Skip to main content

Day 15: Something that affect you, but other people don't see;

arrrrghh! soalan ini buat aku sangat bingung mencari definisinya dan juga jawapannya sekali. and thanks to Amira, Beattrice and also Vivyan, yang menjadi mangsa aku untuk ditanya. aku mengamalkan prinsip "malu bertanya sesat jalan" eseeeeehh, trep skema saja =p so, my answer is;

aku sebenarnya akan sangat ter-affect bila aku pergi kuliah tak bawa handphone sahaja. I mean, bila aku tertinggal handphone untuk pergi mana-mana. biarpun tiada juga yang SMS mahupun call, tapi itu boleh buat hati aku tak tenang, dan tak boleh fokus untuk study. bukan sahaja pergi kuliah tapi kalau pergi mana-mana sekalipun, tiada saja handphone aku bawa, pasti hilang seluruh mood

second, aku memang sangat affect aku bangun buka dengan sendirinya, tapi dikejutkan dengan orang lain. I mean, dengan ketukan pintu yang maha dasyat dari orang time tu aku lena tidur. sangat affect apa yang aku lalui seharian tu selepas aku bangun. aku memang tak mahu bangun, kalau memang time tu aku belum ready. wahahha agak demand, tapi inilah kenyataan =D

third, kalau aku berbaris untuk bayar something, dan aku tengok memang panjang dan ramai orang tunggu turn untuk bayar, aku akan pilih untuk tidak jadi membeli barang tu. haha, aku pun tak tahu kenapa. aku rela tidak membeli dari berbaris panjang2. 

cukuplah itu tiga, sekian terima kasih =)

Comments

Beattrice said…
hehe..u're welcome :)wah,cpt jg ko post.

agree with the 1st one.i'll feel lost without my hp too.
hahahahaha pttnya dari awal pg sy sda mahu update, tp kan, sy x faham apa yg dimaksdkan sm maw cari jawapan tu.hehe

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…