Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

Belated Teacher's Day Wishes;

HAPPY BELATED TEACHER'S DAY
haha kesian wish lambat tiga hari. almaklumlah kehidupan bersosial hanya tertumpu dengan Facebook dan Instagram semata. blog umpana anak tiri yang kejap ingat, kejap lupa. ni kalau aku jadi mak tiri, sah sah anak tiri aku terabai miaahahahaha!
walaupun aku tak dapat interim seperti rakan lain, tapi aku dapat merasa diraikan Hari Guru itu ditempat aku bertugas sebagai guru KGSK. dapat juga hadiah, dapat makan kek, and plus dapat makan ambuyat since kakak kantin tu spend makan ambuyat untuk semua guru guru.
aku tak lah dapat hadiah banyak sangat. hanya beberapa semua dari murid aku ajar Pendidikan Moral. lagipun aku tak kisah pun banyak ka tidak, yang penting pada ketika itu, di hari itu, aku teringat jasa jasa guru aku yang mendidik aku sehingga lah aku menjadi seperti mereka ketika ini.
orang kata memberi itu lebih manis rasanya, dari menerima.
aku tak ada hadiah nak kirimkan kepada para guru dan para pensyarah aku. cukup hanya satu sms aku hantarkan k…

on the way to be Cacing Buku;

holla!
daku bersiaran langsung dari sekolah. miahahaha since minggu ni adalah minggu exam, jadi memang banyak masa free aku. most of the time, aku melepak, main game, termenung tak kurang juga melopong sendirian. haha! 
sejak daku di rumah saja selama berbulan lamanya, aku sudah menjumpai hobi baru. eh. tak juga baru since memang dari kecil aku suka baca buku. cuma masuk sekolah, aku malas membaca. banyak benda lain aku buat. 
every week, aku akan pinjam sekurang-kurangnya enam buah buku. tak kisah lah bahasa apa (walhal aku baca dua bahasa saja pun) dan bahan bacaan aku mostly pasal psikologi. novel aku jarang baca. aku suka baca real stories. sebab dari real stories kita akan belajar macam-macam.
cara untuk hadapi masalah, cara untuk ubah pemikiran kita, which is mengubah diri kita, menjadi lebih baik dari yang semalam.
minggu ni akan berazam menghabiskan buku sebanyak 6 buah. then boleh kasi balik ke library, pinjam buku baru. and plus,baca buku sambil jaga exam, memang mengurangk…

to my mom, Azizah Salleh;

sepanjang minggu lalu, untuk subjek PM, aku minta murid aku tulis kad untuk Hari Ibu. mereka semua excited. and sweet juga ayat dorang untuk mama dorang. aku terfikir juga nak buat kad, cuma asal aku nak tulis dah tak ada idea. I wish I was a kid ;(
I don't have any fancy word, but I will always love you mama! apa lagi dah meningkat umur macamni, makin kita sedar, kenapa dia suruh buat macamni, kenapa ini tak boleh, kenapa ini, kenapa itu. and above all, apa pun yang mama buat, aku akan support. because she is my mom! so, anyone who yang buat my mama sedih or nangis, aku sendiri akan delete orang tu dalam hidup aku. I don't care of anyone else now, as long as my mom happy, I will be happy.
lagipun gambar ni, memang describe mama sangat.
1) my pet name kat rumah Nana. haha my lil sis Zana. so, my mom akan lebih suka panggil kami dengan macamni "NAAAAAAAAAAAAAA!" so, aku dan zana akan sahut selalu, napa mak? haha sebab tak tahu siapa kena panggil sebenarnya kan.
2) ye…

jumaat yang malu malu miow!;

holaaa!
haih tahun ni aku agak liat gila nak update blog. liat seliatnya sehingga entri tahun ini baru berapa je. walhal tahun lalu, hebat gila update sana sini. the reason why adalah, aku dah gila aktif kat Instagram. bangun tidur, buka insta, balik sekolah buka insta, sebelum tidur pun sama. lagi addict dari facebook tu. haha
menjadi seorang guru, memang hell fun! apa lagi kalau murid semua behave, dengar cakap, and mahu study, and paling penting semua pun comel. rasa nak cubit pipi dorang, tapi kena sabar. haha! nnt merah pula, mak dia datang sekolah marah sebab kita menyeksa anak dia. mau x mati kutu disitu
balik dari sekolah tadi, mama masakkan nasi lemak. weehooo! inilah keseronokkan kerja dekat negeri sendiri ni. masih dapat menikmati segala galanya dengan indah. balik rumah ada makanan, ke sekolah ada sarapan lagi, siap bawa bekal. dah macam budak sekolah ni.
okbye. till the next entry.
doakan i rajin update blog hari hari ah.

loving my job;

i love kids! and that's why, I love being a teacher
=)

here and there;

hello!
i'm back. haih malas tau janji janji aktif blogging,tapi kembali senyap.masa zaman kampus dulu, rajin gila update blog.even isu tak penting pun update juga.
sejak ada instagram, facebook pun dah ramai join, game aku yang memerlukan komitmen 100%. haha! sukar gila untuk aku buka blog dan catat kehidupan aku.
right now, aku jadi guru ganti lagi. sambil tunggu tarikh posting yang tak kunjung tiba ini. mengajar di sekolah rendah, for me, sangat less pressure. marah marah pun, lepas tu boleh happy balik. sebab murid murid sangat cute and adorable! *rasa nak cubit2 pipi, tapi dek memikir budak zaman sekarang ni manja gila, simpan dalam hati*
sila doakan aku akan sentiasa bersabar tunggu waktu posting. and, hey, KONVOKESYEN aku end of this month!
teeeeeeeeeeeeeeheeeeeeeeeee