Skip to main content

to my mom, Azizah Salleh;


sepanjang minggu lalu, untuk subjek PM, aku minta murid aku tulis kad untuk Hari Ibu. mereka semua excited. and sweet juga ayat dorang untuk mama dorang. aku terfikir juga nak buat kad, cuma asal aku nak tulis dah tak ada idea. I wish I was a kid ;(

I don't have any fancy word, but I will always love you mama! apa lagi dah meningkat umur macamni, makin kita sedar, kenapa dia suruh buat macamni, kenapa ini tak boleh, kenapa ini, kenapa itu. and above all, apa pun yang mama buat, aku akan support. because she is my mom! so, anyone who yang buat my mama sedih or nangis, aku sendiri akan delete orang tu dalam hidup aku. I don't care of anyone else now, as long as my mom happy, I will be happy.

lagipun gambar ni, memang describe mama sangat.

1) my pet name kat rumah Nana. haha my lil sis Zana. so, my mom akan lebih suka panggil kami dengan macamni "NAAAAAAAAAAAAAA!" so, aku dan zana akan sahut selalu, napa mak? haha sebab tak tahu siapa kena panggil sebenarnya kan.

2) yes, she nags a lot! gila gila banyak. hahahahaha semua orang dirumah akan kena nag. termasuk kura kura kami. haha atas sebab apa di nag? banyak benda. tapi telinga tebal macam aku, dah tak makan saman dah

3) kalau mama packing, dalam satu beg segalanya muat. gila lah. kalau tak muat tambah lagi beg lain. ni nak pergi konvo end of this month, aku tak tahu berapa jenis beg la yang akan ada. dan berapa berat lah beg itu haha

4) dulu masa ada kereta, cakap jer dengan mama nak ke mana. mama will send me. haha! 

5) and pasal masak jangan cakap lah. terkini; i minta mama buatkan patty burger. tunggu 3 hari boleh lah bakar dan makan. yeaaaaaaayy. best tau, makan hari2 sedap. i tell you. sebab tu i makin hari makin comel gitu.


and finally,
SELAMAT HARI IBU to my mom Azizah Salleh 
=)
I love you mama

and ohh, aku baru tag mama dekat facebook gambar ni, dan mama cakap "kau fikir mama kartun kah nana?" HUAHUAHUA 

Comments

Popular posts from this blog

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Asrama Terbuka IPG Kampus Tawau;

last week, kampus kami mengadakan Program Asrama Terbuka. which is antara program yang julung kali diadakan sepanjang aku 4 tahun berada di kampus ni. pengisian program ni adalah melawat bilik kawan anda, tak kisah girls or boys, makan-makan, and so much more. just let the picture talk =)
maybe next year boleh buat lagi, haha cuma if di buat lagi, i will lock my room. haha =p