Skip to main content

ready,set,go=HOLIDAY!;

yes. seperti kalian sudah tahu sekarang ni kan musim cuti sekolah, dan kami yang berada di Institut Pendidikan Guru juga cuti sekali. cuma cuti kami lebih seminggu saja dari sekolah. balik dari Tawau guna aeroplane turun di KK. so aku menumpang sekejap tinggal rumah Wanti. ya la, final year suda kan, harus la meronda rumah kawan2 dulu before semua tu tak dapat buat bila dah kerja.

sampainya di KK, her family bawa makan depan laut di KK tu. dulu rasanya sana tu pasar pasar biasa saja. now da transform kepada tempat makan yang best. haha jakun betul aku, ya la ba, punya la jarang ada kesempatan meronda KK.

so, this is what we eat;



dek kerana lama sudah tak makan udang, aku pun berabis la. lagipun masak butter. sekalinyaaaaaaaaaaa! malam tu resdung menyerang dengan paling berbisa sekali. tekak aku gatal, mata aku bengkak dan berair, muka aku keluar bintik2 putih, and tak boleh berhenti bersin. aaaaaaaaaa sangat tertekan. itulah ba kan orang bilang "beringat sebelum kena" taubat aku mo makan benda2 seafood ni. out from the list for now.

ya, for now, sebab besok macam mau mengantam tu sambal tomato yang babah masak malam ni. hahahaha tak boleh pantang, tak boleh. tak boleh.



some of the activities yang aku buat di sana ialah menyelongkar gambar lama Wanti. haha sambil ketawa, sambil ambil gambar sikit. bukan sebab lucu apa, sebab bila tengok gambar time kecik yang kiut, memang rasa sangat adorable kan =)

bukan itu saja, hari pertama kami karaoke sampai 1 pagi. nda kau! hantu pun pingsan ba dengar suara kami. haha paginya sambung lagi sampai ke petang. hahahahahahaha memang bergegar Tuaran aku kerjakan. bagus kalau lagu best, ni semua lagu patah hati retak seribu la ba.

lepas karaoke, Wanti bawa pusing Tuaran, singgah beli barang, and pastu pergi pasar malam, dan balik. 

and to keluarga Wanti, Tq for the hospitality =) really have fun even just for 2 days~


then lepastu aku dah janji dengan Ika untuk sama-sama balik Labuan. look at the picture. yeah, kami sempat bertemu dengan doktor cinta dia di Kota Klias. since her boyfie, also my ex-classmate jaga tu klinik kesihatan Kota Klias. p sana sebab Ika ada urusan perubatan dan kesempatan aku minta ubat utk penyakit resdung aku yang masa tu belum stop lagi. haha

balik Labuan guna speedboat and sampai ja, terus ke McDonald. tempat wajib mau pergi walaupun makan ice cream ja. hahaha then balik rumah, and meneruskan kehidupan dalam rumah dengan enjoy dan happy. hoooyeaaaaaahhhh

dan begitulah cerita bagaimana cuti aku bermula, to all my friends out there;HAPPY HOLIDAY!

p/s; tiada plan mau ke mana-mana cuti ni. aku mau diam diam di rumah saja. 11 june nanti baru berjalan kejap ke KL. 

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='