Skip to main content

#1: Raya 2013;

raya dah sampai raya kelima aku rasa. tapi entri pasal raya barulah ada kan. haha kan aku dah kata, emosi aku nak menghapdet blog ni pandai naik pandai turun. asal naik mood, ada saja kekangan. tapi bila dah turun, lama betul sampai aku rasa blog ni bersawang dan rating pembaca semakin menurun. kuikuikui.

so macam biasa, malas nak banyak banyak mukadimmah, sila lah jamu mata anda dengan gambar raya aku yang tak lah hebat macam #Rayaonfire Nora Danish tu 

always be my King forever
baju raya dan tudung raya ada lah di sponsor oleh Kakak Iza sayang ;D
Queen of my heart

my siblings. haha!
the best thing about raya this year ialah, aku sudah dapat gaji pertama. hoooyeaahh! terasa kesabaran selama ni sangat berbaloi baloi. aku tak bagitau lah parents aku yang aku dah gaji. aku memang keep it as a secret sebab aku nak suprisekan mereka pada hari raya pertama. and bam! mestilah dorang suprise kan! :D

before that, aku memang dah keluar shopping raya. untuk beli baju raya baru since me and encik boyfie dah janji nak se-colour this year, and plus, dah gaji harus beli sesuatu sebagai kenangan. dan teringat kata kata orang tua, gaji pertama, beli emas. which is apa jenis emas sekalipun, yang penting ada sebagai tanda. so, aku beli la gelang emas.

and the rest of money, aku pakai untuk kenduri kesyukuran sempena aku dah kerja ni. atas segala rezeki Allah pinjamkan untuk aku. so, kalau ada dikalangan pembaca blog ni orang Labuan, bolehlah datang pada 15 Ogos 2013, waktu maghrib tu, terus baca doa, dan sembahyang disitu sampai lah isyak baru makan :D nak datang, boleh la komen kat bawah, then akan bagi details.

my exclassmate masa sekolah menengah
tak sah kan, kalau beraya, tak ke rumah orang. so rumah Ika adalah rumah pertama aku pergi. haha tu pun terlambat bangun sampai guys terpaksa call aku dah suruh bersiap cepat. so, aku buat rekod juga lah bersiap dalam masa 15 minit tapi sempat makan masakan mama dirumah. haha makan tak boleh miss walaupun pergi open house orang, kikiki


later that night, Aunty Bibing bawa makan di Mawilla untuk celebrate birthday anak dia. so, lagi lah fullblast makan seafood sampai kenyang. memang makanan di sana juga paling banyak dan terbaik. wahahhaha ya la, restoran pula kan~

Babu Isah and family and us
and today, we met Babu Isah along with her family tanpa Kak Nurul lah. heee. jumpa pun di terminal feri saja, and boleh la terus snap picture di sana. blewwrrgghh i look so fat with that baju kurung. hahaha benci benci. 

and now aku sedar,
I NEED TO DIET AS SOON AS POSSIBLE.

Kbye!

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='