejap
2.00petang; makan tengahari sama wanti, dan pergi ke dewan
3.00petang; kena call miss fizah sebab lupa hantar kertas kerja p unit kewangan. so, apa lagi, lari sepantas kilat ke admin. sampai admin, tinggal lagi surat d dewan, lari lah ulang alik jadinya
4.30petang; start raptai sama wandy untuk MC malam kebudayaan
5.30petang; karaoke2 kejap dalam dewan sama Yusmail
7.30malam; berjalan kaki sama wandy, then sparuh perjalanan encik amin kasi tumpang kami sampai ke dewan. test suara depan beliau dulu, then ambil tapau di medan. yeah! makan free
8.30malam; dup dap dup dap, nervous gila ni! aaaaa...nasib baik dapat jug…

21.10.2010;

7.00 am; lambat bangun skit harini. tu pun lepas rumate kasi bangun banyak kali. memang susah mahu bangun betul sekarang ni. so tired =_='
7.15 am; sarapan pagi di Medan Selera
9.00 am; Jalan2 ke kelas orang dan hantar borang ke setiap kelas untuk yang mahu naik bas balik ke KK
11.30 am; Rachel sms dan cakap Ms Fizah cari aku.dalam hati punya lah berdebar. takut gila kena marah pasal paperwork JPP tu. then sampai bilik HEP, miss suruh ubah tarikh kertas kerja, dan diluluskan pengangkutan dan makanan!! omg! sangat tidak percaya. so, 27hb semua JPP kampus saya akan menuju ke KK dan buat lawatan muhibbah bersama JPP IPG Gaya!
1.00 pm; ke surau. untuk tolong seri,patricia,ain dan mirul. tolong mirul goreng telur dadar ja. sebab yang lain dorang sudah kasi siap. khas untuk Gerai ROCHACHA sepanjang Minggu Gerko ini sahaja hehe
2.00pm; terpacak di gerai sudah. then, membuang masa bercerita, berketawa saja sambil tengok orang main. sambil makan2. mengunyah ja kerja ku harini :(
6.30pm; habis ma…

20.10.2010, pergi begitu sahaja;

so, 20.10.2010 dah berlalu, nothing speacial happened in my life. masih belum bertunang masih belum berkahwin. cuma saya rasa agak special tanpa sebab ja smalam. saya macam celebrate tarikh ni sorang2 without any reason. HAHA
yesterday;
1) pagi2 pergi kuliah lambat sikit dari yang biasa. sebab kelas mula jam 10 pagi.
2) keluar ke bandar beli barang untuk pentas Minggu Gerko, barang assignment, hantar kamera di Poslaju ke UM, then yang paling last pergi makan2. a
3) and before going back, we have this, Pisang Goreng Cheese :)
4) sampai kampus, terus ke padang, tunggu jadual perlawanan untuk esok hari
5) mandi, urus jadual, dan bergegas lagi buat pengumuman untuk info semua pelajar
6) 20.10pm, 20.10.2010; hantar sms kepada yang ter ♥
7) pergi ke dewan, bingung2 urus tu pentas, dan bincang sikit2 pasal MC malam kebudayaan.aaa... jadi MC lagi =_=' harap2 dapat buat
8) tunggu roomate habis latihan kawad.
9) balik bilik, print jadual perlawanan. dan ketiduran
kesimpulannya, 20.10.2010 berakhir d…

definisi lalat mengikut einstien;

salam kabare! :)
sila google perkataan kabare kalau nak tahu ertinya, pastu tell me aa..sebab saya pun tak tahu what is the real definition of kabare? speaking london dah I taw. isi pelajaran entri kali ini adalah betapa aku membenci lalat yang terbang ke sana ke mari tanpa segan silu.
OKAYYYYYYYYYYYY..PFFFFFTTTTTTTTTTT!!! mengamuk tahap dewa dewi dah ni.
saya pelik betul dengan bilik ni. semalam dikunjungi serangga hitam yang kecik2 cili padi, kalau mengigit sangat sakit, tapi banyak dalam bilik! then tengahari ni, buka ja tingkap, menyerbu semua lalat. hey you, saya tahu lah saya tak pakai perfume mahal, tapi saya dah mandi okay. yang kau lalat nak terbang2 ni, nak pi bertenggek di laptop saya yang kecik lagi menawan ni apahal? tell me what's your problem.
eh, kejap2x...apahal bila saya tengah tulis entri ni, terus lalat semua dah hilang dan tiada lagi di bilik ni? misteri sungguh. agak menakutkan. adakah lalat di balung ini pandai membaca? hmmm..biarlah lalat2 tu hilang, yang penti…

pernah dengar kucing mengembek?;

hoi duhai mata ku yang cantik sebab minum innershine, cepatlah dikau tertutup kerana daku dah menguap lebih dari sedozen kali, tapi dari tadi belum juga tertutup. ahhh..memang mata ku tidak sporting sungguh. dalam kelas, berabis mahu tidur, time2 gini la pula susah mahu tertutup, padahal tadi berabis main bola baling dan bola jaring sampai tercungap2. nasib baik tak asma. kalau tak, terpaksa cari lelaki yang hot body dan sexy untuk buat CPR. muahahahah.. okay, ayat getek!
eh, kamu perasan tak saya buat statement yang saya penat bermain bola baling dan bola jaring? yaaa... mesti terkejut kan. sejak bila saya yang comel lagi bulat ini sibuk bermain petang2. okay, sebelum kamu mengutuk daku, sambil mentertawakan saya, meh sini, saya buat explanation.
saya bersukan untuk kuruskan diri. SALAH! saya bersukan sebab nak mengurat semua lelaki2 hot di padang. LAGI SALAH saya bersukan sebab saya rasa itu penting. GRR..AYAT SKEMA. SALAH! saya bersukan untuk buang boring. ADA KEBENARAN SIKIT saya bersuk…

my to-do list now;

1) sing; suka menyanyi dan melalak dalam tandas dan dalam bilik sendiri. dan tidak dilupakan di dalam kelas. merdu ke tidak? itu belakang kira lah kan. yang penting, bila daku stress dan tension mahupun happy, saya akan menyanyi semahu2nya!
2) count my blessing; my friends and family!
3) hope; too many hopes dan harap semua yang dapat menjadi kenyataan.
4) eats a lot of ice cream; haha! tidak berdiet langsung. maka, badan makin comel. lalalala
5) smile at strangers; aaa..ini yang masih saya cuba mahu buat. saya memang suka senyum,tapi pada orang yang saya kenal ja. utk yang tidak kenal, nnt saya cuba :)
6) keep learning; saya memang antara yang paling lemah kepala hotak dalam kelas. so, harus keep learning untuk lebih berjaya. yeahhh!
7) laugh; sekarang ketawa dah memang berlebih, jadi mahu kasi lebih2 lagi ni. biar pacaaaahhh dunia
8) love; hee..will always love everyone. including my family, friends, and .........

boring;

dimulakan dengan bismillah, disudahi dengan Alhamdullilah :)
tiba2, mood nasyid menyerap ke dalam diri, maybe sebab tengah update blog sambil berdiri dan menghadap ke tingkap ;p okay, nothing really happened in my life today.
PAGI.
bangun jam 630 pagi. bergegas mandi pakai baju kuliah and get ready pergi sarapan. pastu ada exam Seni Dalam Pendidikan.aaa..mengantuk gila dalam dewan. dah la aircond kuat gila, memang feel tidur tu banyak.jawab dalam masa 45 minit, dan selebihnya saya tidur.after exam, pergi medan selera, tapau makanan, dan sampai bilik, sambung tidur lagi. haha
TENGAHARI KE PETANG
tidur mati! haha :D ada banyak sms masuk pun tak dengar. orang kol pun langsung juga tidak di dengar. ngee~
MAGHRIB KE MALAM
bangun.terus mandi. dan lepak bilik TV. cari cerita yang best untuk dilayan. then, kuar makan kejap sama abang2ku. balik bilik, bergosip2 sama roomate dan madu. pastu sekarang, masih melepak di bilik sambil tgok dorang makan sandwich and peanut butter
the end. haha bosan gila en…

ngantuk giler beb;

aaaaaaaaaaaaaaaa (menguap panjang2, mulut terbuka luas, kalah2 badak) =_=' saya ngantuk berabis. asal study, saya mengantuk saja. ish, apakah diriku ini sangat tidak berunsur akademik. huhu..dalam masa beberapa minit lagi ni, saya akan melompat ke katil seperti kangaroo dan menarik selimut dengan ayu ala ala princess barbie sikit, dan melelapkan mata.
misi saya bangun jam 3 pagi.sambung study sampai ke pagi. dan habis exam, terus masuk bilik dan top up tidur saya. amacam? best tak idea saya? untuk merealisasikan misi saya ni, kekuatan mental dan fizikal harus ada. tak boleh cakap ja lebih, usaha perlu ada.
okay semua,babai ku ucapkan. tiba2 ku rindu mahu online facebook,tapi malas lah, nada juga tu yang best kali berlaku disana.

new born baby; Madu.

my new baby :)
perkenalkan nama ikan saya: Madu!

HAHA..kenapa madu? begini ceritanya.balik dari kelas PSV tadi, singgah medan selera kejap, kasi teman kawan2 makan. but then, memandangkan nasi goreng dorang lambat di masak, saya dan wanti (my madu pura2) pun balik lah ke asrama.

on the way, balik asrama, tengok2 di padang, ada mini olahraga yang dianjurkan oleh KPLI Jun 2010. pastu, jalan2 lagi, limpas Blok Dahlia, dan time tu KPLI B&K Januari 2010 buat kempen 3R. so, kitorang pun singgah kejap, jawab soal selidik.

dalam menjawab soal selidik tu heran juga, ada ikan dalam baldi. eh, ini untuk apa ni? so tanya dengan kakak kpli tu dan dia ckap kalau berjaya ambil tu ikan, kami dapat bela. so, yeah! saya berjaya menangkap ikan itu dengan tangan sendiri. haha ini bohong! saya tangkap guna jaring.

dan sekarang, ikan itu ada di dalam bilik saya. berada di dalam bekas botol mineral. haha amcam? best tak habitat ikan kecil ni. so, saya dan wanti dah decide, untuk gilir2 jaga ni ikan, malam ni…

ole ole dari key el;

situasi berlaku di kelas PSV petang tadi, Encik A ada sudah di dalam kelas. dan menunggu ketibaan jejaka kelas kami yang lambat 5 minit. then, tiba2, 3 orang jejaka masuk dengan penuh bergaya dan seksi haha
jejaka pertama, Amirul yang segak dan bergaya, jejaka kedua, Jeffrey yang macho dan seksi, dan yang ditunggu2, Luqman yang membawa ole2 dari kuala lumpur
hahahahahah!! memang paling ditunggu si Luqman la harini.masuk saja kelas, macam biasa, pembelajaran dimulakan. luqman keluarkan kek pisang, dan sepantas kilat semua mata tertumpu ke arah luqman dan kek pisangnya. sedangkan Encik A dihadapan sangat khusyuk memberikan penerangan.
selepas kek pisang berjaya di pass ke seluruh kelas, Luqman keluarkan lagi roti untuk setiap seorang. dan semua berebut untuk mengambil roti yang berperisa coklat. dan daku of course, pilih jagung. dan kali ni terkantoi dengan Encik A,sebab mulut kami semuanya bising berebutkan roti. haha
luckily, Encik A tidak marah walaupun proses P&Pnya diganggu dengan …

noon stories;

selamat tengahari kepada semua pembaca ku yang sihat dan ceria. ngee~ sudah lunch ka kamurang? sudah mandi ka kamurang? okay, saya dengan bangganya mengatakan saya berada di LIBRARY. saya sedang belajar sekarang ni, sebab besok kan exam. memandangkan saya calon pelajar yang paling cemerlang di IPG Kampus Tawau, makanya ilmu di dada harus cukup. okeh, titik. ini penipuan.
saya belajar? haha.. maybe ada beberapa paper ja kot saya belajar, itu pun kalau bukan bberapa jam lagi exam, manada lah saya baca buku.memang tidak bermoral perangai saya ni.saya bangun2 tadi, terus pergi sterika baju batik, dan sambung tidur =_=' wtf! haha then, tiba2 bangun lagi dengan mengejut, terus mandi, pakai baju, kemas beg, terus pergi medan selera, haha lapar punya pasal.
pastu, pergi binding semua assignment, pergi HEP untuk minta kelulusan kertaskerja, then pergi bilik Encik A, hantar assignment,dan jumpa Encik I di library urusan untuk Minggu Gerko, dan sekarang berada di depan laptop,tulis2 entry blog…

tengah malam ku bersandiwara;

12.45 tengah malam. apa kes aku masih belum tidur? kalau nak awet muda, agak harus tidur awal. dush2x! blah la ko zatie, sejak bila jua ko ni tidur awal ;p apatah lagi bangun awal, pernah meh dikau melakukan hal sedemikian? ngee~

saya nak bangga diri sikit malam ni, kawan2, saya sudah kasi siap 4 asaimen, 1 isl, 1 kertas kerja lawatan muhibah. amacam? rajin tak? haha kepala hotak dikau berjambul. ini bukan rajin, ini gara2 terpaksa. classmate ko smua sudah hntr tu asaimen dari minggu lepas lagi, kau baru mahu hantar esok? ;p ;p ;p ohoho,kalau bukan saya takut sama Encik A yang akan masuk kelas esok petang, maybe asaimen saya masih lagi belum siap. apa nak jadi dengan ko ni zatie, cakap mahu jadi CIKGU yang terbilang, gemilang, cemerlang, dan harus temberang!

pasni,saya nak beradu. sebab nak simpan tenaga esok, entah untuk apa. haha! eh, satu ni nak share, about kes saya deactivate akaun facebook saya kan, ada ba ni sorang classmate saya, merangkap bestfriend saya, dan merangkap madu say…

deactive myself;

saya deactivated akaun facebook saya. saya perlukan masa untuk diri saya. ada banyak hal yang menganggu fikiran saya setiap kali saya online. jadi, untuk tidak semakkan fikiran, saya buat keputusan untuk deactivated sampai la saya bersedia.
I need space and time for myself =(

Takwin Persekolahan 2011;

sesi persekolahan 2010 pun belum habis,saya dah sibuk2 dengan 2011. eh, biarlah. dapat juga plan nak bercuti kemana-mana kalau dapat tahu takwim awal kan, naa..kamurang, mari saya share ni tarikh2,in case ada yang belum taw.
Penggal Cuti dan Hari Persekolahan

I
Hari Persekolahan 03.01.2011---> 31.01.2011
Hari Persekolahan 01.02.2011---> 28.02.2011
Hari Persekolahan 01.03.2011---> 11.03.2011
Cuti Pertengahan Penggal 12.03.2011---> 20.03.2011
Hari Persekolahan 21.03.2011---> 31.03.2011
Hari Persekolahan 01.04.2011---> 30.04.2011
Hari Persekolahan 01.05.2011 --->27.05.2011
Cuti Pertengahan Tahun 28.05.2011 --->12.06.2011

II
Hari Persekolahan 13.06.2011---> 30.06.2011
Hari Persekolahan 01.07.2011---> 31.07.2011
Hari Persekolahan 01.08.2011---> 26.08.2011
Cuti Pertengahan Penggal ke II 27.08.2011---> 04.09.2011
Hari Persekolahan 05.09.2011 --->30.09.2011
Hari Persekolahan …

sunshine in the morning;

woots..wooots..Selamat Pagi.awal tak saya bangun? haha! kalau hari ahad selalu saya bangun memang selepas jam 10 pagi, tapi harini memang tak boleh nak beradu lama2, sebab kena pergi kelas. maybe dari pagi sampai ke malam. kami sekelas semua ada macroteaching harini. so, wish the best lucks for us :)

my BBM yang akan menjadi perisai dapat markah lebih harini ;p
bangun awal pagi, memang tak sah kalau tak online dan tak layan twitter.
milk and cookies for breakfast.tapi until now, cookies tu belum kena makan lagi.hihi
and of course, layan TV lagi. haha, dan saya menghabiskan malam saya dan tidur di blik tv. memang tak sanggup lagi balik bilik lepas tengok filem Casanova tue. so, sy dan nurul tidur sampai pagi la d blik tv yang lebih sejuk dari my own room hihi

tension,maybe;

it's 1.11 o'clock in the morning,and here I am at Bilik Rekreasi Wisma Mawar. tengok filem Casanova with nurul. gah, i really cannot sleep right now.dari petang, saya bertungkus lumus menyiapkan segala kelengkapan from editing my rph, buat BBM, and buat macam2. haha belum lagi praktikum betul2,sudah saya rasa the tension berabis.
saya langsung tiada mood mahu makan dari tadi.dan sekarang sangat lapar yang tidak terkata. mata sangat kuyu tapi otak tidak boleh berhenti berfikir dan membuatkan saya penat tapi tidak boleh tidur. huhu.. saya mesti cukup tidur supaya jam 730 pagi nanti sampai ke petang, saya dapat bertahan dengan makroteaching kami.
yeap,kelas major kami pada hari ahad. dari pagi maybe sampai ke malam. untuk menghabiskan makroteaching saja. sangat tekanan sebab banyak lagi tugasan,tapi apa boleh buat, kalau bukan pagi nanti, bila lagi waktu yang paling sesuai,kan?
okay, sambung tengok filem ni sampai lah tertidur kot =_='

i don't need a parachute;

I don't tell anyone about the way you hold my hand Don't tell anyone about the things that we have planned Won't tell anybody how you turn my world around Won't tell anyone how your voice is my favourite sound
potongan dari lagu Cheryl Cole-Parachute. lagu boleh tahan, catchy juga. lirik pun best juga. tapi itu pun ada beberapa potongan lirik ja yang saya suka. boleh jadi halwa telinga untuk saya pada petang ini.
semalam, tidur dalam jam 5 pagi. sempat lagi bincang RPH dengan roomate dan rachel. sekali printer tak bagi kerjasama langsung. habis ink la pula dikala assignment kami sedang menggunung :-/ kecewanya saya tidak terkata, dah la lambat tidur, dalam jam 1 pagi sempat lagi latihan kebakaran. adoiiii~
nasib baik kelas tadi, petang baru mula. happy eh! dapat la juga top up tidur sikit. datang kelas En X, dengan assignment yang tidak siap. belum binding lagi. hoho..memang sejak dua menjak ni saya rasa dunia saya betul2 upside down.
stress jangan cakap lah, saya simpan saj…

kepenatan minda dan badan;

tengah malam. saya masih lagi berdepan dengan laptop. dan mungkin semua classmate saya juga begitu. dalam masa beberapa jam sahaja lagi, kami ada beberapa assignment yang perlu dihantar.
1) Laporan PBS 2) ISL PSV 3) Pembetulan KKP semester lalu 4) RPH dan KKP PSV 5) Tugasan ELE 6) Makroteaching SDP (khas untuk saya, seri dan rachel)
dan semuanya harus selesai dalam beberapa jam sahaja. saya baru siap separuh dari assignment ini. dan sudah pasti memang tidak akan tidur untuk sepanjang malam ni. dan tenaga saya sudah tiada sekarang ini. esok dah la kelas sampai petang, malam saya ada pula raptai untuk sambutan hari raya =_='
huhu..saya sangat memerlukan bateri tambahan untuk badan saya. roomate saya juga nampaknya dalam stress yang memuncak sebab sekarang pasang lagu rock2 habis. dan rasanya saya kejap lagi, mahu ke bilik classmate yang lain, mencari tenaga dulu.
wish me luck for today. harap2 saya tidak pengsan! haha duii..macam tidak biasa stay up. memang kalau buat assignment, bikin meng…

beautiful confession;

malam ini saya rindu kamu. eh, bukan malam ni saja. tapi semalam, malam ni,esok malam dan selamanya.
cis, ku jiwang malam ni gara2 assignment yang memuntahkan =_='

saya suka menonton SINETRON;

ya. saya sangat suka tengok sinetron. di kala semua orang bertungkus lumus buat assignment, saya angkat beg, laptop dan juga bantal ke bilik TV. dan tidak dilupakan membawa sepaket white coffee sebagai kekuatan saya supaya tidak tidur dari melihat sinetron.
temujanji sinetron saya bermula jam 2. cerita Safa dan Marwah dan disambung dengan Cahaya. tidak boleh miss, okay! assignment saya masih lagi berlambak tapi untuk lepas dari tengok sinetron, it's a NO for now.
menonton sinetron buat emosi saya turun dan naik. kejap saya marah, kejap saya ketawa, kejap lagi saya bersedih. semuanya sendirian. macam orang gila pun ada juga ni. tapi, saya sebenarnya malas mahu tension2 bah fikir semua assignment yang memang banyak gila tu.
kenapa ya, sinetron ini seperti dadah buat saya? sedangkan banyak bah jalan ceritanya yang tidak logik. saya sendiri pun kadang kala blurr tiba2 jalan cerita nya menjadi sangat drastik dan sadis. heroin pasti akan mendapat masalah seperti sudah jatuh ditimpa tangga…

12 randoms question for tonight;

dengan bangganya saya sudah siap satu assignment, yeaahhh!! clap clap hands everyone. jarang ni saya rajin. selalunya saya malas2. online facebook, karaoke la d blik, berjoget lambak kadang2, kemas2 bilik, kemas2 bilik orang, singgah bilik orang, gossip sikit2 sambil curi makanan orang and so much more! haha okay, hentikan ayat merepek.
dalam saya meronda blog kawan2, saya jumpa tag ni dari blog si wantanho,sila klik nama wantanho untuk menziarahi blog beliau. hehe... mari menjawab tag ini;
1. ringtone utama d henpon kamu? = kalau sms; lagu Band Aid dari Pixie Lott dan kalau orang call; Kalau Cinta dari Aliff Aziz dan Joanna
2. Apa kamu buat tengah malam tadi? =tengah malam semalam? saya sudah dibuai mimpi. sebab before tidur, ada krisis sedikit, dan nada mood terus pergi tidur. haha buruk perangai.
3. orang terakhir bersama kamu semalam? = my roomate lah. hehe time saya mahu tidur tu, masih lagi dia buat assignment, then terjaga dari tidur kejap, sebab banyak betul nyamuk dan kepanasan, say…

take a deep breath, guys;

semua orang nampaknya dalam keadaan mood dan stress yang memuncak. kerja punya main banyak perlu disiapkan. dateline assignment esok, lusa atau maybe sudah berlalu.dan kerja itu masih lagi dalam kuantiti yang banyak dan tidak tahu bagaimana cara nak menyiapkannya.
bukan anda sahaja yang lalui seperti itu, saya juga! tapi saya malas nak fikir all those thing. sebab saya tahu kalau difikir, tambah stress, maka kerja makin lama makin tak siap. kerja saya juga bertimbun banyaknya. esok saja saya perlu hantar satu KKBI dan saya ada satu makroteaching.
lusa,laporan PBS, KKBI PSV, dan juga ISL.dan tulat, saya kena uruskan sambutan Hari Raya peringkat kampus. dan kini, saya masih lagi boleh tersenyum, gembira bersama rakan, dan juga online facebook, malah saya masih boleh lagi update blog saya.
it's not about how many works we have, but it's how we manage and survive to finish all those assignment. take a deep breath,fellow!
seringkali sekarang ini, soalan yang bertubi2 kedengaran di tel…

ku ingin milky tea bah~!;

baru bangun dari tidur yang lena.cis, kalau bukan kerana mimpi itu,tak lah saya terjaga ni. mesti akan sambung tidur lagi sampai ke isyak dan bakal menjadi seorang perempuan yang kuat tidur sampai siang atau malam tidak dapat dibezakan lagi. ahaks!
bangun2 ni, terus pergi buka laptop.bukan pergi cuci muka dulu ka, minum sky juice dulu ka, terus2 cek facebook. grr, facebook sangat menggiankan! lepas tersedar sikit, barulah berjalan terkedek2 ke tandas, cuci muka, agar lebih berseri2 dan ayu, haha pastu baru pergi cari air mineral. cari sisir saya yang pink ni, hilang pula di bilik. gahhhhh!! sejak dua menjak ni asyik hilang barang ba d blik,yang hilang pun macam sisir, gunting, cutter.
okay, apa sebenarnya motif entri saya pada petang ini? jawapannya, SAYA TIADA MOTIF :D
terasa nak update, jadi saya update secara random jer.sebenarnya, saya teringin nak minum milky tea atau anything yang ice shake ni. entah la kenapa, tapi itu yang saya rasakan dari lubuk hati saya yang terdalam ini. saya …

layan mood petang;

Wisma Alamanda Open House;

well, today, bangun pagi dalam seawal jam 4 pagi (dush2x, ini tipu) sebab saya bangun lebih awal dalam jam 10 pagi. haha itu pun lepas roomate kasi bangun dan bagitahu en ismail panggil pergi wisma alamanda open house.
check handphone, ada 3 misscall dari Amirah. call balik dari suara yang agak sexy (bluweeeekkk, muntah membaca!) dan dia gitau perlu ke rumah nya dalam jam 12. okay, saya tgok jam baru pukul 10. so, sambung berguling2 di atas katil sambil bersms saja. memang sangat malas tahap gaban mahu get up cepat2 dari katil.
setengah jam berguling2 di atas katil, pergi buka laptop, cek komen2 dari peminat, haha pastu meronda2 blog orang, jadi stalker dari profile fb, dan so much more. dalam jam 11 lebih gitu, barulah saya terkedek2 pergi mandi.haha siap mandi, pakai baju, mira turun dan sudah siap. OMG, terpaksa la cepat2 pakai mekap sikit dan pakai tudung.
okay, hentikan bebelan dan cakap2 yang merapu tadi, so let's the picture yang cakap lebih;
kuih raya, dan pencuci mulut
makanan…

the best camping ever;

baru balik dari camping petang tadi, dan saya sekarang ini sangat mengantuk. entah lah, padahal semua aktiviti pengakap mostly dengar ceramah ja. mahu cakap penat, double penat lagi ikut Bina Insan Guru. tapi sepanjang perkhemahan tu, saya asyik menahan mata saya untuk tidak tertidur. belum lagi, saya terpaksa bertarung dengan demam saya yang tiba2.
apakah jadahnya saya boleh mengigil kesejukan? then dalam beberapa minit, kembali normal. pastu esok pagi, demam makin teruk. badan pun panas, dan sangat sejuk. smua orang masuk dewan dengar ceramah, saya menahan kesejukan dan cuba berehat sebaik mungkin sebab pada malam nya saya harus berlakon dan in charge bahagian persembahan kebudayaan. lucky me, dalam masa beberapa jam, saya dah kembali okay, weird la juga skit, tapi it's happened to me during this scout camping.
okay, mata dah mengantuk da ni. upload gambar skit jak. sebab mostly dah upload semua gambar kat facebook. so, pilih beberapa gambar, sebab gambar2 tu ada nak share storie…