Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2012

bahasa perempuan;

kalau saja kaum adam memahami.

what doesn't kill me, make me stronger!

sedikit pun hati ini tidak merintih kesayuan dan kesedihan. malahan terasa lebih kuat kerana dugaan ini. untuk apa menangis buat insan yang selama ini tidak pernah menghargai segala pengorbanan dan juga kasih sayang?
aku tahu aku kuat, dan pengalaman lalu itu yang membuatkan aku kuat dan lebih matang ;) Alhamdullilah, kerana aku tahu semua ini adalah perancangan dan takdir Allah. aku perlu redha dengan semua ini.
strong and keep moving on! =)

manusia yang umpama taik hidung;

lately,drama kehidupan mendahului segala-galanya. kau malas mau dengar, tapi akhirnya sampai juga di mata kau (dari facebook), dan sampai di mulut kau (dari mulut orang). kau ignore banyak kali, tapi tetap ada juga yang akan repeat tu cerita over and over again.
memang bodoh, sangat. kau cakap pasal orang bukan main lagi, tapi bila orang cakap pasal kau, terus kau marah sampai satu dunia tahu. let me ask you one question? penting sangatkah apa pendapat orang pasal kita? penting sangat kita kisah apa orang fikir pasal kita? it's our life, sukahati kita la kan mau buat apa. mulut manusia tidak boleh tutup, ianya akan terus bercakap, memfitnah dan mengutuk kita.

If people criticize you, hurt you or shout at you, don't bother! Just remember, "In every game audience make the noise, not the players.
dari aku fikir pasal ayat kau, masalah yang kau timbulkan, lebih baik aku fikir pasal diri aku, dosa dosa aku, keluarga aku, kawan kawan aku dan sekarang ini yang utama urusan prakt…

fully loaded picture;

since banyak betul gambar tak update di blog, aku update memang tak ikut urutan. just enjoy the picture everyone ;)
Kak Rebecca was a friend of mine sepanjang berpraktikum. since both of us beza umur cuma setahun so memang senang get a long. but now, ada beza suda la, one suda kawin, one still bujang lagi. but kami still rapat lagi macam biasa. tiada yang berubah ;) btw, CONGRATULATIONS on your wedding!
aku dan Kenneth menjadi guru pengiring untuk camping UB Daerah Tawau di SK Merotai Besar. memang peluang yang diberikan sangat best dan aku pun cukup gembira. sebab boleh jumpa geng lain dari sekolah yang lain. perasaan jadi guru pengiring berbeza dari peserta, ya la, kali ni tanggungjawab tu memang double la. pastikan semua murid yang dibawa dalam keadaan sihat dan sejahtera.
not only camping di Merotai, tapi kami pergi lagi camping anjuran pengakap batch aku untuk salah satu step dapat 2 beads. bak kata kawan2 "dua biji gantung2" or nama sebenarnya untuk dapat "Mani…

hello guys;

wow paling lama tak update blog.
sorry aku busy dengan kehidupan aku sebagai guru praktikum paling DEDIKASI di muka bumi ini. haha percayalah sangat aku dedikasi walhal lebih banyak aku berehat dan tidur, tapi belum pernah lagi aku nda tulis RPH baru masuk kelas. semuanya update okeh.
kehidupan aku di sekolah menggembirakan, tiada masalah, murid aku dalam keadaan terkawal walaupun ada ketikanya aku mahu melalak dan berteriak. biasa lah budak2, ada masanya soalan yang dorang berikan dan jawapan yang diberikan tidak masuk akal. 
selain daripada tu my life dengan kawan2 pun okay, most of the time kami lepak buat kerja di Bilik Rekreasi. semua barang letak di sana. haha baru la ada feeling office. selain itu senang mau tukar2 idea, dan kalau stress ada juga kawan menghiburkan diri
my personal life, Alhamdullilah. still going strong. and keep loving each other. 
the next entry, will update about some big occasion in school and my cousin cousin story ;)