Skip to main content

what I do lately;

hoolllaaaa ;D

since ini blog jarang suda kena update pasal daily life, now, aku akan gabung semua cerita yang berlaku lately. haha sorry for the previous entry, semuanya pasal emo, emo dan emo. sila fahami daku~

okay, memandangkan aku sudah install Instagram dalam my HTC ChaCha, so, aku punya semangat ambil gambar dan publish di facebook semakin menjadi-jadi dan berganda-ganda okeh. dan ianya memberikan aku semangat sekali untuk letak gambar2 tu di dalam blog.

so, here we go;

chicken mc nugget is my fave ;)
dengan ini rasminya, setelah 5 tahun penantian, McDonald buka di Tawau. hooyeaaahhh! siap ada drive thru lagi. sekolah tmpt aku praktikum mmg dekat sangat lah dengan tu mcD, so ada la juga beberapa hari tu kami membreakfastkan diri dengan mcdonald. haha trip2 orang kaya la ba kan ;p tapi yang sadihnya, berapa kali salah order, maybe sebab pekerja dorang masih newbies kan. so, dimaafkan = ="

what else I want in Tawau? now, semuanya ada. semuanya complete. even if aku dipostingkan di Tawau, maybe it's not a big deal lagi ;)

Labuan
sebut pasal posting, balik dari praktikum kami semua kena suruh isi borang penempatan ni. terpaksa la juga kami keluar ke bandar untuk snap gambar passport yang baru. dan yang bikin sasak tu gambar passport buat aku macam budak sekolah menengah. dengan tudung2 yang ndukkk ba, mmg tiada nampak muka cikgu la ba dalam tu gambar. stresssss!

dimana aku pilih? of course la Labuan. tempat ku membesar, mengenal erti kehidupan, ecceeeeceeehhh, (atau maybe mengenal erti cinta, bluweeeeeekkk). aku actually tak kisah mana2. tapi my mom and my dad memang tanya terus mana aku letak. haha mama and abah yang macam risau lebih pasal dimana aku kena posting. relaks ;D labuan juga aku letak,siap aku gambar lagi. huehuehue

paper membunuh
and semester ni ada 2 paper saja untuk exam, tapi dua pun buat aku malas! satu paper kaunseling, satu lagi paper kajian tindakan. now,tengah berhempas pulas belajar untuk last paper tu. *erk, berhempas pulasnya apa nya, most of the time aku busy tengok The Big Bang Theory*, normal student life ;p wish me luck guys, moga cahaya keinsafan untuk belajar akan wujud hari ini.

upin
dalam pada minggu exam tu, aku sempat lagi keluar dengan Wanti. plan mo tengok movie, tapi tak jadi sebab masa tak mengizinkan.we had our lunch in KFC. memandangkan aku actually bukan peminat ayam KFC, sebab aku takut tu saiz ayam terlampau besar, scary ba. so aku order ja la chicky meal. cukup2 untuk aku makan :) dan dapat figura Upin. haha dan aku dan Wanti decided untuk bagi figura sama abang bas yang kami selalu ikut ke bandar. since abang tu baik kan, kami bagi la Upin hehe

Multi Bake ker?
petang tu, lepak lagi di Bakery Shop. just makan egg tart dan duduk, sebab memang tiada hala tujuan lain sebelum mau balik kampus. duduk2 di bake shop, beraircond2 lagi, sambil taking picture and cerita2.

Nasi Goreng Awiena
aku bukan lah mau mengutuk kampus sendiri, cuma aku memang dah tak bole tahan dengan makanan kafeteria. mahal dan tawar. berbaloi ka? and makanan medan selera juga tetap dihati. tu bole pula sedap makanan dia. kenapa bukan di kafeteria? urggg geram. cakap lebih2 nanti, kena panggil aku dan kena la Akta 174 ;D so, cerita lebih sensasi hanya budak2 sekampus saja faham.

dek kerana kebosanan makan kafe, aku, Wanti, and Seri pun berjalan kaki ke Balung. if luar balung tu dekat, memang hari2 aku jalan kaki, ni suda la jauh sikit, naik basikal pun tak pandai even if jalan petang, sampai asrama mesti maghrib or malam sudah. so, sekali sekala boleh lah demi makan sedap.

mau masak? tak boleh tak boleh. salah disisi peraturan asrama. at the end, ko kena pasrah juga makan makanan yang mahal dan tawar itewwwwww~

Tiang Balung
on the way balik ke asrama, just snap a picture of one tiang dekat Balung. haha no reason.

Ubi Manis
Rachel datang ke ofis kami (tempat lepak sepanjang semester ni), dan membawa ubi manis. haha tak faham daku. belajar dan makan ubi manis dalam masa yang sama, memang rare sekali. dan sangat vintage bagi aku. hahahaha~ tapi if makan sama abah punya sambal udang, memang kena ni.

okay, that's all for now.
*best juga update blog sambil makan honey star ni.

Comments

Gee said…
demam instagram pla skrg ni kan, sy pun da install ni.. hee~ nice photos btw.. ;p
hahaha..
smua photo akn nice if guna instagram ;D

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='