Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013

Tutup buku lama;

kita tidak akan pernah menghargai sesuatu, sehingga ianya hilang dari pandangan mata kita.
tapi, sebenarnya kita tidak tahu benda itu akan hilang dari pandangan, and thats why we take for granted.
seperti air paip yang bersih. 
kalau di rumah, mandi, air melimpah ruah. tak tutup paip langsung walaupun ketika itu tengah gosok2 kepala waktu syampu.
bila sekarang, tiada air bersih hanyalah air hujan, baru rasa emasnya air paip itu.  sehinggakan asal turun Miri jumpa air paip, sangat menikmati mandi sampai tak nak keluar.
actually apa yang aku cakap ini cuma satu perumpamaan.
ada maksud tersirat aku nak sampaikan.
tapi, biarlah.
benda dah berlalu. dan aku sendiri dah move on.
miss me when I'm gone. Thank You.

Kuala Lumpur: Our Crazy Trip!

haih la tajuk gempak semacam. sejauh mana crazynya itu rasanya hanya digambarkan oleh aku dan Erma. trip kami ke KL xda lah aku rancang sgt pun. masa bday aku 14 ogos lalu, aku mcm biasa buat rutin harian di internet untuk buka laman web airasia. cek2 hrga miri to kl, sibu to kl return RM78. tak payah banyak fikir, terus lah aku call sapa2 yg tgh online dan ajak pegi. hahaha
then dua destinasi wajib saja perlu kami pergi iaitu Jalan Tar & Berjaya Times Square. tmpt lain tu kalo sempat baru pergi. 
sampai KL pada hari sabtu around 1 pagi then kami lepak surau kejap untuk tidur dan dalam 330 pagi gitu Aunty aku ambl kami bawa balik rumah. so ada juga la tidur dan mandi before jalan.
memang liat nak bangun tp dek memikir excited mau jalan tu, alahai terus bah bersiap2. then makan nasi lemak di Bangi and ambl KTM turun stesen Bank Negara 
 dan dalam ktm confirm lah berdiri satu jam hahahaha gila. kalau tmpt lain suru berdiri konfem dah merungut. yg ini, i okay ajee.

bak kata Erma, dalam lr…

I love being Independent!;

haih. lately life sangat hectic. adaptasi dalam dunia pekerjaan sebagai guru, memang cabaran sikit. aku memang suka busy-kan diri since IPG, but then bila busy itu dua kali ganda, tak cukup tangan jadinya. apa lagi, bila kau perlu belajar dulu how to deal with it, how to handle it, aigo, memang semua jadi lambat. lama kelamaan, I guess, semua akan jadi normal, and okay. perlukan sedikit masa lagi kot.
and bila aku dah berada di era pekerjaan hidup aku, aku sedar, aku berubah. aku lebih suka buat kerja sendiri. and also, keputusan yang aku buat, kebanyakkan aku fikir sendiri. aku memang jarang tanya pendapat orang including my family and also encik boyfie. buat ni, then baru bagitau. sebab ada beberapa perkara dalam hidup ini, kita yang fikir keputusan tu. rather than, asking people opinion, lepastu dorang akan bagi banyak tip and idea, which is, semua pun berdasarkan pengalaman diri mereka sendiri.
even kalau balik dari kerja, aku mandi, makan, and tutup pintu bilik. aku menikmati hi…

sekejap;

macam biasa update blog kejap ada kejap tidak. haiyo. line sekolah block aku untuk upload gambar. so, hanya ada ayat ayat mengarut saja dapat ku tatapkan disini untuk kalian.
life as a teacher was HELL GREAT! haha!
and one thing to share; 'sangat perlu ada adaptasi dengan cepat cara hidup orang bekerja dan cara hidup orang sekeliling'
trust me.