Skip to main content

definisi lalat mengikut einstien;

salam kabare! :)

sila google perkataan kabare kalau nak tahu ertinya, pastu tell me aa..sebab saya pun tak tahu what is the real definition of kabare? speaking london dah I taw. isi pelajaran entri kali ini adalah betapa aku membenci lalat yang terbang ke sana ke mari tanpa segan silu.

OKAYYYYYYYYYYYY..PFFFFFTTTTTTTTTTT!!!
mengamuk tahap dewa dewi dah ni.

saya pelik betul dengan bilik ni. semalam dikunjungi serangga hitam yang kecik2 cili padi, kalau mengigit sangat sakit, tapi banyak dalam bilik! then tengahari ni, buka ja tingkap, menyerbu semua lalat. hey you, saya tahu lah saya tak pakai perfume mahal, tapi saya dah mandi okay. yang kau lalat nak terbang2 ni, nak pi bertenggek di laptop saya yang kecik lagi menawan ni apahal? tell me what's your problem.

eh, kejap2x...apahal bila saya tengah tulis entri ni, terus lalat semua dah hilang dan tiada lagi di bilik ni? misteri sungguh. agak menakutkan. adakah lalat di balung ini pandai membaca? hmmm..biarlah lalat2 tu hilang, yang penting dunia ku aman tanpa gangguan ;p

tiba2 ingat satu baris ayat dari one of my classmate, patricia. if ada yang tanya soalan, she will answer like this;

"tanyalah sama lalat"

then, disebabkan baris ayat tu, saya ada buat sebuah lagu, yang best juga, kalau boring2, konfirm saya akan nyanyi.

tanya sama lalat,
siapa paling seksi,
nanti jawab lalat
teja yang seksi.

adaptasi lagu: TANYA SAMA POKOK

okay, babai kamurang. saya mahu berlari ke bilik tv dulu ni. terlepas sudah beberapa minit rancangan tv kegemaran untuk yang suka bergosip2 liar ni, MELODI :D

Comments

Donghaeonew said…
Haha kak..
kat skolah kmi pun ckap camatu..
tpi dorang kta..
tanya lh lalat.
tpi yg mulakan org bukan islam.tulah klau dia sebut lucu..sbb dia kadazan kn haha..

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …