Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

Tell them I was happy;

Falling out of love is hard
Falling for betrayal is worst
Broken trust and broken hearts

aktiviti dalam rumah;

hai kengkawan, apa macam kamurang punya holiday? kalau tanya aku, suda semestinya aku jawab super duper best. even aku belum keluar lagi tengok matahari, memang berhibernasi habis menghadap laptop dan televisyen ja =p lagipun aku da la tak pandai drive, aku tak tau nak ke mana dengan siapa, dan yang paling penting aku memang MALAS nak keluar. malas nak jumpa orang. haha apakah macam sombong betul ni?
apa aku buat dirumah? hrmmm.. tiap malam aku akan minum horlicks sambil online. haha walhal if d asrama, tengok Wanti ja selalu buat nescafe sambil hadap laptop, now aku pula yang terjangkit sama. kes rindu kehidupan asrama kali. or maybe terjangkit?
kalau dirumah memang tiada story lain, melainkan apa aktiviti aku buat ja. haha lagipun aku ada berbaris cerita mau tengok ni such as How I Met Your Mother, My Girl, The Big Bang Theory, Running Man and so on. so saper kata hidup berkurung di rumah membosankan? tidak sama sekali. ngehehehehehe =)

ok chiao, for now.

ready,set,go=HOLIDAY!;

yes. seperti kalian sudah tahu sekarang ni kan musim cuti sekolah, dan kami yang berada di Institut Pendidikan Guru juga cuti sekali. cuma cuti kami lebih seminggu saja dari sekolah. balik dari Tawau guna aeroplane turun di KK. so aku menumpang sekejap tinggal rumah Wanti. ya la, final year suda kan, harus la meronda rumah kawan2 dulu before semua tu tak dapat buat bila dah kerja.
sampainya di KK, her family bawa makan depan laut di KK tu. dulu rasanya sana tu pasar pasar biasa saja. now da transform kepada tempat makan yang best. haha jakun betul aku, ya la ba, punya la jarang ada kesempatan meronda KK.
so, this is what we eat;


dek kerana lama sudah tak makan udang, aku pun berabis la. lagipun masak butter. sekalinyaaaaaaaaaaa! malam tu resdung menyerang dengan paling berbisa sekali. tekak aku gatal, mata aku bengkak dan berair, muka aku keluar bintik2 putih, and tak boleh berhenti bersin. aaaaaaaaaa sangat tertekan. itulah ba kan orang bilang "beringat sebelum kena" taubat ak…

Little Syazana Birthday;

last night, me and my family (except Afiq, since he is in KL right now) going out for a dinner. actually dinner tu adalah untuk surprise bday our little sister, Zana. since Labuan susah betul cari tempat makan yang sesuai untuk birthday celebration so kami decided untuk makan di Fratini's Restaurant.

walaupun kira sudah lama ada di Labuan tempat makan ni, tapi kami memang tak pernah pergi. ya la ba, if makan suka suka berfikir sejuta kali juga sebab price dia standard tu Secret Recipe, Starbucks and so on. memandangkan Zana mmg suka makan pizza, so ngam juga pemilihan tempat ni.

let's see the food;

the food was awesome and memang sesuai dengan harga. selama ni makan di Pizza Hut, memang rasa pizza ala malaysia sikit. tapi di sini dapat rasa the real pizza. dengan pastry yang nipis, sos tomato yang sedap, and much much more. aku order Strawberry Milkshake, and yes, that is the best milkshake ever! next time if dapat datang sini, akan order lasagna. wanna taste that.
garlic bread…

say goodbye to semester 7;

hey guys!
finally semester TUJUH tahun ke EMPAT ijazah telah tamat. macam sekejap saja ada di kampus, lepas tu habis. memang masa bergerak super duper cepat. tak sempat aku berkurus, malahan mem"babat"kan diri lagi banyak. huahuahuahua.
so, cuma ada satu praktikum which is untuk kali ini disebut Internship, dan juga satu semester lagi untuk bergusti dan berdansa bersama. ada yang menghitung hari habis kerana risau akan berpisah dengan kawan-kawan yang lain, tapi boleh ka aku cakap aku menghitung hari finally aku berpisah sama dorang? haha (except to some of my friend, bukan semua)
maybe ya, aku akan sedih. sedih sbb lama sudah di sana. tapi maybe aku rasa relief dan bahagia, sebab aku tak payah lagi menghadap muka-muka yang fake dan annoying and plus pretending to be innocent tapi sebenarnya membunuh kau bertubi tubi dari belakang sebab dia fikir dia betul sedangkan dia sebenarnya bitch tahap tertinggi ke langit (naaa ambek kau statement berani mati dari aku) haha, sapa suruh b…

now you're just somebody that I used to know;

life goes on =)

the second chance;

morning guys. what a cold morning here in Balung.
yes, aku bangun awal. hoooray! seawal jam 2 pagi aku sudah tak boleh tidur. dan dalam jam 4 pagi gitu, aku memang dah tak tahan baring for no reason, so I get up and took my shower. after that, minum Nestum untuk isi perut, well you know berpenyakit gastrik seperti ku ini langsung tidak memberikan kebaikan kalau tiada makanan = ="
kenapa aku bangun awal? urm. let me see. aku tidur awal semalam because i'm not in a good mood plus memang mengantuk gila. lagipun ada un-finished business ba. tu la pasal, keep running through my head lately. dalam jam 2 pagi aku terbangun, aku malas mau check inbox fb. malas mau tau apa akan jadi, but then jam 4 pagi aku buka, ada mesej masuk.
urm. urm. urm. terus terbangun tak dapat tidur langsung.
so here it is,
guys,
do you believe in second chance?
do you?

for me, I do believe it.
but depends on the situation.

sometimes ja, what if chance yang aku pilih itu salah? okay, memang tidak semua keputusan y…

what I do lately;

hoolllaaaa ;D
since ini blog jarang suda kena update pasal daily life, now, aku akan gabung semua cerita yang berlaku lately. haha sorry for the previous entry, semuanya pasal emo, emo dan emo. sila fahami daku~
okay, memandangkan aku sudah install Instagram dalam my HTC ChaCha, so, aku punya semangat ambil gambar dan publish di facebook semakin menjadi-jadi dan berganda-ganda okeh. dan ianya memberikan aku semangat sekali untuk letak gambar2 tu di dalam blog.

so, here we go;

dengan ini rasminya, setelah 5 tahun penantian, McDonald buka di Tawau. hooyeaaahhh! siap ada drive thru lagi. sekolah tmpt aku praktikum mmg dekat sangat lah dengan tu mcD, so ada la juga beberapa hari tu kami membreakfastkan diri dengan mcdonald. haha trip2 orang kaya la ba kan ;p tapi yang sadihnya, berapa kali salah order, maybe sebab pekerja dorang masih newbies kan. so, dimaafkan = ="
what else I want in Tawau? now, semuanya ada. semuanya complete. even if aku dipostingkan di Tawau, maybe it's not a b…
But just stop telling me that “all you need is love”, cause I lived happily before I fell in love,  then someone loved me, it just made me even more unhappy.
erk?
eventually, it's true.

YOU should be studying;

happy saturday guys! ;)
aku tengah bergembira kerana tidak lama lagi cuti walaupun ada secalit kerisauan dek paper yang terakhir ini adalah paper Kajian Tindakan which is too many to studies, too many to understand, too many to read, to many "kemalasan" dalam diri ku ini =p
sebab mau cuti kan, so mood aku dah berubah kepada cuti dari awal lagi, tiada sudah mood mau belajar. Omoo..Omooo.. ini tidak boleh jadi. kalau aku tak insaf lagi, konfem pointer turun lagi. setiap semester pointer aku turun = =" bangga tak? sebab aku tak suka benda2 uji kognitif aku ni. apatah lagi mau menjawab dalam masa 2 jam 1/2 untuk pembelajaran satu semester. No No No. memang aku tak pass punya la.
my previous paper Bimbingan Kaunseling not-so-good.why? sebab aku tak siap jawab!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bukan sebab aku tak tahu jawapan cuma aku tak sempat tulis balik jawapan ke paper struktur. kan bodoh disitu. patutnya aku tulis sedia la kan d kertas. dah la tulis esei siap 5 minit sebelum tamat exam, …

exam fever or what?;

minggu ni adalah minggu exam. so life penuh dengan nota dan soalan spot.
tapi sejauhmana, aku betul2 dalam mood exam?  dan sebanyak mana suda nota aku baca?  sebanyak mana suda ilmu yang ada di kepala?
semuanya cuma aku yg tau. =)
good luck guys, to my teman-teman satu batch, do your best. sikit lagi mau tamat perjuangan!
errr,  last nite mimpi posting satu tempat ni, if it's real, i really don't know what to say.

not really in my mind now

entri kali ini juga mungkin mengenai hati dan perasaan, sila bersabar, kerana kondusi hati dan perasaan si penulis blog masih belum dalam keadaan yang betul. masih samar-samar keadaanya.
ada orang kata dengan aku; "jumpa juga nanti siapa jodoh kau tu"
actually, aku bukan desperate sangat mau cari the right person. bukan juga desperate betul mau kawin. cuma, aku rasa the marriage thing is not me (for now). terlalu banyak aku mau buat dari fikir pasal kawin. dan aku rasa kawin ni cuma akan terjadi dengan baik kalau kita bersedia mentally and physically. aku tak mau la settle down sebab tengok kawan2 ramai yang dah buat a big step in life.
aku perlu lunaskan tanggungjawab aku sebagai anak, aku masih diperlukan keluarga untuk tolong dorang, aku masih dua orang adik yang belajar, aku masih ada banyak impian belum tercapai, dan aku tahu impian itu bersifat individu.
tapi kalau sudah tiba seru itu, aku redha. dan siapa anak "Adam" itu, rahsia Allah tertulis di Loh Mahfuz ku

Tawakal itu Penting;

tiada siapa mahu, setiap kali buat a NEW relationship *atas dasar kau percaya tak semua lelaki macamtu*, kau fail lagi. fail. gagal. fail.  gagal.
aku sendiri pun memang dah set kepala aku awal2, kali ni biar dia yang terakhir. cukup. tapi, Allah pinjamkan dia untuk bersama aku cukup untuk 2 tahun. 
dan yang hebatnya, 2 tahun itu aku dibodohi dengan kejujuran, keikhlasan, kesetiaan yang hanya dari mulut semata-mata. walhal di belakang, semuanya bukan seperti itu. bukan aku ingin mmbuka aib orang, bukan juga untuk mmbuka pekung di dada.
cukup untuk aku buat kesimpulan, lelaki yang dikatakan orang baik belum tentu baik! luar nampak lain, dalam belum tentu. kerana hati itu rahsia Allah. hanya Allah yang tahu apa yang ada di dalam hati dan minda seseorang.
aku tak boleh marah dia, aku tak boleh salahkan takdir. sebab aku tahu ini semua ketentuan Ilahi. cuma boleh aku jadikan pengalaman hidup. 
tapi, satu, kerana dia aku hilang kepercayaan,mungkin juga trauma. ya. bila tengok lelaki, memang best cuci …
and I wonder, was any of your heart, your mind or your action towards me is the real thing? was any of it true?
= = "
it's been a loooooooooong time tidak update ini blog. bukan sebab tiada sudah mood mau blogging, tapi ini internet connection macam taik ba orang bilang. 
now, sudah kembali ke urusan kampus, bangun lambat sikit dari praktikum ;p tapi 630pagi suda ada di medan selera demi breakfast, pastu pigi kelas tapi tiada kuliah, and apa lagi pastu ah? semua yang biasa2 saja, melainkan sekarang ni kami kena suruh isi borang penempatan. dimana aku pilih? mesti la ba labuan
0.01% peratus utk dapat 99.9% harapan untuk tak dapat. haha!
that's all. will keep updating since aku re-install balik internet browser di laptop ni. chiao!