Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

Day 18; Google Your Name;

kalau aku google, memang tidak dijumpai. wahahahah ya la, nama aku kan panjang, so memang lain2 yang keluar. so, aku punya pilihan, aku search erti nama ikut Islam saja k =)

NUR = CAHAYA

IZZATIE = KEMUALIAANKU @ KEKUATANKU

NADIA = PEMBAWA KESETIAAN @ PEMULA KEPADA SESUATU

so, kesimpulannya, NUR IZZATIE NADIA ialah cahaya kemuliaan yang membawa kesetiaan ataupun yang menjadi pemula kepada sesuatu perkara

Masakan mama sentiasa terbaik dari ladang;

okay, ini semua makanan dan masakan my mom dirumah sepanjang aku berada di Tawau.aduiii paling tekanan tengok semua ni time aku berada di asrama. ini yang membuatkan aku tiba-tiba homesick mahu balik Labuan cepat-cepat ni. nah, aku tak mahu lapar seorang, makanya aku share sini.wahahahahaha...sama-sama kita tekanan!











Kejohanan Olahraga IPG Kampus Tawau;

just a random story for this olahraga;

#1; sangat bangga dengan batch aku yang urus 100% bahagian teknikal. memang terbaik dari ladang!
#2; first time rasanya jadi juruhebah or mc dengan perasaan yang sangat tekanan+gugup.
#3; semangat kesukanan semua pelajar kampus sangat tinggi. yehaaaaaa
#4; pertandingan CHEERLEADER antara yang paling banyak dapat sambutan
#5; berat sama dipikul, ringan sama dijinjing *harus sentiasa kita guna dalam event macamni*
#6; not to forget, thanks PISMP SEM 1 utk kerjasama. sebab dorang urus bahagian pengurusan
#7; to pensyarah yang datang, thanks a lot kasi meriah suasana
#8; yang sakit hati, atau apa2 saja, kita kasi lupa yer. yang baik2 sahaja kita ingat.
#9; agak sedih sebab aku tak banyak tahu pasal pengadil, jaga masa, jadi hakim, and so on
#10; sambutan olahraga yang terakhir buat aku di kampus =(

Day 18; Your Family;

US =) nothing much to say, I LOVE YOU!

Day 16: What is your appereance?;

koh! benci nya aku soalan tag ini. hari demi hari soalan semua agak complicated. kalau kelmarin, buat aku bertanya dengan ramai orang, kali ini, aku bertanya dengan kepala hotak aku sendiri, serba salah juga mahu jawab, macam soalan memuji diri sendiri saja ni. tapi memandangkan aku komited menjawab tag, jadi harus diteruskan.

Absolutely bukan seorang yang kurus mahupun ramping, aku ni bulat-bulat macam doraemon, dan comel-comel macam Hello KittyMata aku sepet, tapi tak lah terlalu kuyu, jauh sekali bermata bulatHidung macam biasa, tapi aku ada resdung. which is, so dem! Mulut besar, sebab tu suara aku agak lantang dan kuatBibir tidak mungil, tidak juga sumbing. biasa-biasa saja.Telinga ada dua keping (eh, keping ka, atau apa penjodoh bilangan yang sesuai?)Tangan aku lebih pendek dari kaki.Kuku aku berbentuk cawan bukan gelas.okay, cukup pasal benda ini. kalau mahu explain, bikin takut juga. karang sampai ke part2 yang tidak patut pun ter-explain sekali. wahahahahah 18sx terus aku puny…

Day 15: Something that affect you, but other people don't see;

arrrrghh! soalan ini buat aku sangat bingung mencari definisinya dan juga jawapannya sekali. and thanks to Amira, Beattrice and also Vivyan, yang menjadi mangsa aku untuk ditanya. aku mengamalkan prinsip "malu bertanya sesat jalan" eseeeeehh, trep skema saja =p so, my answer is;
aku sebenarnya akan sangat ter-affect bila aku pergi kuliah tak bawa handphone sahaja. I mean, bila aku tertinggal handphone untuk pergi mana-mana. biarpun tiada juga yang SMS mahupun call, tapi itu boleh buat hati aku tak tenang, dan tak boleh fokus untuk study. bukan sahaja pergi kuliah tapi kalau pergi mana-mana sekalipun, tiada saja handphone aku bawa, pasti hilang seluruh mood
second, aku memang sangat affect aku bangun buka dengan sendirinya, tapi dikejutkan dengan orang lain. I mean, dengan ketukan pintu yang maha dasyat dari orang time tu aku lena tidur. sangat affect apa yang aku lalui seharian tu selepas aku bangun. aku memang tak mahu bangun, kalau memang time tu aku belum ready. wahahha aga…

PSV Macroteaching;

Actually lama sudah mahu upload ni gambar and share pasal macroteaching, cuma tiada masa. maklumlah, agak busy sekarang ni. sampai masa mahu bersuka ria, bercanda di pasiran pantai mahupun sunbathing, langsung tiada. wahahahha
so, malam ini, ada kurang sikit busy, ambil masa update blog dulu yer. so, inilah cerita PSV Macroteaching aku. kalau yang tak tahu, Macroteaching ini macam kita buat latihan mengajar dalam kelas dengan classmate time di kampus, dengan seliaan pensyarah.memang penting, untuk cari dimana kesilapan kita, sebelum betul2 pergi sekolah. actually Macroteaching ini ada definisi yang lebih jelas, so korang google la sendiri kalau mahu jawapan yang betul.
haritu, aku buat Topeng Muka menggunakan Piring Kertas =)

Actually, aku memang sangat tidak puas hati dengan performance aku. masih banyak slack here and there. berharap sangat bila first practicum aku, this upcoming March, aku boleh buat yang terbaik. aku masih belum all out lagi dalam mengajar. huuuuu~

Day 14: A particular blonde moment you had;

entri ini lewat sehari sebab aku memang blurr mahu tulis apa disini

my blonde moment? grr, pening memikirkan. bukan tak ada blonde moment, tapi selalu aku ni memang lah buat blonde moment dalam sesuatu event or tempat aku pergi. wahahahaha!

KES SELIPAR TINGGI SEBELAH.

ini terjadi memang dalam this year juga. rasanya time tu aku sedang sibuk mengurus MPPB KPLI JAN 11. malam tu, me and Mira sibuk buat tag nama di bilik TV. tenaga memang tiada sudah. mamai tahap berabis. then aku balik ke bilik, untuk ambil entah apa ka tu bendanya, then kembali semula ke bilik TV. apa yang aku tak sedar ialah, aku pakai selipar yang sebelah lain, sebelah lagi lain. which is sebelah tinggi betul, dan yang satu rendah betul. tapi aku tak sedar lagi. while dah sampai di bilik Tv, Mira mahu keluar pergi pantry tak silap, so she said to me, untuk pinjam selipar. HAHA, that time memang dia ketawa berabis, sebab bolehnya aku tak sedar aku berjalan dengan yakin ke Bilik Tv dengan selipar lain2. blonde moment gil…

Day 13: Someone You Look Up To;

since dia cakap someone, aku memang tak boleh pilih sorang. both of them are someone I always look up to. and that's my parents. most of the time, aku rasa sangat berbangga sebab dilahirkan dalam keluarga ini. kami bukan dari keluarga yang kaya raya, yang banyak duit, tapi both of my parents tak pernah biarkan kami rasa susah. kadang-kala, apa yang kami mahu kami dapat juga.
ABAH
babah adalah orang yang paling kuat kerja. sikit pun tidak mengeluh.even sudah umur 50 tahun this year, tapi still maintain macam orang muda. even tenaga babah rasanya lebih tinggi dari anak muda zaman sekarang. awal pagi, my dad akan buat burger, untuk my sister jual di sekolah. then pergi kerja, sebagai lorry driver dari pagi sampai ke petang. then malam, ada kerja sampingan. pasang kem (untuk orang kawin2 tu). kalau ada masa di rumah pun, jarang lah. itu semua untuk kami cukup makan, cukup pakaian, dan cukup serba serbi. kalau ada masa dirumah, dia akan online facebook. haha main game =p
MAMA
my mom adalah…

Aku paling benci bila;

Pasangan kekasih : Yang bertrip-trip paling romantik, kalah la tu romeo juliet, laila majnun. apatah lagi yang suka control-control macam apa saja. ini tak boleh, itu tak boleh. adei, tiada LIFE!

Rambut : rambut aku sekarang yang sangat rosak 99%. wahahaha, benci benci benci. sampai aku ikat macam nenek2 saja selalu. padulik la kau sana.

Internet : bila aku dalam mood mendownload movie or series, tapi line internet tidak kuat. aishh, malas!

Pekerja kedai : terutama kedai baju okay! yang akan ikut kemana kita pergi. and jarak antara aku dengan tu salesgirl cuma 5cm jauhnya. dia asyik membontot aku. itulah aku paling malas mahu pergi beli apa2. salesgirl mematikan semangat ku membeli

SMS : sms dari CELCOM,DIGI or MAXIS, or apa2 jenis iklan yang tiada kaitan sama aku antara hidup dan mati

Final exam : bila aku sudah semangat mahu belajar, then semangat jawab paper, dan tak peduli sama soalan spot, sekali buka paper, terang-terang semua soalan spot. adehh, cit betul rasanya

Mimpi : bila a…

take a break;

hello sunshine =) 
cuaca di Balung agak panas. awan pun cantik semacam saja ni. tapi, tidak tahu petang nanti.mana lah tahu akan turun pula hujan. my vacation selama 3 hari 2 malam di aras 3 asrama aku sudah berakhir. haha ya la,manalah ada bajet mahu pergi vacation luar dari kampus. so, aku buat keputusan untuk jalan2 aras 3 asrama sendiri. haha jauh dari bilik sendiri.
aktiviti di aras 3 sama juga macam di bilik sendiri. cuma most of the time,makan, makan, dan terus makan =) and we talk a lot of stuff, and of course ada gossip2 terkini. well, bila sudah girl berjumpa, mestilah ada gossip kan! and plus, most of my works, memang siap. from paperwork to ISL, semua aku settle kan dengan baik. so, my vacation bukan sekadar vacation semata- mata.
untuk next week pula, belum aku pilih mana-mana tempat untuk vacation. sebab, sabtu kami ada olahraga. so, memang akan sangat penat. jadi vacation pilihan ada dibilik sendiri. tidur dari tengahari sampai ke ahad petangnya esok. wahahahahha. manusia …

Day 12: If you could change anything about yourself, what would it be?

definitely lah perangai aku yang SANGAT SENTIMENTAL. wahahahaha.
aku ini spesies orang yang sangat mellow. tengok movie sedih sikit jak, confirm air mata meleleh. dengar lagu yang sedih, boleh layan jiwang. apatah lagi kalau ada orang di tepi2 jalan, minta tolong, sedekah and apa2 saja yang sadis, aku boleh menangis. still remember kejadian yang paling latest berlaku sampai aku boleh menangis.
haritu hari sabtu di Kota Kinabalu. me and Seri berjalan area Gaya Street menuju ke ATM CIMB. ya la, mahu ambil duit untuk beli Encik Nikon tersayang. dalam perjalanan tu, ada seorang pakcik tegur aku. tanya pasal farmasi. which is muka dia sangat kesian okay! dialog nya something like this;
pakcik yang kesian: dimana farmasi ya? tempat mahu jarum2 tu? me: *tak mampu menjawab, hanya tengok pakcik tu dengan pandangan sayu. lantas sebak. dalam hati terfikir juga mana la bah jua anaknya ni? nda menolong hantar pacik ni p farmasi ka?* seri: oh inilah farmasi pakcik. *memang tempat dia tanya tu, depan2 fa…

my twin anak buah;

call me Aunty Nana. maafkan aku diatas kegedikan meminta dipanggil aunty. haha aku agak excited disini kerana telah dapat anak buah baru. which is my cousin dari belah mama aku famili, melahirkan anak kembar perempuan pada 16 Feb 2011.
actually ni bukan anak buah aku yang first. ada banyak lagi sudah. baby aku sendiri? belum ada. tunggulah aku kawin aa. hahahaha! to Abg Irwin and Kak Nani, Congratulations for the new baby =)

HK facebook layout;

agak excited disini dengan menukar layout facebook kepada Hello Kitty. haha walaupun, aku seorang saja boleh nampak. ya la, kalau tiada orang install ni application, makanya dorang tak dapat tengok lah ni. em,nampaknya aku akan lebih rajin online ni gara2 Hello Kitty bertempek di facebook. weehooooo =)

Day 11: Pick any quote and explain why it was this quote you picked;

If something’s meant to happen, it will happen. Right time, right person, and for the best reason!
kenapa aku sentiasa pilih quote ni? analoginya begini;

andaikan dalam konsep bercinta *eseh, jiwang!* kita suka sama someone ni, memang suka berabis lah. usaha punya usaha tetap tidak dapay juga. sebab masa tu belum tepat lagi. then kita pun putus asa, rasa macam no point lah mahu hidup ada couple. tapi tiba-tiba saja, kita ditemukan lagi dengan orang baru yang kita sendiri tak sedar,dia wujud.dan hati kita pun terbuka balik. dan orang tu pun sama2 juga suka kita. and then, couple. sebab time dia datang tu, adalah at the right time, right person and also for the best reason ( hanya Allah yang tahu semua ini )

so, dalam kehidupan aku. aku selalu guna quote ini. kalau ada benda yang aku mahu achieve tapi tak dapat, aku set dalam kepala hotak, oh maybe bukan pada masa yang tepat. kalau aku memang dapat achieve, aku dapat lah tu.

Day 10:Explain why you choose the name you did for your URL

I choose my full name as my URL. sebab ianya mudah untuk aku ingat, dan orang lain ingat. in case, orang sedang mencari nama aku di google, dorang mesti terus akan jumpa aku punya blog. so, pencarian mereka akan lebih mudah dan singkat masanya.
walaupun terfikir juga guna URL yang comel2 belaka, tapi rasanya nama aku lebih comel dari segalanya. sangat menghargai my parents yang bagi nama panjang2 begini. jadi aku harus komersilkan nama ini ke dalam blog aku yang tercinta ini. sabo jer la.
so, that's it. malas banyak tulis lagi. haha

I realize it now;

The first time I met you,
the sky, the wind, even the birds flying that day,
I knew right then, my life will never be the same,

though I have many flaws and make mistakes,
I thought I should change to be a better woman,
When I met you.

Trust,Hope and Love,
The greatest of these is Love
I didn't know what that mean,
I thought trust was the most important
I was so stupid
I didn't trust you once
and so we drifted apart

I didn't know what love was
so I thought trust was the most important than love
But now I know,
we don't love because of trust
but we trust because we love

If we loved each other more
There wouldn't be a problem
Why?
Why didn't I realized it before?

The times I spent with you,
were so precious,
I realize it, now.

Day 09; Choose any lyrics and explain why it was these lyrics you choose;

aku pilih lirik lagu No Boundaries by Kris Allen


Seconds hours so many days
You know what you want but how long can you wait
Every moment last forever if you feel you’ve lost your way
What if your chances are already gone
Started believing that I could be wrong
But you give me one good reason
to fight and never walk away


Coz hear I am — still holding on!


With every step you climb another mountain
Every breathe it’s harder to believe


You’ll make it through the pain (or through all the aches and pains)
Weather the hurricanes
To get to that one thing


Just when you think the road is going nowhere
Just when you’ve almost gave up on your dreams
Then take it by the hand and show you that you can


You can go higher
You can go deeper
There are no boundaries
Above and beneath you
Break every rule coz there’s nothing between you
and your dreams


Every step you climb another mountain
Every breathe its harder to believe


There are no boundaries! There are no boundaries!

the reason why I choose these lyrics are;
lirik ini amat …

Day 08; Your bestfriend;

bestfriend aku bukanlah manusia. tetapi sebuah teknologi. haha iaitu laptop dan juga line internet. seriously, aku tak boleh hidup tanpa mereka. time aku sedih, gembira, kecewa, bermuram durjana, atau apa2 mood sekalipun, laptop yang ada bersama aku. dan laptop juga menghubungkan aku dengan laman sosial seperti facebook, twitter dan tak dilupakan blogger. disinilah tempat aku meluah segalanya.
laptop dan internet tidak pernah merungut kalau banyak perkara aku luahkan. biar sejuta rungutan aku buat, internet terima seadanya. biar time tu semua manusia berpaling tadah dari berkawan sama aku,internet langsung tidak.haha, memang agak gila dan tidak waras, tapi ini hakikatnya.
dengan laptop, internet dan line internet, aku juga dapat berhubung dengan orang lain di serata dunia =)

another morning;

Good Morning Malaysia =)
and also kepada beberapa negara yang pada waktu ini pagi yer. setiap hari kuliah, aku akan pastikan diriku bangun awal dari yang biasa. which is memang luar biasa. haha! kalau cuti, memang tengahari atau petang aku bangun. tapi kalau hari isnin to jumaat, aku bangun jam 4.30 pagi. sebab aku ada big matter mahu buat tiap pagi tu. perkara apakah, biarlah rahsia =p
to anyone, yang rasa blues2 masih sebab kena bangun untuk kerja, and for us here, untuk study, cheer up =) at least kita harus bersyukur bahawa Allah bagi satu lagi hari untuk kita hidup di dunia yang penuh pancaroba ini. esesehhh pandainya sudah aku bermadah sejak dua menjak ni.

bah, okay lah. kena pakai tudung dulu, and also, pagi ni ada macroteaching. nervous ni. wish me luck ya.

Day 07: The most amazing thing to ever happen to you;

tiada jawapan yang lebih tepat, melainkan diterima masuk ke IPG Kampus Tawau sebagai one of student untuk course Pengajian Sosial =) itulah perkara yang paling amazing sepanjang 21 tahun hidup sebagai manusia. hehe
ya la, keluar saja dari sekolah, tunggu result SPM, mestilah bercita-cita mahu sambung study kan. at first, aku diterima masuk ke UDM dalam Diploma TESL. siap pergi interview lagi di Terrenganu. tapi, ada kalanya tolak yang satu, dan terima yang lebih baik. aku adalah calon rayuan temuduga untuk masuk IPG. so, bila dapat tu, bersyukur gila!
apatah lagi, bila dapat tahu berjaya interview dan diterima masuk. yahoooo, cannot explain macamana perasaan time tu. akhirnya cita-cita dari kecil mahu jadi cikgu tercapai juga =) walaupun ditempatkan di Tawau, ehem ehem, di area balung yang dikelilingi kelapa sawit, aku hanya mampu bersabar dan merungut selalu ;p tapi, aku tetap terima keadaan juga pun.
dan ada beberapa perkara yang aku rasa, aku perlu bersyukur sekarang. iaitu KALAU AKU…

Day 06;

Day 06; What have you planned for the next five years?
1) beli rumah sendiri. tapi bukan apartment lah for sure. 2) kereta sendiri. kereta tu warna pink. or maybe putih then baru hias2 dengan Hello Kitty 3) melancong with my family. 4) menambah aksesori Nikon D3100 5) sambung study. Master holder 6) bertunang with my love one 7) berkahwin, Insya Allah, kalau ada jodoh. 8) membina keluarga baru
plan aku memang nampak macam klise. semua orang pun rasanya akan plan begini. beli rumah, kereta, sambung study and so on. untuk capai salah satu ni memang susah, apatah lagi semua. Insya Allah,kalau diizinkan semua ini akan menjadi kenyataan =)

monday morning yang tak blues;

Good Morning Everyone =)
bangun tadi jam 4.30 pagi. terima kasih jam hello kitty yang berjasa. selama ni guna alarm handphone, asyik tak dengar saja. nasib baik Seri rajin ketuk bilik, kalau tak bangun lambat saja lah tu. hahaha! tapi yang sadisnya, bangun saja mahu cuci muka, tiada air T____T punyalah sedih. tapi, x pa, ada banyak masa aku mengangkut2 air dari tangki. lucky me again, itu tangki di belakang bilik saja.
tapi, satu yang tak lucky, bilik aku dipenuhi oleh serangga. atau entah apa namanya tu yang suka berada di lampu2. ishhh. penuh lantai dengan serangga tu. aku sabar saja lah. aku halau berapa kali, maintain juga begitu. fed-up lah begini. esehhh ;p
still many things and works to do. so, aku harus stop merungut, dan siapkan semua kerja. yeah!

Day 05;

Day 05; If you could move anywhere in the world, where would it be and why?
aku tak akan pilih mana2 negara selain Malaysia. aku suka hidup disini. aku tak mahu pergi mana-mana. sebab aku sayang negara aku. aku sudah cukup bersyukur dapat hidup dengan aman dan damai, tanpa sebarang peperangan dan persengketaan politik. kalau ada orang yang nak hidup di London, New York or whatever lah, atas alasan cari duit lebih, itu susah mahu komen. daripada berkhidmat di negara orang, lagi baik di negara sendiri kan =)
aku teringin juga nak tinggal luar dari Labuan. ada beberapa reason aku rasa, Labuan it's not my first choice of living.
#1; most of my family member yang sebelah mama dan babah ada di area Sabah #2; sudah terlalu lama tinggal di Labuan, jadi sudah bosan ;p #3; memang itu yang dalam fikiran. dulu, kini dan maybe untuk selamanya
tapi, at the same time, aku sayang juga dengan Labuan ni.
#1; aku membesar di Labuan. dari tadika sampai lah ke sekolah menegah #2; kebanyakkan bestfriend aku a…

Day 04;

Day 04; Choose any picture and explain why it was this picture you choose
#1; sebab ianya Hello Kitty #2; baru saja di-capture beberapa minit yang lalu #3; koleksi Hello Kitty yang terbaru dalam bilik #4; bukan dibeli guna duit sendiri tetapi diberi sebagai hadiah =) #5; antara barang yang disayang sekarang selepas Encik Nikon #6; sebab ianya adalah jam meja yang pertama ada di bilik aku

Day 03;

Day 03; If you could have one wish, what would it be?
answer: UNLIMITED WISH
That's my answer =) ya la, kalau sudah aku diberi satu wish, for sure, aku akan minta wish yang unlimited. so whenever aku rasa aku ada wish, aku boleh pakai. haha, i know, macam tamak haloba sikit, tapi sudah soalan begini, aku rasa agak tidak logik dan mustahil aku diberi kesempatan untuk wish dan dapat dengan senang, aku jawab pun dengan jawapan yang bodoh juga la ;p

merepek tengah malam;

#1; lately,aku rasa aku tak cukup tidur. i'm so exhausted
#2; setiap malam, aku asyik lewat tidur untuk siapkan most of my works
#3; today saja, pagi pergi kelas, balik tengahari kejap untuk study pembentangan olahraga, petang ke gerko olahraga, petang ke surau, malam keluar makan kejap, then baru update semua info dalam group JPP, sambil cuci kain tengah malam, dan now, update blog
#4; teringin mahu derma darah. since, aku makan ubat dua tiga hari ini, so direject darah ku
#5; perlukan tidur yang cukup. so, malas mahu bangun awal esok.
#6; aku benci orang merungut. apa ja aku boleh cakap: kalau ko ikut semua aktiviti yang ada di kampus, ko tiada masa langsung untuk bosan.
#7; sentiasa bersyukur kerana diberi peluang untuk berada di IPGKT
#8; banyaknya mahu pakai duit semester ini =_='
#9; okay bai.tidur dulu.

Day 02;

Day 02; Explain your current relationship status
not really want to explain much on my relationship status. I keep it private. and sometimes, bukan semua perkara harus kita share kepada semua kan. apa ja yang boleh aku cakap, aku masih bujang. ya la, belum kahwin. heart: taken. senang cakap, i'm single but not available.
aku happy begini. i mean with my current relationship. aku sentiasa bersyukur kerana diberi kebahagiaan begini. tak kisah la either single ka, in a relationship ka, enganged or what-so-ever, apa yang penting kita bahagia selalu dalam meniti kehidupan ini.

Day 01;

Day 01; Introduce Yourself
#1; namaku Nur Izzatie Nadia Subri. #2; tak cantik, tapi cute #3; lambat pick-up #4; sangat clumsy #5; loves to laugh, easy to cry #6; sentiasa hidup dalam fantasi bersama Hello Kitty #7; teacher-t0-be. #8; makan banyak, exercise kurang #9; suka bergambar dan menggambar #10; bercinta dengan Encik Nikon D3100 #11; warna pink adalah warna terbaik #12; selalu dimarah pensyarah #13; makroteaching jarang pass #14; tak mahu ambil lesen kereta #15; jarang potong kuku #16; layan lagu Country #17; tak pandai berpura-pura #18; suara sangat lantang #19; penakut. tapi tidur di bilik asrama seorang #20; suka jawab tag
okay, babai. penat eh.

mencabar diri sendiri;

pergh! tajuk entri bukan main lagi. mencabar diri untuk apa la kunun. nothing yang hebat pun bakal berlaku. biarpun besok ada kempen derma darah, but aku punya ketakutan sama jarun adalah sangat tinggi. haha, makanya aku dengan ini, akan mendermakan sokongan moral sahaja kepada rakan-rakan kampus ku sekalian. eseseh!
back to tajuk entri aku. I found this dari blog adik aku. dan dapat tahu ini adalah tag, so, aku excited lah mahu jawab. blog aku tak berupdate. nada idea bah. asyik sibuk saja sekarang *kunun*, maka dengan ini, hari ini, aku akan menjawab tag ini sampai hari yang ke-30. okay, jom mulakan.

biar langit cerah atau mendung;

awan yang sangat cantik tadi. so, I snap this :)
Langit tidak selalu cerah, dan tidak selalu mendung.
tapi bila langit cerah, rasa sangat damai hati sangat bahagia
tapi bila langit mendung, terasa sangat gelap hati penuh kesedihan
biarpun langit cerah atau mendung, satu hal yang tidak berubah iaitu pendirian kita sendiri.

Kuiz Maulidur Rasul IPG Kampus Tawau;

Assalamualaikum, dan salam sejahtera, salam 1 Malaysia, salam perpaduan, salam menyalam, salam salaman, and whatever salam yang penting niat itu ikhlas, okay! so, malas mahu banyak tulis dalam pengenalan entri, just enjoy my picture and akan ku elaborate one by one. macam jawab exam. padahal, kalau betul-betul exam, bergaru2 kepala macam banyak kutu untuk cari idea.
CERITA KELAS
nothing much happened dalam kelas. semua macam aktiviti biasa saja yang kami lakukan. ketawa, mengumpat, bising, and what-so-ever perangai yang kadang2 langsung tak mencerminkan imej keguruan.
1) Nelly our barbie and Dayah our adik bongsu di kelas
2) Seri yang sedang memikirkan sesuatu. haha sambil membaca nota berkaitan Nabi Muhammad s.a.w khusus untuk pertandingan kuiz Maulidur Rasul. dan ada juga Mirul disana, yang makan mee goreng dua bungkus dalam kelas
3) semua orang fokus bukan untuk tengok pembentangan akademik. tapi semua sibuk tengok Hantu Kak Limah Balik Kampung. walaupun tak habis tengok, tapi suku cer…

you're the reason for everything;

I've found a reason for me To change who I used to be A reason to start over new And the reason is you
I've found a reason to show A side of me you didn't know A reason for all that I do And the reason is you
p/s; this is what I really think right now about you.

safely arrived at Tawau and other stories;

finally, aku berada di Tawau. dan sedang bersantai di dalam bilik sendiri. mata sangat kuyu, sangat penat malam ni. mahu tidur awal betul ni =( tapi agak sadis juga kalau jam 730 malam aku sudah melelapkan mata. so jalan terbaik, update blog, dan online facebook, twitter, dan blog walking.
here some of my stories for today;
bangun pagi tadi, mandi, breakfast, then check in di airport. omaigod, aku rasa cara check in sekarang ini agak sadis juga lah. terutama aku yang baru tahu perubahan terbaru di airport sana. at first, aku macam orang sesat, then a lil bit sakai *bilang orang sabah*, terheret beg ke sana ke mari untuk cari hala tuju. haha then lepas tune up kepala hotak, baru aku pergi check in kiosk tu, then pilih seat, dan berbaris! and lucky me, aku 3 jam lebih awal. bayangkan, kalau terlambat datang ke airport, x ke nahas jadinya tu. boleh jadi tinggal flight eh.
after that, baru singgah pergi ke rumah nenek. then melawat my lil cousin yang comel dan kecik2 ni, si dzakirah.she is s…

Unexpected journey turn to joy;

right now at Kota Kinabalu at my cousin house, Putatan. cuaca di KK sangat tidak bagus. dan cuaca di Labuan pun tadi tidak okay. sangat gloomy dan hujan renyai-renyai yang menyukarkan perjalanan balik aku.
a little bit info perjalanan balik aku sebenarnya;
1) from Labuan ke Menumbok harus limpas lautan. so, either mahu ambil speed boat (30minit kalau laut tenang, dalam 40 minit untuk lautan yang berombak or feri kereta (dalam sejam setengah)
2) actually aku boleh juga ambil feri ekspress dari Labuan direct to Kota Kinabalu. tapi dalam 3 jam. dan harga tiket dalam rm33 tak silap aku. tapi aku memang tak suka naik feri gini, sebab aku akan mabuk T__T
3) then dari Menumbok, aku akan ambil bas ekspress ke KK. which is 2 jam 30 minit dengan harga tiket rm14.
4) pastu, mahu pergi Tawau naik flight (50minit) or maybe naik bas (8jam)
kesimpulannya, jauh juga kan perjalanan aku mahu balik kampus ni. jalan darat, jalan laut, jalan udara, semua aku kena lalui barulah sampai. punyalah tabah selama aku…

letting go my dell inspiron;

weehooo woot woot segenap lapisan manusia yang membaca blog aku ini =)
so, harini aku akan balik ke Kota Kinabalu dulu. because my flight to Tawau is tommorow jam 1.15 petang menaiki MAS. perasaan aku? tiada perasaan. entah ke mana sudah hilang aku punya perasaan sekarang ni. ah, peduli lah tu. tidak penting.
aaaaaaaaarghh, tiba-tiba, sedih la pula T___T, ya la sebab aku harus tinggalkan laptop dell aku yang tercinta ini dan membawa balik laptop besar aku ke asrama. huhu,gara-gara aku perlukan laptop yang mempunyai besar GB khas untuk gambar2 dari dslr aku. so, memang kena harus berkorban, walaupun beratnya hati aku mahu kasi tinggal laptop tu begitu sahaja.
lagipun kalau mahu buat assignment kan, memang lebih best guna laptop besar, dari yang kecik ni. terhad ba penggunaannya. pastu macam aku rasa susah mahu adjust ni. sometimes, kita kena let go something, untuk dapat yang lebih baik. hahaha pepatah yang sesuai untuk kesedihan dalam meninggalkan laptop kecik.
ba, gtg, doakan keselamata…

35 questions;

1. Where is your cell phone?> di timbunan bantal dan selimut atas katil. entah mana tu.malas mahu cari dulu

2.Your hair? > messy berabis. kalah nenek2 punya rambut. kali nenek punya rambut ada stail lagi dari aku

3.Mother? > namanya Azizah Salleh. dan dia sedang lena tidur selepas online facebook

4.Your Father? > namanya Subri Sudin. pun sudah lena tidur selepas puas main game online di facebook

5.Your favourite food? > everything yang my mom masak.

6.Your dream last night? > aku dream one of my friend dapat posting di hulu2 betul. then dia dapat rumah sewa yang sangat buruk, dan sebelah rumah tu ada seorang tua yang kesian.dan dia tidak mahu posting sana. dalam masa yang sama, aku dapat praktikum sana, then itu orang tua bagi rumahnya sama aku yang dia sudah kasi bersih. while dia tinggal dalam rumah yang macam stor tu. then, kawan aku yang dapat posting come back, dan terkejut. HAHA! buduh punya mimpi

7.Your favourite drink? > pencinta air suam yang sejati.

8.Your drea…

the sunset;

cuti CNY sudah habis. tidak lama lagi, harus pulang ke kampus dan menemukan banyak kerja. dan malas aku mahu fikir apa yang akan berlaku disana. tapi, kalau balik sana pun aku suka juga, sebab banyak kawan2 mahu lepak, boring2 ada juga tempat aku bergosip. but then, for sure, what I miss about Labuan is my home.
so, petang tadi, my parents bawa aku dan of course si zana mesti lah ada ikut juga kan pergi tengok sunset di pantai. aku tak dapat pastikan apa nama pantai ni, sebab faham-faham lah kan Labuan ni dikelilingi laut. and banyak gambar aku capture, cuma aku punya tahap kemalasan memang tinggi ni mahu upload. so, tatap lah sunset yang tidak seberapa oleh aku itu.
p/s; the sunset always remind me of something or maybe someone. because the last time we met, we capture the sunset together.

as usual, bila bosan,jawab tag;

#1; aku suka buat tag seperti ini bila aku bosan.
#2; i'm in love with my Encik N. which is N is for Nikon D3100
#3; aku benci orang yang banyak cakap. tapi tiada hasil yang terjadi
#4; personality do counts. good looks? itu belakang kira.
#5; i don't eat vegetable and fruits. and right now, my skin is dying to have more Vitamin C
#6; takut kucing. tapi aku pencinta Hello Kitty sejati
#7; McDonald is the best fast food ever!
#8; aku agak lemah dalam matematik. so, jangan tanya pasal sifir 6 hingga 9 sama aku
#9; aku tak suka benda yang remeh temeh dan menyusahkan
#10; aku tak suka cari pasal sama orang. jadi, jangan cari pasal sama aku juga
#11; i don't like shopping baju, shoes or whatever. i just hate them.
#12; but them, aku bukan tomboy. i'm just not a shopaholic type.
#13; tapi if kedai tu full of Hello Kitty, itu adalah syurga bagiku
#14; belum terfikir untuk ambil lesen kereta. sebab drive kereta is one of my phobia.
#15; suka buat hal sendiri. berkurung dalam bilik.
#16; kaw…

Encik N tersayang;

percubaan ambil gambar harini bersama Miss Jee. well,nothing yang cantik pasal gambar aku. masih amatur, tapi semua ni aku tak edit langsung. hahaha. just want to share with you guys, perkembangan diriku bersama dia yang tersayang. ops, sapa yang tersayang, di bawah akan ditemukan jawapan.




so, this is Encik N. yang selalu ku berada disisi. i love you, Encik N. always and forever.