Skip to main content

say goodbye to semester 7;

dewan peperiksaan
dendaan lambat kasi balik buku =p

hey guys!

finally semester TUJUH tahun ke EMPAT ijazah telah tamat. macam sekejap saja ada di kampus, lepas tu habis. memang masa bergerak super duper cepat. tak sempat aku berkurus, malahan mem"babat"kan diri lagi banyak. huahuahuahua.

so, cuma ada satu praktikum which is untuk kali ini disebut Internship, dan juga satu semester lagi untuk bergusti dan berdansa bersama. ada yang menghitung hari habis kerana risau akan berpisah dengan kawan-kawan yang lain, tapi boleh ka aku cakap aku menghitung hari finally aku berpisah sama dorang? haha (except to some of my friend, bukan semua)

maybe ya, aku akan sedih. sedih sbb lama sudah di sana. tapi maybe aku rasa relief dan bahagia, sebab aku tak payah lagi menghadap muka-muka yang fake dan annoying and plus pretending to be innocent tapi sebenarnya membunuh kau bertubi tubi dari belakang sebab dia fikir dia betul sedangkan dia sebenarnya bitch tahap tertinggi ke langit (naaa ambek kau statement berani mati dari aku) haha, sapa suruh buat aku rasa macam ni pasal "mereka-mereka" itewwww.

ada yang sekarang dah aku tak pandang langsung, nak senyum pun tak payah. malas aku nak fake bagus depan dorang walhal aku menyumpah2 dalam hati. so better tak payah tengok, tak payah ada interaksi. less dosa sikit. wakakakakaka

eh, apakes aku punya hidup kampus dark semacam saja ni?
ya, agak dark sedikit,
but don't worry banyak lagi yang happy sebenarnya. cuma nanti2 ja la mau story tu benda happy2.

p/s; menamatkan semester 7 dengan di denda rm1.00 kerana lambat 10 hari kasi balik buku Action Research. what a memory

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='