Skip to main content

fully loaded picture;

since banyak betul gambar tak update di blog, aku update memang tak ikut urutan. just enjoy the picture everyone ;)
Attending Kak Rebecca Wedding
Kak Rebecca was a friend of mine sepanjang berpraktikum. since both of us beza umur cuma setahun so memang senang get a long. but now, ada beza suda la, one suda kawin, one still bujang lagi. but kami still rapat lagi macam biasa. tiada yang berubah ;) btw, CONGRATULATIONS on your wedding!

with my pupils from Sk Taman Tawau
My ex-student at Sk Bandar 2
my ex-student at Sk Pasir Putih
aku dan Kenneth menjadi guru pengiring untuk camping UB Daerah Tawau di SK Merotai Besar. memang peluang yang diberikan sangat best dan aku pun cukup gembira. sebab boleh jumpa geng lain dari sekolah yang lain. perasaan jadi guru pengiring berbeza dari peserta, ya la, kali ni tanggungjawab tu memang double la. pastikan semua murid yang dibawa dalam keadaan sihat dan sejahtera.

Timbalan Kem Komanden for Perkhemahan Lencana Keris Gangsa
not only camping di Merotai, tapi kami pergi lagi camping anjuran pengakap batch aku untuk salah satu step dapat 2 beads. bak kata kawan2 "dua biji gantung2" or nama sebenarnya untuk dapat "Manikayu 2". aku bertugas untuk jadi timbalan kem komanden, dan memang first time memegang watak yang tegas. I tell you guys, its not easy! haha ya la, aku mana la pernah jadi garang2 ni =="

my cousin, Kak Dila
Kak Dila and Abg Ameen
and satu lagi kazen melangkah ke alam yang lain, Kak Dila and Abg Ameen finally bertunang. memang tak dapat pergi sebab waktu tu clash dengan waktu sekolah. cuma dapat tengok gambar dari facebook saja lah. and once again, CONGRATS! ;) happy for you~

my nephew
and aku dapat nephew baru! yeaaaaaaaaaaaaaahh. A BIG CONGRATULATIONS to Farah and Rome for their new born baby boy. nda sabar mau cium dan cubit2 ni baby..,grrrrrrrr

that's me. guru penyayang in action!
1 Mac 2012 haritu ialah pelancaran guru penyayang. so kami diminta untuk berbaris depan pagar dan juga salam salam murid. hehe sebenarnya lucu juga, tapi sekali sekala apa salahnya kan =)

first chocolate from student
I got my first present from one of my student in 4 Cemerlang. thank you thank you. biarpun aku di kelas selalu marah-marah, dan membebel, dan kuat berteriak, tapi dorang tetap label aku seorang guru yang baik. entah dimana baiknya, nda la aku tau haha.

ACTUALLLYYY, ada banyak gambar lagi mau update, tapi aku in a rush untuk update ni blog. till the next entry, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …