Skip to main content

life in campus in never easy for me;


life is a climb, but the view is great- Miley Cyrus

sorry gambar yang aku upload sememangnya tiada kaitan dengan apa yang cuba aku cakap. I took this picture di Secret Recipe. gambar tiada meaning untuk aku sebenarnya, tapi macam best untuk di upload dan di edit dan ditambah quote. haha! sungguh, tiada unsur seni =_='

tiada siapa cakap hidup ini senang,dan rata-rata akan cakap hidup ini susah. well, kalau tak susah, macamana lah kita mahu hargai kan apa yang kita lalui. each and every moment adalah sangat penting dalam mengatur kenangan dan seterusnya akan memberikan pengajaran buat kita.

my life in my campus is not easy. even dari mula lagi, I find it so difficult. serius, aku memang culture shock, tapi bukanlah culture shock yang macam social life tu. macam aku tak dapat kasi adjust diri aku yang right now, aku bukan lagi berada di sekolah menengah. dimana kau rasa semua orang di sekeliling kau nampak baik, and best sahaja.

tapi, itu bukan jugalah penghalang aku untuk bahagia disini. I'm happy with my friends, mereka semua macam siblings aku. kami ketawa dan menangis bersama. pernah juga bertelingkah sekali dua ataupun lebih. but that's life in here. tidak semuanya manis dan indah, dan tidak semuanya pahit seperti hempedu.

what I'm trying to said, jangan putus asa dengan hidup, eventhough kita rasa sangat tiada yang peduli about we here. mungkin syaitan saja tu berbisik dihati, untuk bersikap prejudis dengan orang lain, sedangkan dalam kita tidak sedar, banyak orang yang care sama kita, cuma dorang tak tunjuk =)

Comments

Patty said…
cheers daling..apa yg penting think possitive...that was a key of life
hahah yeap.. betul tu pat. yg penting happy2 kita slalu ;)

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…