Skip to main content

girlfriend february outing;

and of course, balik Labuan adalah untuk ketemu sama famili tersayang dan darling2 bestfriend ku yang tercinta. just plan di facebook, then, terus dapat jumpa! walaupun bertiga saja, since two of my besties teda di Labuan kan. one in KK, and one in KL. so, peluang untuk reunion kami ramai-ramai sangat tipis. tapi tak mustahil, dapat re-unite semua!

tak ada tempat yang paling best untuk lepak melainkan ke Ujana Kewangan. haha! satu-satunya shopping complex yang paling banyak berjasa kepada rakyat Labuan. eventhough, pusing2 tak sampai sejam. dan gambar paling selalu orang buat, depan cermin. cis! i know ini agak klise. but, sometimes klise itu best ;p

then, bosan di UK, my mom and my lil sis bawa pergi Pantai Mawilla. and time ni jumpa my cousin all away from London. it's a co-incidence actually. hmm.. mereka ini adalah anak kepada my mom punya kakak paling sulung. so, memang jarang jumpa. melainkan dorang turun ke Malaysia

dan salah satu gambar paling klise juga di pantai ialah lumpat lumpat. walaupun gambar tak jadi. lumpatan macam apa saja. tapi saja puaskan diri sendiri dengan lumpatan yang tidak seberapa tapi dapat kepuasan dan enjoy lebih sambil ketawa berabisan

my favourite picture for today. i love my bestfriend. i love jiah and eyka. cannot wait to meet up again for the next holiday. maybe this thursday, keluar lagi mahu snap2 gambar sama jiah. canon dan nikon punya action. *kunun pandai ambil gambar menarik*

and not to forget, kami beli handphone strap yang sama. untuk letak di handphone masing2. and it turn to a small fight between me and eyka. haha berebut sapa dapat tu tali merah. dan as usual, aku mestilah kalah kan. haha aku memang tak pernah menang dalam mana-mana fight pun =_=

p/s; Really enjoy myself today. weehooo woot woot

Comments

tqa said…
sy tengok pun enjoy jgk! XD

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …