Skip to main content

Kuiz Maulidur Rasul IPG Kampus Tawau;

Assalamualaikum, dan salam sejahtera, salam 1 Malaysia, salam perpaduan, salam menyalam, salam salaman, and whatever salam yang penting niat itu ikhlas, okay! so, malas mahu banyak tulis dalam pengenalan entri, just enjoy my picture and akan ku elaborate one by one. macam jawab exam. padahal, kalau betul-betul exam, bergaru2 kepala macam banyak kutu untuk cari idea.

CERITA KELAS

nothing much happened dalam kelas. semua macam aktiviti biasa saja yang kami lakukan. ketawa, mengumpat, bising, and what-so-ever perangai yang kadang2 langsung tak mencerminkan imej keguruan.

1) Nelly our barbie and Dayah our adik bongsu di kelas

2) Seri yang sedang memikirkan sesuatu. haha sambil membaca nota berkaitan Nabi Muhammad s.a.w khusus untuk pertandingan kuiz Maulidur Rasul. dan ada juga Mirul disana, yang makan mee goreng dua bungkus dalam kelas

3) semua orang fokus bukan untuk tengok pembentangan akademik. tapi semua sibuk tengok Hantu Kak Limah Balik Kampung. walaupun tak habis tengok, tapi suku cerita dah buat semua orang ketawa terbahak-bahak

4) Florence yang comel =)

5) Sumber utama movie di kelas. not only that, laptop dia juga dipakai untuk tengok movie

6) My friend. and selalu mention nama dorang dalam blog ni kan. that is Ain, Wanti dan Seri.

what else to share;

1) My work as Setiausaha untuk Jawatankuasa Perwakilan Pelajar akan di sambung lagi sampai this june. nothing much to said. just follow saja lah kehendak HEP

2) kelas kami sudah hilang bau bangkai cicak. euwwww, yesterday, memang tak boleh bernafas eh. bau bangkai yang teramat-amat la dasyat.

3) PSV punya makroteaching next week. so, everyone macam sudah sibuk fikir idea. "macam" ja la. haha

4) result exam belum keluar =_='

KUIZ MAULIDUR RASUL IPG KAMPUS TAWAU

PERINGKAT SARINGAN

since ada wakil dari kelas aku, for sure la aku akan datang bagi sokongan moral untuk dorang. sebab kelas kami jarang lah sangat mahu participate mana-mana aktiviti or pertandingan yang kena anjurkan melainkan selepas dipaksa-paksa.haha!

so, diatas merupakan peringkat saringan. my classmate bertanding dengan PISMP PSV SEM 1, PISMP BM SEM 1, dan PPISMP PML SEM 2. enjoy the picture;

1) this is the MC untuk pusingan saringan. and also Eyqa (she also a blogger) ini tugasnya untuk tengok sapa yang angkat kad terlebih dahulu dan bagi jawapan

2) penjaga laptop. eh, bukan. tapi yang tukang klik2 untuk tukar ke soalan seterusnya

3) nampaknya mereka agak teruja untuk berebut menjawab soalan

4) cabut undi untuk teka silangkata

5) my classmate: Seri, Dayah dan Zila =)

PERINGKAT AKHIR

unexpected winning! haha, our class berjaya di peringkat saringan dan move forward ke peringkat akhir. so, inilah dia contestant untuk peringkat akhir;

1) PPISMP PAI SEM 2
2) PISMP PS SEM 5
3) PISMP SN SEM 5

1) untuk peringkat akhir, Daus adalah MC nya

2) Yusmail yang agak tekun dan fokus membaca soalan

3) My classmate pun fokus juga ni. hahahaha lucu pula bila tengok dorang time ni

4) paling lucu part ni. bahagian Imitasi. haha still remember dayah punya reaksi untuk bagi klu sama dorang zila dan seri berkaitan "susu kambing". buat gaya kambing, yang langsung tak macam kambing. dan akhirnya diteka oleh Zila sebagai "susu unta" hahahaha

5) saingan sengit my class with them. Radzi and Nurul =)

6) pelajar dari kelas PAI.

keputusannya ialah, treng teng teng;

JOHAN: PISMP SN SEM 5
NAIB JOHAN: PISMP PS SEM 5
KETIGA: PPISMP PAI SEM 2

congratulations everyone. sekian saja, saya, Nur Izzatie Nadia Subri melaporkan dari IPG Kampus Tawau. *fuhhhhhhhhhhh punya panjang entri kali ini*

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …