Skip to main content

Sayonara Night to Madam Fauziah;

seperti yang dijanjikan, aku akan update blog ni sikit demi sikit dulu okay. untuk kali ni mahu story2 pasal SAYONARA NIGHT to Madam Fauziah. dinner ni khas from UB to her sebab dia akan bersara 10 mei ini. so, kitorang kumpul duit rm12 sorang, dan each unit of UB akan buat persembahan gitu. so, enjoy the picture!

meja VIP
Tempat makan VIP
MC for that night
Madam Fauziah
Persembahan Kami ;)
Hajah Masni (Pengarah), Yusmail, Me and Madam Fauziah
with my abang abang
sedikit story-story pasal dinner ni;
  • I'm so proud dengan my pengakap sebab dah buat yang terbaik untuk persembahan kami. berlatih dalam 4-5 kali saja, kena hafal step tarian, lirik lagu lagi, everything turn out well
  • tempat makan ada dua. satu aras bawah dan satu aras atas. sepatutnya stay bawah ba aku, jadi kurang juga persaingan ambil makanan. kalau berada di aras atas, berebut semua makan, kalau di bawah, relaks ja ni. siap ada lebih lagi
  • most of the time aku bergerak-gerak sebab ambil gambar. so, dapat lah tengok persembahan dengan lebih dekat
  • Pengakap KPLI memang dalam jangkaan aku akan buat persembahan yang lucu, and unit yang lain akan buat performance yang memang akan ikut tema dan teratur. semuanya aku sudah jangka. but then, semua pun best. syok lah semua persembahan malam tu
  • lucky me, sebab stay lambat sikit. sebab habis saja dinner tu, aku tak terus balik.jadi dapat lah bergambar sama Puan Pengarah dan juga Madam Fauziah =)
  • kaki ku sangat sakit malam tu, dengan badan memang punya lah sakit. aduiiiiiiiiiiiiiiiiii
  • rm12 untuk 10 jenis makanan. sangat berbaloi. and ikan bakar sedap la malam tu. nyam nyam
  • and buat dinner di Blok Akademik tak sangka dapat jadi event yang meriah dan suasana pun jadi cantik
  • overall, this event aku bagi 4 over 5 stars

Comments

izaKhadizah M. said…
waa..bsara sda beliau. madam fauziah ni jd lect.pbimbing akak time praktikal dl..bgs beliau ni :)
eyqa amin said…
jelessssssssss berbakul...
gempak gak kn event nie...
lampu gantung thu la yg nmpk mahal...
hihihihihihihihhi..
scout de best laaaa;)
kak iza,
yeaps.. this upcoming 10 may officially dia pencen. hehe dia mmg sgt bgus ni

eyqa,
hehe smua UB pun dtg tu,
tp kasi higlight pengakap ja ;p
hahaha

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …