Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011

mimpi ular;

lately asyik mimpi ular, macam kelmarin, aku bermimpi ular tedung yang sedang berusaha untuk mematuk aku. sebulan yang lalu, aku bermimpi didatangi ular pelbagai jenis warna, dan ada beberapa kali aku punya mimpi hanya didatangani ular. serius, mimpi ular bukan suatu yang aku banggakan, malahan aku takut dengan mimpi tersebut. so, time study2 begini, aku check di google apa maksudnya, and I found this;
Katanya, kalau saat tidur malam kita diusik oleh mimpi bertemu ular, berarti akan ada jodoh yang datang. Kalau ular itSample Imageu menggigit atau melilit, berarti jodohnya sudah dekat. Sebentar lagi jodoh itu akan datang melamar. Asyik ya. Terus kalau dikejar, katanya kita lagi dikejar-kejar oleh jodoh kita yang entah dimana. Mungkin sebentar lagi dia juga akan menyatakan kesediaannya datang ke rumah dengan segala kesungguhannya untuk melamar.
Nah, kalau dalam mimpi kita ternyata mampu membunuh ular, aduh kita membunuh jodoh kita donk. Alias jodoh semakin menjauh dan mungkin orang yang…

kenapalah dikau mahal;

teringin mahu balik KK guna flight,
tapi sekali check tiket, TWU-KK saja sudah rm200.
gulp.
terpaksa naik bas =_='

kalau dulu time muda-muda, tahan lagi sikit naik bas,
sekarang bila umur meningkat, macam payah betul sudah mahu bertahan,
pandai sudah pening, mahu muntah, dan ketidaksabaran mahu sampai.

urgh! 8 jam tu.
bencik.

study study study;

I'm so tired today. don't know why. wake up late in the morning but I managed to go to breakfast early as usual. then, our campus was blackout, and tell you, it was so hot, until my body sweat like hell. after two and a hour, our campus in turn back to normal. so, most of our classmate went to the library.
it's hard to study for me because I don't have any book to use as a reference. lucky me, the wi-fi is so sporting, and I can search for the information easily. and most of the notes can be found there. still a lot of things to study and to refresh, I just hope I can through this weeks before the exam start next week.

study week on the go;

kalau musim study week, for sure akan timbul isu-isu macam ni;
A: ko study ka? B: manada aku study. malas aku. A: uiii inda lama lagi paper kita B: biarlah tu. bagus pergi main game, tengok movie ka, apa ka.
Kenyataannya, dalam bilik si B lah orang paling berkakai belajar. saja trip sama kawan-kawan cakap tidak study, padahal dia juga paling awal buka buku, berkurung di bilik belajar setengah mampus. other situation lagi;
A: kau tahu ka tu apa definisi falsafah pendidikan kebangsaan? B: ermm, nda taw. nada aku belajar benda tu A: aduiii apa tu aaaaa (memikir2 cari definisi) B: *dalam hati tahu juga, cuma nemaw bagitahu*
HAHA, ini pun ada juga. dia tahu apa tu sebenarnya. tapi dia pretend yang dia tidak faham or tidak tahu. entah either dia malas mahu kasi tahu atau dia sengaja kan. and situation yang paling best adalah ini.
A: uiii kau ada ka soalan spot? B: aku teda ooo, puas aku cari, tapi tiada juga A: tak apa lah. nanti aku cari sendiri B: *dalam hati: memang aku ada, tapi nemaw bagi ko, nanti …

life in campus in never easy for me;

life is a climb, but the view is great- Miley Cyrus
sorry gambar yang aku upload sememangnya tiada kaitan dengan apa yang cuba aku cakap. I took this picture di Secret Recipe. gambar tiada meaning untuk aku sebenarnya, tapi macam best untuk di upload dan di edit dan ditambah quote. haha! sungguh, tiada unsur seni =_='
tiada siapa cakap hidup ini senang,dan rata-rata akan cakap hidup ini susah. well, kalau tak susah, macamana lah kita mahu hargai kan apa yang kita lalui. each and every moment adalah sangat penting dalam mengatur kenangan dan seterusnya akan memberikan pengajaran buat kita.
my life in my campus is not easy. even dari mula lagi, I find it so difficult. serius, aku memang culture shock, tapi bukanlah culture shock yang macam social life tu. macam aku tak dapat kasi adjust diri aku yang right now, aku bukan lagi berada di sekolah menengah. dimana kau rasa semua orang di sekeliling kau nampak baik, and best sahaja.
tapi, itu bukan jugalah penghalang aku untuk bahagia disini…

Day One; 10 things about me;

suka menangis bila bosantidak sukan sayur diletakkan dalam nasi, mee, kueyteow dan lain-lainallergik orang cantik, tapi perangai kalah pontianakreally love in photographysuka tulis mix2 english walaupun grammar tunggang terbalikdie hard fan of Hello Kittytidak banyak sahabat, tapi banyak kawansukar untuk tidur, tapi susah untuk bangun tidursuka craving makanan pada masa yang salahsuka berkurung dalam bilik sendiri sambil menyanyi2.

10 days,10 things about me;

lama sudah kan tak jawab-jawab tag ni, then blogwalking, jumpa satu tag yang best. blog si eyqa, one of my junior. so kalau kamurang boring juga, boleh lah join juga menjawab. hehe

day one : 10 things about you
day two : 10 things you love
day three : 10 things you hate
day four : 10 things you want to say to one person
day five : 10 wishes
day six : 10 items you can’t live without
day seven : 10 important people
day eight : 10 of your favourite songs
day nine : 10 ways to win your heart


day ten : 10 final words

Bittersweet of being a JPP;

this is my stories, the bittersweet of being one of the JPP;
saya bertanding untuk JPP 3 kali. can't you believe me? dan dua kali saya kalah. dan yang ketiga kali saya ikut, menang tanpa bertanding.kenapa sampai 3 kali percubaan? sebab aku sudah target sepanjang aku hidup di kampus, aku mesti akan jadi one of the JPP. don't ask me why. aku cuma mahu timba pengalaman yang sangat-sangat bergunauntuk menjadi seorang S/U yang baik, honestly, ianya sangat susah. kena uruskan fail, surat-surat, kertas kerja, update takwim, kena jumpa a lot of lecturer, kena selalu jadi floor manager and so on.event yang paling berkesan di hati aku ialah Hari Guru. sehari sebelum hari guru kami ada pertandingan debat zon sabah.dan esok pula hari guru, time tu rasanya memang kerja aku banyak gila. kami balik lewat malam, siapkan backdrop, sana juga mahu raptai, hias dewan lagi. and gara-gara hari guru, aku menjadi MC yang pertama kali. not for a formal MC, tapi informal MC. which is sangat-sangat bergu…

yesterday;

I love what happened yesterday =)

Majlis Pembubaran JPP sesi 2010/11

6 Mei 2011: officially tidak lagi menjadi Setiausaha Agung untuk Jawatankuasa Perwakilan Pelajar IPG Kampus Tawau. perasaan aku tiada. macam no feeling sikit. maybe mahu dekat-dekat bubar tu, ada certain thing aku rasa aku patut cepat2 mahu letak jawapan. komitmen aku hilang, for sure atas sebab2 banyak orang yang aku tak boleh kerja sama.tambahan lagi priorities aku more to practicum kan.
sedikit story story untuk majlis ini;
sepatutnya event ini adalah 10 Mei 2011, memandangkan pengarah tiada next week, and plus dewan mahu digunakan untuk event lain, kami terpaksa awalkan kepada 6 Mei. masa tu kena bagitahu perubahan sehari sebelum 6 Mei.  for sure, terus kelam kabut. mana lagi hari tu, baru ambil gambar kelas untuk majalah JPP, mestilah banyak kerja mahu buat untuk siapkan majalahmahu siapkan backdrop satu hal, mahu buat malam, ada event integriti, and esoknya pula ngam2 kami bubar ada pertandingan inovasi. aishhhhhhhhhh hate that situation. semua perlu fast and furiouseven semua ma…

Sayonara Night to Madam Fauziah;

seperti yang dijanjikan, aku akan update blog ni sikit demi sikit dulu okay. untuk kali ni mahu story2 pasal SAYONARA NIGHT to Madam Fauziah. dinner ni khas from UB to her sebab dia akan bersara 10 mei ini. so, kitorang kumpul duit rm12 sorang, dan each unit of UB akan buat persembahan gitu. so, enjoy the picture!
sedikit story-story pasal dinner ni;
I'm so proud dengan my pengakap sebab dah buat yang terbaik untuk persembahan kami. berlatih dalam 4-5 kali saja, kena hafal step tarian, lirik lagu lagi, everything turn out welltempat makan ada dua. satu aras bawah dan satu aras atas. sepatutnya stay bawah ba aku, jadi kurang juga persaingan ambil makanan. kalau berada di aras atas, berebut semua makan, kalau di bawah, relaks ja ni. siap ada lebih lagimost of the time aku bergerak-gerak sebab ambil gambar. so, dapat lah tengok persembahan dengan lebih dekatPengakap KPLI memang dalam jangkaan aku akan buat persembahan yang lucu, and unit yang lain akan buat performance yang memang akan…

Minum Petang;

yahooooooooo, setelah setahun setengah jadi Setiausaha kepada Jawatankuasa Perwakilan Pelajar, harini aku adalah seorang pelajar biasa ;) tiada lagi kertas kerja mahu buat, report2, takwim2, and so on berkaitan persuratan dan taip2. aku ada entri khas pasal JPP ni. tunggu yer~
ni baru saja beberapa minit aku balik dari keluar makan dengan Amira and also dua orang abang aku. makan di RNR sebagai cara untuk celebrate diri dari JPP. and plus, saja keluar makan buang buang boring kan.nothing much to said, just menempek gambar saja la



my classmates;

this is some of my classmates =) PISMP Pengajian Sosial ambilan Januari 2009

just a random stories and pictures;

Holaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. jam 1.25 pagi, masih belum tidur walaupun sangat penat. baru habis dinner UB tadi. we had so much fun. wehoooo woot woot. gambar dan cerita pasal dinner tu akan diceritakan kemudian d entri seterusnya (tunggu ada masa) kali ni cuma upload dua gambar yang aku snap snap tadi time dinner tu. ini ja aku sempat edit. 
and mahu share kegenbiraan sikit, video yang kelas kami buat, yang aku edit semua tu telah berjaya ke peringkat final. happy siot! haha tunggu lah apa keputusan. kalau menang rm200 tu, boleh terus keluar makan sama classmate di KFC ;)

10 sebab kenapa aku penat;

Phewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww (okay, mengeluh panjang!)
today, boleh aku cakap a very hectic day dan sangat memenatkan sampai sakit badan-badan aku. terkehel sana, terkehel sini, aishh ketara ba kan badan aku ni bukan badan-badan orang yang rajin bersenam =_=' dan maka dengan itu, tidak hairanlah kalau aku tergolong dalam orang yang mempunyai badan yang comel. ahaks!
1) bangun pagi, terus pergi hantar bilik Seri untuk convert video yang aku buat pergi format AVI. hukhuk video apa? unit integriri dengan kerjasama PISMP PS Jan 10, ada buat pertandingan video klip yang bertemakan guru berintegriti, so aku pun tak tahu apakah jadahnya classmate aku mahu ikut, padahal before this banyak lagi aktiviti yang wajib, mana kami ikut pun ;p depends juga lah aktiviti macamana, kalau boleh ikut dan ada bakat kunun, join lah kami tu. ambil video guna DSLR aku. sumpah, masih amatur. apa-apa pun tunggu lah keputusan esok, dapat pergi top 5 ka tidak tu video.
2) sepanjang dalam kelas, aku asyi…

craving is over, for now;

heyyyyyyyyyyyyooo! gah, the craving is over. finally, dapat juga beli murtabak jawa, even tiada abc milo, tapi kalau ganti sama milky tea sudah rasa heaven =) still belum makan lagi ni murtabak sebab perut masih kenyang makan mee hoon goreng tersedap di tawau! finally, jumpa juga meehoon yang memang taste aku.
sharing my happiness to all of you dengan mengupload dua gambar di atas. ahaks! ;p

craving for Murtabak Jawa and ABC Milo;

selama ni craving for mcDonald and cheesecake, which is di luar kemampuan aku. ya la, MCD manada di Tawau and cheesecake di secret recipe perlu guna duit yang banyak. jadi aku terfikir lebih baik craving for something yang memang aku dapat beli. macam semalam, craving nasi lalap, dan dapat juga aku makan dengan gembiranya. and today, bangun2 saja terus terbayang murtabak jawan dan abc milo. pelik kan =_='
Tawau adalah syurga makanan bagi aku. memang boleh jumpa martabak dan abc milo di mana saja, tapi rasanya sangat berbeza. paling sedap juga lah di Tawau and for sure bila habis belajar nanti, ni lah yang akan paling dirindu. even kalau bulan puasa, mesti mahu cari murtabak jawa juga. macam pengganti nasi =) so, guys, yang bukan stay di Tawau, meh sini, aku tunjukkan apakah itu makanan yang aku craving2 kan! 
dalam murtabak ini ada sayur kubis and so on. aku pun jarang selongkar apa yang ada. selalu nampak murtabak terus ngap ngap ngap tak ingat dunia. hehe lepastu lagi sedap kalau…

that's life, for sure;

now, can you count how many best friend you have?