Skip to main content

say goodbye to semester 7;

dewan peperiksaan
dendaan lambat kasi balik buku =p

hey guys!

finally semester TUJUH tahun ke EMPAT ijazah telah tamat. macam sekejap saja ada di kampus, lepas tu habis. memang masa bergerak super duper cepat. tak sempat aku berkurus, malahan mem"babat"kan diri lagi banyak. huahuahuahua.

so, cuma ada satu praktikum which is untuk kali ini disebut Internship, dan juga satu semester lagi untuk bergusti dan berdansa bersama. ada yang menghitung hari habis kerana risau akan berpisah dengan kawan-kawan yang lain, tapi boleh ka aku cakap aku menghitung hari finally aku berpisah sama dorang? haha (except to some of my friend, bukan semua)

maybe ya, aku akan sedih. sedih sbb lama sudah di sana. tapi maybe aku rasa relief dan bahagia, sebab aku tak payah lagi menghadap muka-muka yang fake dan annoying and plus pretending to be innocent tapi sebenarnya membunuh kau bertubi tubi dari belakang sebab dia fikir dia betul sedangkan dia sebenarnya bitch tahap tertinggi ke langit (naaa ambek kau statement berani mati dari aku) haha, sapa suruh buat aku rasa macam ni pasal "mereka-mereka" itewwww.

ada yang sekarang dah aku tak pandang langsung, nak senyum pun tak payah. malas aku nak fake bagus depan dorang walhal aku menyumpah2 dalam hati. so better tak payah tengok, tak payah ada interaksi. less dosa sikit. wakakakakaka

eh, apakes aku punya hidup kampus dark semacam saja ni?
ya, agak dark sedikit,
but don't worry banyak lagi yang happy sebenarnya. cuma nanti2 ja la mau story tu benda happy2.

p/s; menamatkan semester 7 dengan di denda rm1.00 kerana lambat 10 hari kasi balik buku Action Research. what a memory

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…