Skip to main content

Majlis Pembubaran JPP sesi 2010/11

6 Mei 2011: officially tidak lagi menjadi Setiausaha Agung untuk Jawatankuasa Perwakilan Pelajar IPG Kampus Tawau. perasaan aku tiada. macam no feeling sikit. maybe mahu dekat-dekat bubar tu, ada certain thing aku rasa aku patut cepat2 mahu letak jawapan. komitmen aku hilang, for sure atas sebab2 banyak orang yang aku tak boleh kerja sama.tambahan lagi priorities aku more to practicum kan.

Ain tengah tolong Wanti (MC) for that day buat teks
berkakai kasi siap majalah JPP
Sarangheyo (trip cute) haha me and Rachel
barisan YDP, SU, Bendahari and the Ketua-Ketua Exco
barisan NYDP,NSU,Nbendahari, and penolong Exco
moment yang ditunggu, pengisytiharan pembubaran
gaya bebas from US
yehaaaa..habis beban!
sedikit story story untuk majlis ini;
  • sepatutnya event ini adalah 10 Mei 2011, memandangkan pengarah tiada next week, and plus dewan mahu digunakan untuk event lain, kami terpaksa awalkan kepada 6 Mei. masa tu kena bagitahu perubahan sehari sebelum 6 Mei. 
  • for sure, terus kelam kabut. mana lagi hari tu, baru ambil gambar kelas untuk majalah JPP, mestilah banyak kerja mahu buat untuk siapkan majalah
  • mahu siapkan backdrop satu hal, mahu buat malam, ada event integriti, and esoknya pula ngam2 kami bubar ada pertandingan inovasi. aishhhhhhhhhh hate that situation. semua perlu fast and furious
  • even semua macam kelam kabut, we managed to do all the preparation juga. walaupun buat backdrop pagi2 tu, susun kerusi dan dewan pagi juga, and sampai print majalah tu awal pagi juga bah!
  • sadly, kami tidak dapat kasi tunjuk sama student majalah time event tu, sebab ada sedikit masalah teknikal dengan AJK Cenderahati. but it's okay, ada masa kami lancarkan. maybe online d FB. haha
  • terpaksa pinjam blazer from Kak Azrina sebab aku tiada blazer. kesian kan.
  • part paling ditunggu adalah bila pengarah cakap "dengan ini saya mengisytiharkan pembubaran JPP", time tu punyalah rasa gembira tak terkata, hilang semua beban di dalam diri
  • sekarang, kalau pelajar ada masalah, pensyarah tak akan salahkan JPP lagi.
  • i have so many stories mahu cerita mengenai pengalaman aku jadi JPP. tapi kena tunggu masa yang betul-betul sesuai mahu cerita
  • and last, one year and a half jadi JPP, then bubar macamni saja, serius aku feel macam, eh aku jpp ka setahun lebih ni?

Comments

nurul khairunie said…
congratulations for the hard work! =)
eyqa amin said…
waaaaaaaaaaaaa....
pape pown..thanks for everything...
i'm appreciated with this jpp...
muuuaaaaxxx=*
khairunie darling,
thanks ;)

eyqa,
heheheh thanks a lot,
habis dah fasa2 jd "hamba" ;p

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …