Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2010

Diari Sandakan Day 2;

6.30pagi; Sarapan dihantar ke dalam bilik oleh Rachel dan Azilah.
7.00pagi; Berkumpul di lobi hotel. taklimat tentang aktiviti hari ini. dan juga bacaan doa oleh Amirul
8.30pagi; Tiba di Sepilok.melihat tontonan video mengenai Orang Utan. dan dapat tengok Orang Utan makan.awww..mereka sangat berbulu2 comel.
11.00pagi; Tiba di Labuk Bay untuk tengok bayau @ Proboscis Monkey. kami semua sangat teruja sebab tempat ni memang sangat banyak bayau. ngam2 datang lagi waktu makan.
12.30tengahari; Tiba di War Memorial Park. ambil gambar kereta kebal, and so on tinggalan tentera Jepun. dan masuk muzium cari maklumat.
1.30petang; Lunch di dalam bilik. dan ambil masa untuk berehat sekejap
3.00petang; Berkumpul di lobi dan taklimat untuk perjalanan aktiviti petang
3.15petang; Melawat Muzium Sandakan dan William Pryer Monument
3.30petang; Tiba di Rumah Agnes Keith. rumah yang cantik dan kisah dalam rumah ni pun hebat juga.
4.00petang; Sampai di Tokong Sam Sing Kung yang berusia lebih dari 100 tahun. ngam2 …

Diari Sandakan Day 1;

8.30 pagi; Mula bertolak dari IPG selepas breakfast di Medan Selera. check keadaan kereta, tampal sticker di belakang kereta, bacaan doa dari Amirul. dan bye bye IPG.
9.30pagi; Singgah di Kunak untuk beli minyak kereta
11.00pagi; Singgah di salah satu stesen minyak di Lahad Datu untuk buang air. dan kami out from konvoi kejap, sebab singgah cari roti kecil di bandar lahad datu. dan menyebabkan kami lambat ;p but we managed to catch up lepas tu.
12.3otengahari; Selamat sampai di Batu Tulug. tak pernah terlintas dalam fikiran saya perlu menaiki tangga yang sangat tinggi dan curam untuk lihat keranda. memang sangat penat dan tercungap2. kepada yang gayat seperti saya, kita berjaya lawan our fear! =D
3.00petang; Tiba di Gua Gomantong. tapi hujan lebat disana. so, cancel plan. dan akan dipergi ke hari terakhir.
5.30petang; Finally, sampai di SANDAKAN. check in di Hotel City Star di bilik 407 with my roomates (seri,wanti, ain dan otai). bilik memang sangat okay sebab semua boleh tidur tanpa bers…

it's my daily life;

just a quick update
#1; tommorow, our class PISMP KS, akan pergi class trip ke Sandakan selama 3 hari 2 malam. drive kereta sendiri dari IPG terus ke Sandakan. then akan stay di sebuah hotel, hee lupa nama tu hotel.pergi ke beberapa tempat menarik disana dan terus buat KKBI. haha jalan2 sambil kasi siap asaimen ba ni
#2; i'm so happy bila my parents and zana hantar saya ke Tawau. dorang stay 4 hari 3 malam disini. kasi beli2 barang untuk saya, and so much more. thanks. love you all!
#3; camping UB ditangguhkan. and saya tak tahu mahu cakap apa. maybe happy, or maybe kecewa la juga. semakin ditangguh, saya rasa semakin banyak bebannya. tapi nda pa la, ditangguhkan pun sebab ada MQA.
#4; kesihatan sangat tidak memuaskan. setiap kali makan, saya akan throw up balik semua tu. maybe saya bulemia? HAHAHAH!! sama sekali tidak. entah la pasal apa ni. dan sekarang saya sangat lapar =_='
#5; assignment? ini lagi lah. belum siap lagi semua. saya dan roomate masih boleh berlugai2 lagi di dalam…

crossroad;

selama ini, saya seperti pasti dan yakin apa yang saya buat, jalan mana yang saya pilih.

tetapi sejak dua menjak ini, saya rasa seperti berada dalam sebuah permainan takdir. dimana saya harus membuat dan berfikir secara dalamnya apa yang harus saya putuskan. saya gembira dengan hidup saya sekarang ini, tapi kalau saya buat keputusan itu, adakah saya lebih gembira dan bahagia dari sekarang? ataupun keputusan itu akan membawa saya ke jalan yang teruk?

andai saja saya bisa melihat masa depan saya, mungkin saya sudah boleh membuat keputusan. tapi, itu sangat mustahil. saya akui saya penakut dan pengecut dalam membuat keputusan, tapi biarlah buat masa ini saya go with the flow. mungkin, itu yang terbaik.

Di sebuah sudut hati;

saya menonton filem Sepi semalam. seperti ada beberapa perkara yang saya rasa di dunia ini belum ada yang pasti. kita hanya mampu merancang, tapi Allah yang menentukannya. saya sudah tengok filem tu banyak kali, tapi dari dulu saya belum dapat relate maksud cerita tu sampai lah semalam saya tengok dan kaitkan dengan kehidupan seharian.
*kalau ada bukan jiwang, shu shu go away, x yah baca.babai* okay, sambung balik;
dalam kisah Afdlin dan Vanida, ditunjukkan bahawa Vanida boleh mencintai Afdlin setelah meluangkan masa bersama-sama. dan ketika itu Vanida sudah mempunyai tunang. kalau secara logiknya, boleh kah seorang perempuan yang hampir mendirikan rumahtangga mencintai orang lain pula?
bunyinya agak sadis. Vanida seperti curang di dalam hal ini. kalau kita berada di tempat kekasih Vanida, mungkin sangat sakit hati. tapi bagaimana pula kalau kita di tempat Vanida? adakah salah perasaan itu? atau mungkin, perasaan itu hadir secara semulajadi dan tiada siapa dapat menghalangnya?
Kuasa Allah …

Suka Suki Update;

hellloowww mellowww blog ku yang tidak ber-update ini,
sorry yer saya agak busy dengan raya kali ini. nak update story pun macam malas jak ni. tapi apa pun semua gambar2 sudah saya upload di facebook, dan sudah saya tag lagi kepada mereka yang berkenaan :D hidup saya tiada yang berubah, masih begitu, masih banyak colour2. random story;
#1; still berada di rumah kazen sampai besok parents ambil dan bawa ke KK. dan lusanya kami akan bercuti sakan ke Ranau dan Kundasang. weee~bestnya perasaan ini.
#2; ASSIGNMENT. hoho, 50% ja saya kasi siap. yang lain, sambung di IPG ja la. haha nnt ja di kampus buat sampai tidak tidur semalamam. small matter the piece ja tu ;p
#3; today, we are off to Tuaran. untuk pergi open house di rumah my mom sister. dan malas sudah mahu pakai baju kurung. jeans ja la hari ni aa
#4; duit raya yang $$$$$ juga la.. blink2 sudah mata mahu shopping ni
#5; sejak dua menjak ni susah betul mahu tidur. banyak bah difikir. macam macik2 sudah ;( asal mahu tidur, hati mesti berdeb…

there's no other words i can say;

And I hope you find it,
What you're looking for
And I hope it's everything you dreamed your life could be
And so much more

And I hope you're happy, wherever you are
I wanted you to know that
And nothing's gonna change that
And I hope you find it

*berada di Menumbok sudah! yeah. tak ada delay lagi. doakan saya selamat sampai ke destinasi. ohohoho lagu ni mmg sesuai sama jiwa skrg ni. entah kenapa.

Raya 1 & 2;

Raya Pertama: with my parents jalan jalan beraya sampai malam. dapat duit raya rm10! kira banyak untuk orang yang berumur 21 ;p
Raya Ke-2 beraya ke dua rumah ja tiada duit raya. tapi yang best dapat beraya p rumah bestfriend! and melepak berjam2 di rumah kawan mama hahahah
dan kalian semua, SELAMAT HARI RAYA makan banyak2 kumpul duit banyak2 :D

Selamat Hari Raya =)

Saya dengan ini mengucapkanSelamat Hari Rayadan Maaf Zahir dan Batin diatas semua kesalahan saya sepanjang saya mencoret, meluah, atau mencarut di blog ini. mungkin ada di entri saya menyinggung perasaan kalian, ataupun membuatkan kalian membenci saya atau mungkin entri2 saya menyebabkan kalian tidak ingin membaca entri2 saya yang lain.

saya dengan rendah hati, meminta maaf sekali lagi dari hujung kaki hingga ke hujung rambut :) yang baik itu datangnya dari Allah dan yang buruk itu datangnya dari diri saya sendiri. hehe walaupun bukan hari raya ja sesuai untuk minta maaf, bila2 pun boleh, tapi saya rasa mahu minta maaf secara oficial khas untuk raya :)

dengan ingatan tulus ikhlas,
tuntejapersona

Re-Union dan Buka Puasa with the ex-classmates;

We are still bestfriend forever. even, tidak dapat kumpul semua classmate, tapi kalau ada sebilangan sudah tu, saya rasa sudah cukup happy. kami plan smua ni sampai stress2, berpuluh2 kami berbalas status untuk pilih dimana tempat makan yang best.

dan akhirnya, semua pilih untuk berbuka puasa di KFC. hehe actually tempat berbuka tu tak penting, asalkan semua dapat berkumpul dah rasa best sangat!

only three of us,
kalau ada pijah dan nadia rasanya baru complete picture ni

the boys :)

after berbuka puasa di KFC, kami decide untuk pergi ke McD pula. just lepak2 sambil ketawa2 macam orang gila sambil makan aiskrim. hehe.. the best part of the re-union, yang perangai kami tidak berubah langsung. masih maintain gila2. :D

re-union tidak sah tanpa sebarang posing2.jalan sikit gambar..hahah well, bukan selalu dapat pelung berjumpa macam ni. oh, cannot wait for our next re-union. now, already miss all of you :(

*or perhaps, last nite punya reunion, buka setakat re-union dan buka puasa kan, boleh cakap…

juadah berbuka di rumah ku #2;

ikan kering sambal
ayam masak cuka
terung dan tempe goreng
ikan liking rumahan
sup ayam

kolaborasi facebook;

Seronok pula dapat ber-kolaborasi dalam facebook. siapa cakap facebook tidak mendatangkan sebarang faedah?sambil menjimatkan kredit, dapat bincang2 dengan cara yang lebih seronok dan tidak formal. tapi geng2 kolaborasi haruslah sama2 online juga, kalau tidak dapat online, sama juga ceritanya kan, x lah dapat.
okeh, saya dalam assigment mode sekarang ni. :) harus rajin! hwaaiitttiinng.

After all that we've been through, I know we're cool

t's hard to remember how it felt before
Now I found the love of my life...
Passes things get more comfortable
Everything is going right

And after all the obstacles
It's good to see you now with someone else
And it's such a miracle that you and me are still good friends
After all that we've been through
I know we're cool

We used to think it was impossible
Now you call me by my new last name
Memories seem like so long ago
Time always kills the pain

Remember Harbor Boulevard
The dreaming days where the mess was made
Look how all the kids have grown
We have changed but we're still the same
After all that we've been through
I know we're cool

And I'll be happy for you
If you can be happy for me
Circles and triangles, and now we're hangin' out with your new girlfriend
So far from where we've been
I know we're cool

*best pula dengar lagu si Gwen Stefani malam ni

Juadah berbuka di rumah ku;

entri kali ini banyak gambar, banyak makanan;

my freaking crazy sibling! yeah,apik baru sampai dari KL this morning. dalam jam 11 gitu.time tu baru saya bangun membuka mata melihat dunia. so,tidak lah dapat ambil dia di airport. hehe so,memang berbuka puasa kali ni best, sebab semua orang ada
ini adalah wajib untuk yang berbuka puasa. tapi ini bukan kurma yussoooffff taaaiiiyyooobb (sila sebut dengan nada yang sesuai)
mee hoon goreng mama yang best! di mana-mana pun tidak akan rasa sesedap mama punya mee hoon. kalau mee hoon ditumpah dengan lada, lagi best. biarpun pedas sampai mengalirkan air mata, i dont care, yang penting satisfaction aaa...
ayam goreng yang sedap dimakan bersama mee hoon.
this is apik choice
while this zana choice
my mom beli di 1901, sebab dorang berpuasa. me punya? nada. sebab tak puasa ;p
kek batik.
pencuci mulut; buah naga yang berwarna purple
and tidak dilupakan pelbagai jenis minuman mengikut pilihan.

it's good to be home;

inilah ni kerja kami adik beradik kalau di rumah,since my babah pergi kerja and my mom ada hal bisnes dia d luar, kami semua online tanpa henti. masing2 ada laptop sendiri, jadi tiadalah sebarang kejadian berebut laptop.dan juga wi-fi di rumah laju sangat2!!


twitter, facebook, blog, you tube and so on! :) okay,continue online lagi~

en route to Labuan;

mahu teriak ni sepuas-puasnya, HOME SWEET HOME BEBEH!
okay, saya sudah sampai di Labuan. dan sekarang tengah online dengan jayanya. line wifi laju gila. mahu download apa pun konfem best. dengan cuaca di luar sana lagi hujan renyai2, ditambah lagi dengan rumah yang ada aircond, wahh..syok gila!
so, saya dah tak ada idea nak upload blog, so just a story pasal perjalanan saya menuju ke Labuan. negeri ku tercinta ;)

bergambar sorang2 dalam kereta. haha!! memang saya suka ni bergambar dalam kereta for no reason. sempat lagi mentacap2 muka. sabar jer la kali cik abang yang drive kereta melihat gelagat saya.
actually seat saya belakang sekali. since boleh check in sendiri kan, saya ubah la duduk di tengah2. malas betul saya kalau di belakang tu.walaupun naik MASWINGS,dan pintu cuma ada di belakang, tapi tetap tidak suka juga la.
flight saya sepatutnya jam 735 malam. tapi mungkin disebabkan cuaca yang tidak okay jadi dalam jam 8 lebih baru berlepas. huhu bosan2 pergi ambil gambar penumpang yang l…

here I come Labuan!

Malam ini saya akan fly back to Labuan. happy gila ni. mahu jumpa dorang mama, babah dan zana. 6hb nanti baru apik balik. so twice the excitment! mahu berbuka puasa sama2, then mahu kasi kecoh2 tu rumah, sampai la my mom stress.
speak of cuti hari raya, saya agak seronok ni. dapat baju baru, balik kampung jumpa semua kazen2 saya, and rasanya ada banyak biskut raya, dan kek. yeahhhhhh..heaven!tapi, assignment saya bertimbun2. dan mostly kena buat BBM. adoii bila la saya mahu buat semua tu. dah tu group work lagi.
balik cuti raya, jumaatnya tu dah ada Class Trip ke Sandakan. balik ahad,dan selasa lepastu Camping UB. oh no, pack sangat masa untuk semester ni. mahu merasa cuti berabis pun tidak boleh ni. memang lah tidak boleh =_='
okay, perlu off dari update blog ni. saya mahu kemas barang dulu, belum packing langsung. cakap excited, tapi packing barangnya belum. HAHA! dan mahu mandi. perlu ready before jam 2 sebab him yang akan ambil saya. so, mesti lah get ready. jangan buang masa.

me…

sweet stories;

ada beberapa situasi yang betul2 mencuit hati saya di sekolah;
Situasi 1

Murid A; Cikgu UPSR dapat berapa A? Saya; mana boleh kasitahu, rahsia bah Murid B: Cikgu lulus ka matematik? Saya; dapat A lagi
kesimpulannya,haha kalau saja dorang tahu UPSR saya ala kadar saja, macamana la tu? ;p
Situasi 2
Saya; okay, kamu semua diam. jangan bergerak2. duduk tempat masing2. Murid2; *tengok kejap,then kembali bising* Murid A; masuk ke dalam stor tiba2 Saya; apa kamub buat sini ni? cikgu kunci kamu dalam stor nanti Murid A; kunci lah. saya tidak takut. lagipun kaka ni bukan cikgu pun. masih di maktab sabah tawau Saya; maktab sabah apanya pula. cikgu ni belajar di maktab guru. Murid A; belum jadi cikgu pun Saya; *senyum, dan sabar saja la aa*
Situasi 3
Murid A; Cikgu, kamera cikgu ka tu? Saya; ya..cikgu punya la tu Murid A; len kali pakai kamera HD ba. baru cantik Saya; yalaaaaaaaaaaaa....
Situasi 4
Murid A; Cikgu ni banyak kali sudah ambil gambar kami Saya; ya la..cikgu suka ambil gambar kamu sbb kamu cute2 Murid A; yea…

Old Town with Love;

it's early in the morning! hey, bukan early sangat pun. dah jam 5. saya tidak mahu sambung tidur lepas sahur tadi. sebab kalau tidur, dan bangun balik, konfem tak dapat. dah la saya ni kalau tidur boleh dikategorikan si tidur mati ;p makanya, saya online, ronda2 blog kawan, update blog,baca twitter orang,cari video2 best d you tube, and so much more.
yesterday, saya keluar dengan Seri ke Centrepoint dalam tengahari gitu. jalan2 di CP tgok baju. OMG. smua dalam keadaan yang sale2 belaka dan dress pun cantik2 ni smua. tapi apakan daya, im not the type of person yang pandai beli baju ni. so, kami window2 seja lah sementara menunggu si kye (bf seri) untuk datang.
dalam pada itu, sempat juga saya pergi saloon. haha kes tiada kerja. lagipun mmg lama sudah saya tidak kasi manja2 rambut saya ni. so saya pergi sana Cut Gallery di Palm Square. saya fikir mahal la ni. sbb kalau di tawau cuci rambut guna shampoo sendiri pun mahu rm15, apatah lg di KK. tapi sekali saya tanya2, cuci rmbut guna sh…