Skip to main content

dua puluh dua oktober;

diari kehidupan ku yang tidak se-berapa untuk hari ini.

8.30pagi; bangun terkejut. haha ya la,plan mahu bangun jam 7 pagi. sebab mahu kasi siap backdrop dewan. sekali terlajak. apa bole buat la

9.30pagi; sampai di Medan Selera beli kuih sama nescafe. then terus ke HEP untuk urusan kertas kerja ku yang tak pandai lah siap2 ni. ish!

11.30pagi; balik semula ke asrama. dan berehat2 kejap

2.00petang; makan tengahari sama wanti, dan pergi ke dewan

3.00petang; kena call miss fizah sebab lupa hantar kertas kerja p unit kewangan. so, apa lagi, lari sepantas kilat ke admin. sampai admin, tinggal lagi surat d dewan, lari lah ulang alik jadinya

4.30petang; start raptai sama wandy untuk MC malam kebudayaan

5.30petang; karaoke2 kejap dalam dewan sama Yusmail

7.30malam; berjalan kaki sama wandy, then sparuh perjalanan encik amin kasi tumpang kami sampai ke dewan. test suara depan beliau dulu, then ambil tapau di medan. yeah! makan free

8.30malam; dup dap dup dap, nervous gila ni! aaaaa...nasib baik dapat juga menjadi MC yang baik walaupun ada salah sikit di sana dan sini.

10.30malam; habis event, terus pergi latihan kawad roomate, abang2ku, dan kawan2 kelas sains. tengok2 sambil gosip2 sama si ain dan juga tidak dilupakan si abang zaidi

12.00tengahmalam; berjalan kaki melintas padang menuju ke asrama

12.30tengahmalam (sekarang!); patut tidur atau tidak? haha bodohnya pemikiran ku ni. ba tidur la ni.babai kamurang!

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…