Skip to main content

noon stories;

selamat tengahari kepada semua pembaca ku yang sihat dan ceria. ngee~ sudah lunch ka kamurang? sudah mandi ka kamurang? okay, saya dengan bangganya mengatakan saya berada di LIBRARY. saya sedang belajar sekarang ni, sebab besok kan exam. memandangkan saya calon pelajar yang paling cemerlang di IPG Kampus Tawau, makanya ilmu di dada harus cukup. okeh, titik. ini penipuan.

saya belajar? haha.. maybe ada beberapa paper ja kot saya belajar, itu pun kalau bukan bberapa jam lagi exam, manada lah saya baca buku.memang tidak bermoral perangai saya ni.saya bangun2 tadi, terus pergi sterika baju batik, dan sambung tidur =_=' wtf! haha then, tiba2 bangun lagi dengan mengejut, terus mandi, pakai baju, kemas beg, terus pergi medan selera, haha lapar punya pasal.

pastu, pergi binding semua assignment, pergi HEP untuk minta kelulusan kertaskerja, then pergi bilik Encik A, hantar assignment,dan jumpa Encik I di library urusan untuk Minggu Gerko, dan sekarang berada di depan laptop,tulis2 entry blog sambil cari maklumat sikit2 seja untuk exam.

kalau anda mencari isi penting untuk entri kali ini, memang tiada. haha..ini entri merapu sikit sebab saya kan dah deactivate tu akaun facebook. jadi tempat bermain terbaru adalah blogspot! mahu buka twitter pun, line punya lah laju sampai berjam2 twitter lum dapat loading.

saya sedang melancarkan misi diet kepada diri sendiri. makan tetap makan,tapi dalam kuantiti yang kurang. ye lah tu ko diet, bukan semalam punya semalam, kau makan kek blackforest secret recipe ka? haha..hancur diet ku time tu.

okay, silalah jamu mata anda melihat daku =)

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …