Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2013

Gaji Pertama Sebagai Guru!;

Alhamdulillah selepas berbulan bulan aku berada di zon kegelapan (which is tak ada gelap sangat pun cuma saja nak ber-hiperbola sikit) aku dah pun kerja. for those yang jadi reader aku selalu, for sure selalu akan baca aku merungut dan membebel, pastu kejap positifkan diri mengenai hal posting. haha aku dah macam orang tak betul pula masa tu.
Finally, tak sampai sebulan pun aku kerja, aku dah dapat gaji pertama aku sebagai seorang guru. Yeayyyy! gaji pertama aku masuk dalam cek. so kena tunaikan dulu dalam ATM dan nanti tunggu 3 hari baru dapat withdraw. masa tu aku dah set dalam kepala hotak aku, yang aku tak nak famili aku tau aku dah gaji. hahaha aku nak suprise masa raya pertama. nak dapat feel bagi duit raya masa pagi pagi raya pertama tu.
And, yes, aku berjaya suprise kan mereka. kikikiki aku bagi tak lah banyak sangat. so, aku memang dah set dari dulu, gaji pertama keluar, aku mesti buat kenduri kesyukuran. ya la, rezeki itu datang daripada Allah. sebab tu bersyukur itu pentin…

Rasminya, Aku berumur 24 tahun!;

aku sudah berusia 24 tahun pada hari ini. wah. tak sangka. macam dewasa sudah aku. erm, actually sudah dewasa pun. sebab sekarang aku sudah melalui zaman zaman bekerja dan bergaji sendiri, and so on. tahun ni nothing special jadi. tiada kek, tiada hadiah, just wish bertubi tubi dari facebook, and that's it.
encik boyfie juga bukanlah orang yang wish aku tepat pada pukul 00.00malam. haha kerana ketika itu beliau bertugas dan tidak boleh pegang telefon dan call. but he did wish me pukul 4 pagi lepas balik dari kerja, siap nyanyi2 lagi, and so on, and honestly, mmg tears mengalir juga lah. so terharu =') 
suppose to, dia balik malam ni, tapi kerana tugas,dia terpaksa postpone. memang la stress dan kecewa a lil bit, sebab aku ada kenduri esok, kenduri yang kami plan lama sudah mau buat kalau ada gaji, even kami ada baju raya yang sama colour, tapi, kadang kadang, apa yang kita rancang, tak akan jadi juga kan. sangat tabik spring lah kepada bini bini, dan anak anak kepada orang ya…

#1: Raya 2013;

raya dah sampai raya kelima aku rasa. tapi entri pasal raya barulah ada kan. haha kan aku dah kata, emosi aku nak menghapdet blog ni pandai naik pandai turun. asal naik mood, ada saja kekangan. tapi bila dah turun, lama betul sampai aku rasa blog ni bersawang dan rating pembaca semakin menurun. kuikuikui.
so macam biasa, malas nak banyak banyak mukadimmah, sila lah jamu mata anda dengan gambar raya aku yang tak lah hebat macam #Rayaonfire Nora Danish tu 

the best thing about raya this year ialah, aku sudah dapat gaji pertama. hoooyeaahh! terasa kesabaran selama ni sangat berbaloi baloi. aku tak bagitau lah parents aku yang aku dah gaji. aku memang keep it as a secret sebab aku nak suprisekan mereka pada hari raya pertama. and bam! mestilah dorang suprise kan! :D
before that, aku memang dah keluar shopping raya. untuk beli baju raya baru since me and encik boyfie dah janji nak se-colour this year, and plus, dah gaji harus beli sesuatu sebagai kenangan. dan teringat kata kata orang tua…

over here, over there;

aku rasa aku ada penyakit suka menyepi. yer lah, aku janji nak update blog, tapi tak lama kemudian aku menyepi. dah menyepi tu, semakin liat lah pula aku nak menaip. as usual kalau sudah lama menyepi, aku akan update blog sekali harung, semua cerita dalam entri yang sama. ambekmu!


never that I know, that bila kerja semua yang kita tak tahu, akan jadi tahu on the spot. ya la, major aku di IPG adalah pengajian sosial. bagai nak rak belajar silibus smua, hafal itu ini, faham itu ini, then bam! posting ajar yang out dari bidang. tapi benda tu perkara biasa la kan, no no no merungut. all you have to do is, cabar diri sendiri, and learn more. :D oh ya, gambar  di atas adalah aku ketika bagi slot untuk teknik menjawab kertas BM. 

each and every day,aku dapat rasakan my love terhadap budak budak semakin menebal. aiseehh. ya la, kalau sudah hari hari dorang saja kita nampak, then memang kerja hadap dorg ja, for sure lah kan. kadang kadang tu ada masa juga kita akan stress, tapi bila sudah buat…