Skip to main content

Aku paling benci bila;

Pasangan kekasih : Yang bertrip-trip paling romantik, kalah la tu romeo juliet, laila majnun. apatah lagi yang suka control-control macam apa saja. ini tak boleh, itu tak boleh. adei, tiada LIFE!

Rambut : rambut aku sekarang yang sangat rosak 99%. wahahaha, benci benci benci. sampai aku ikat macam nenek2 saja selalu. padulik la kau sana.

Internet : bila aku dalam mood mendownload movie or series, tapi line internet tidak kuat. aishh, malas!

Pekerja kedai : terutama kedai baju okay! yang akan ikut kemana kita pergi. and jarak antara aku dengan tu salesgirl cuma 5cm jauhnya. dia asyik membontot aku. itulah aku paling malas mahu pergi beli apa2. salesgirl mematikan semangat ku membeli

SMS : sms dari CELCOM,DIGI or MAXIS, or apa2 jenis iklan yang tiada kaitan sama aku antara hidup dan mati

Final exam : bila aku sudah semangat mahu belajar, then semangat jawab paper, dan tak peduli sama soalan spot, sekali buka paper, terang-terang semua soalan spot. adehh, cit betul rasanya

Mimpi : bila aku mimpi yang best2, aku akan senang terjaga. tapi mimpi buruk, lama pula mahu habis

Kawan yang tak rapat : mereka seolah-olah kenal aku siapa, and talk at my backs. seriously, orang begitu bertimbun dalam hidup aku. sangt BITCH.

Ex-boyfriend: tiba-tiba datang balik, after dia dumped aku for 3 times (itu kebodohan aku), then dia datang merayu2 memujuk untuk kembali bersama, padahal terang-terang aku tahu sapa current girlfriend dia time tu.

Games : games yang ada kira2 masa. i mean, ada limit masa lah. kalau x dapat kasi habis dalam masa tertentu, fail. haha aku benci tu. buat aku nervous tak tentu pasal

Karaoke : bila time aku nyanyi mikrofon buat hal.  then suara aku memang tidak sedap kalau di mikrofon

Matematik : bila aku rasa aku perlu ingat sifir 6,7,8,dan 9 untuk selesaikan perkara dalam masa terburu-buru.

Handphone : bila aku taip panjang dah, then sekali jak tekan clear, terus terclear semua! dan bila aku sudah taip, dan aku rasa aku dah tekan SEND, then menunggu sms dibalas, tapi selepas setengah jam belum di balas, rupanya aku belum tekan SEND lagi betul-betul.

Facebook : bila orang di facebook tu nampak lebih mesra dari orang sebenar. benci aku. kalau di facebook, bukan main lagi siap komen, like segala. jumpa depan mata, x tegur pun.

Asrama : bila aku bangun pagi, dan terlewat bangun lagi, dapat tahu asrama tiada air. aiyah, benci nya perasaan tu.

Cinta : aku berabis sudah suka sama tu orang. kira cinta matikk kau! sekali dia kasi tinggal aku.

Manusia : manusia yang paling pandai berlakon dan hipokrit. jangan jadi manusia, sila jadi SYAITAN.

p/s; jawab tag ni time mood aku swing memang best rasanya. wahaha

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…