Skip to main content

35 questions;

1. Where is your cell phone?
> di timbunan bantal dan selimut atas katil. entah mana tu.malas mahu cari dulu

2.Your hair?
> messy berabis. kalah nenek2 punya rambut. kali nenek punya rambut ada stail lagi dari aku

3.Mother?
> namanya Azizah Salleh. dan dia sedang lena tidur selepas online facebook

4.Your Father?
> namanya Subri Sudin. pun sudah lena tidur selepas puas main game online di facebook

5.Your favourite food?
> everything yang my mom masak.

6.Your dream last night?
> aku dream one of my friend dapat posting di hulu2 betul. then dia dapat rumah sewa yang sangat buruk, dan sebelah rumah tu ada seorang tua yang kesian.dan dia tidak mahu posting sana. dalam masa yang sama, aku dapat praktikum sana, then itu orang tua bagi rumahnya sama aku yang dia sudah kasi bersih. while dia tinggal dalam rumah yang macam stor tu. then, kawan aku yang dapat posting come back, dan terkejut. HAHA! buduh punya mimpi

7.Your favourite drink?
> pencinta air suam yang sejati.

8.Your dream/goal?
> menawan Gunung Kinabalu, beranikan diri ambil lesen kereta, beli kereta, beli rumah, kahwin sama orang yang aku suka, and bla bla bla

9.What room are you in?
> my bedroom

10.Your hobby?
> online fb, twitter, blogging, and right now, photograph-ing!

11.Your fear?
> ketinggian dan kegelapan

12.Where do you want to be in 6 years?
> my own house. sedang sibuk mengurus keluarga. aisehmen

13.Where were you last night?
> atas katil. online macam biasa

14.Something you aren't?
> a morning person. haha! aku tak akan bangun awal tanpa sebab

15.Muffins?
> strawberry muffins sangat comel. dan rasanya mesti sedap. sebab ianya pink kaler. haha

17.Where did you grow up?
> Labuan pulau yang bebas cukai,murah coklat sama perfume

18.Last thing you did?
> emm..rasanya garu2 kepala. bingung mahu jawab soalan ni

19.What are you wearing?
> baju kelawar. faham2 la ba. baju tidur

20.Your TV?
> kalau dirumah, memang tak tengok TV langsung!

21.Your pets?
> pernah pelihara hamster and turtle

22.Your friends?
>kawan baik sedikit, kawan PURA PURA banyak disekeliling aku.

23.Your life?
> been there, done that. sangat colorful

24.Your mood?
> nothing. memang tak dapat describe mood aku

25.Missing someone?
> someone

26.Vehicle?
> tiada. kasihan. belum ada lesen. belum ada gaji mahu beli

27.Something your not wearing?
> tak pakai stokin sekarang

28.Your favourite store?
> Guardians and Watsons. or anything yang banyak Hello Kittu

29.Your favourite colour?
>PINK

30.When was the last time you laughed?
> yesterday.masa keluar jalan sama Miss Jee

31.Last time you cried?
> can't recall.

32.Your best friend?
> is my family.

33.One place I go over and over?
> my own house.

34.One person who emails you regularly?
> facebook. hari2 hantar notification haha

35.Favourite Place to eat?
> MCDONALD

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …